Alice Cooper
Forside Anmeldelser Albums Mere end en døgnflue

Mere end en døgnflue

Author

Date

Category


“II” af MØL (Inductive Opression Records/Stress Dream Records)

Danske MØL kan et eller andet med at skabe et stemningsmættet lydunivers, uden at det bliver kvalmt. Eneste kvaler fra denne anmelders side er længden på bandets anden EP her – den er for kort!

FOR SATAN DA! Jeg måtte lige hen og skrue ned, da første skærring på skiven “Kathexis” brølede ud af mine efterhånden ramponerede højtalere, som angiveligt kunne huske gårsdagens auditive ekskapader, for det var godt nok højt, det her!

Men indledningen på det nummer var bare så dragende og godt fremført, at jeg ikke ænsede det en tanke, om det nu kunne være for højt. Da min hjerterytme efterhånden var kommet under Usain Bolt-niveau ved den sidste slutspurt, ærgrede jeg mig faktisk lidt over, at jeg ikke kunne lade mig indhylde i MØLs imponerede lydtæppe. Det ville simpelthen være synd for naboerne, der overvejende er ikke-metalliske af musisk-interesse.

Oplevelsen af denne anden EP, med den passende minimalistiske – og i stærk kontrast til numrene i sig selv – titel “II”, da det er deres anden EP, er som at blande den bedste formfuldendte melodi fra KillSwitch Engage og tilsætte det finske Insomniums storladenhed. Alligevel er det langt fra en fyldestgørende beskrivelse.

For jeg ænser både Post-Metal a la Isis (ikke at forveksle med en vis terrorgruppe), Alternative Metal, Punk, Post-Hardcore og listen kunne næsten blive ved. Men hvor Metal A Day her tidligere har oplevet denne smeltedigel af genreblanding for en for stor mundfuld at gabe over for visse bands, at bliver det aldrig et problem for MØL.

Deres lydbillede er på en gang P3 indie-rock-venligt og samtidig alt andet end mainstream. Kaos og forenelighed på samme tid.

Jeg er mildt sagt blæst bagover. Man finder sjældent en sådan perle i den danske undergrund af larmende høj standard. Af en EP at være kandiderer den allerede til at være blandt årets bedste udgivelse. Det leder mig dog til det eneste problem, der forhindrer dem i en topscore fra min side:

FOR HELVED! Skiven er allerede slut, og jeg vil have mere! Ak, hellere skære ind til benet end at lave fyld. Men jeg kan bare høre og fornemme, at bandet SAGTENS kan lave mere uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Stik os snart den fuldlængde!

“II” udkommer den 15. novemer og kan til den tid også høres på Spotify blandet andet. Indtil da henviser vi til deres BandCamp side.

Tidligere artikelVi quizzer til fødselsdagen!!
Næste artikelSlagets gang
Møl - II

Recent posts

Var det ventetiden værd?

Anmeldelse af: Godsmack + Franklin Zoo. Den Grå Hal, Kbh. 21. marts 2019.   Godsmack havde lidt at bevise efter en længere pause med optræden på...

Fem hårde navne til Copenhell 2019!

En dag med nye bands til Copenhell er en god dag!   Copenhell bliver ved med at forkæle os!   Hvis ikke Copenhell 2019 allerede så ud til...

Saint Matthews Day

Anmeldelse af: Dave Matthews Band. Royal Arena, Kbh. 17. marts 2019.   Dave Matthews Band leverede en top professionel koncert, hvor fokus virkelig var på et...

Ikke alle spådomme går i opfyldelse

Anmeldelse af: Pest over Provinsen. Rotationen, Holbæk. 15. marts 2019.   Med en invitation til at afsøge nye kroge af det danske metalland drog to redaktionsmedlemmer...

Øl, fest, og gummiand: Alestorm retur!

Anmeldelse af: Alestorm, m.fl. Amager Bio, Kbh. 15. marts 2019.   Regnvejret i København ville nok være deprimerende for de fleste mennesker der havde ærinder at...