Alice Cooper

Afslappet, aggressivt og akavet


  • Nick Cave & The Bad Seeds

3


Nick Cave & The Bad Seeds. Orange Scene, Roskilde Festival. 06. juli 2018.

Nick Cave & The Bad Seeds spillede en halv tam koncert på Orange Scene til årets Roskilde Festival. Koncerten formåede aldrig at komme op i gear, og forholdt sig blot afslappet og melankolsk, uden reel gnist

Foto: Mathilde Maria Rønshof

Nick Cave er en kunstner, der endnu ikke rigtigt har formået at sætte sit spor på min musiksmag. Dette har nok mest af alt noget at gøre med, at jeg kun har lyttet til ham og hans musik yderst begrænset.

Derfor skulle han da naturligvis fanges på årets Roskilde Festival. Folk bliver jo ved med at prise ham, så der må jo være noget om snakken, ikke sandt? Ud fra denne koncert vil jeg sige: Tjaaeh… Tjoooo… Måske?

Nick Cave leverer nemlig en yderst melankolsk og alligevel afslappet koncert på årets Roskilde Festival. Der benyttes nogle fede tricks for at fange publikum. Allerede under andet nummer sidder den folkekære Nick Cave ude på hegnet ved publikum og holder i hånd med sine fans, imedens han synger med sin flotte og dybe røst.

Mens han sidder herude, lyder det til at nogle af de forreste publikummer er lidt for nærgående. ’’That is sexual harassment in the worst place’’ får han sagt i sin mikrofon, hvorefter han let ler af det. Der er nok nogen, der har set sit snit til at rage lidt på den fine hr Cave. Jeg tror vitterligt, at det er første gang, jeg har set en sanger på hegnet foran Orange scene. At manden så vælger at lave det samme trick i hvert fald 10 gange mere i løbet af koncerten, trækker dog virkelig det særlige ud af tricket og gør en styrke til en svaghed.
Find dog på noget nyt.

Caves vokal er egentlig ganske spændende. Han formår at udtrykke aggression henover stille musik, uden at det virker malplaceret. Bandet spiller umiddelbart godt, men er desværre fanget af en ret dårlig lyd, der gør, at detaljerne i sammenspillet drukner.
Fra start af er det kun Cave selv, der kommer rundt på scenen, men som koncerten skrider frem, kommer der ligeså stille lidt mere liv i bandet. Dette klæder helt klart koncerten. Alle instrumenter lyder ikke altid helt godt. Der er en violin i midten af sættet, der får en til at spekulere på, hvorvidt det egentlig er meningen, at den skal lyde så rusten. Idet mindste klæder det musikken lidt med den beskidte og rustne lyd.

Vi får ikke serveret synderligt mange hits, kan jeg høre på folk ved siden af mig, og da Nick Cave vælger at slutte af med den ganske stille sang “Push The Sky Away” efterfulgt af ordene ’’Goodnight, Copenhagen’’ kan jeg ikke andet end at krumme tæer, bare en lille smule.

Rutinepræget og tamt er, hvad jeg vil kalde den opvisning, som Nick Cave & The Bad Seeds just har leveret på Orange Scene. Der var ikke megen gnist at spore, lyden var dårlig, og Cave havde ikke engang fundet ud af, hvor han egentlig spillede henne. Det er sgu ikke helt godt, og det gav i sandhed en yderst akavet afslutning.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Discover

Latest

Når man måske er ved at toppe?

Anmeldelse af: Jinjer, m.fl. Pumpehuset, Kbh. 15. november 2019. Var folket kommet for at se fænomenet Jinjer eller bandet Jinjer? Det var lidt svært at...

Powerwolf – fotoreportage

Fotoreportage fra: Powerwolf. Amager Bio, Kbh. 13. november 2019. Billeder TAGET af: Tommy Sonne Skøtt.      

YungBlud – Amager Bio

Anmeldelse af: YungBlud - Amager Bio, 10 nov. 2019 | Skrevet af: Cecilie Hollesen En aften fuld af energi!   Saint PHNX Supporten denne aften var den alternative...

Djævlen var fin, men hidsig

Anmeldelse af: Zeal & Ardor. VoxHall, Aarhus. 09. november 2019. Det blev en fest uden lige, da Zeal & Ardor lagde vejen forbi Voxhall i...

Broens bæreevne braste

Anmeldelse af: Alter Bridge m.fl. K.B. Hallen, Kbh. 12-11-2019.  Alter Bridge igangsatte deres nye tour, Walk the Sky tour 2019, tirsdag aften i K.B. Hallen....