Alice Cooper

Afslappet, aggressivt og akavet

-

  • Nick Cave & The Bad Seeds
3

Nick Cave & The Bad Seeds. Orange Scene, Roskilde Festival. 06. juli 2018.

Nick Cave & The Bad Seeds spillede en halv tam koncert på Orange Scene til årets Roskilde Festival. Koncerten formåede aldrig at komme op i gear, og forholdt sig blot afslappet og melankolsk, uden reel gnist

Foto: Mathilde Maria Rønshof

Nick Cave er en kunstner, der endnu ikke rigtigt har formået at sætte sit spor på min musiksmag. Dette har nok mest af alt noget at gøre med, at jeg kun har lyttet til ham og hans musik yderst begrænset.

Derfor skulle han da naturligvis fanges på årets Roskilde Festival. Folk bliver jo ved med at prise ham, så der må jo være noget om snakken, ikke sandt? Ud fra denne koncert vil jeg sige: Tjaaeh… Tjoooo… Måske?

Nick Cave leverer nemlig en yderst melankolsk og alligevel afslappet koncert på årets Roskilde Festival. Der benyttes nogle fede tricks for at fange publikum. Allerede under andet nummer sidder den folkekære Nick Cave ude på hegnet ved publikum og holder i hånd med sine fans, imedens han synger med sin flotte og dybe røst.

Mens han sidder herude, lyder det til at nogle af de forreste publikummer er lidt for nærgående. ’’That is sexual harassment in the worst place’’ får han sagt i sin mikrofon, hvorefter han let ler af det. Der er nok nogen, der har set sit snit til at rage lidt på den fine hr Cave. Jeg tror vitterligt, at det er første gang, jeg har set en sanger på hegnet foran Orange scene. At manden så vælger at lave det samme trick i hvert fald 10 gange mere i løbet af koncerten, trækker dog virkelig det særlige ud af tricket og gør en styrke til en svaghed.
Find dog på noget nyt.

Caves vokal er egentlig ganske spændende. Han formår at udtrykke aggression henover stille musik, uden at det virker malplaceret. Bandet spiller umiddelbart godt, men er desværre fanget af en ret dårlig lyd, der gør, at detaljerne i sammenspillet drukner.
Fra start af er det kun Cave selv, der kommer rundt på scenen, men som koncerten skrider frem, kommer der ligeså stille lidt mere liv i bandet. Dette klæder helt klart koncerten. Alle instrumenter lyder ikke altid helt godt. Der er en violin i midten af sættet, der får en til at spekulere på, hvorvidt det egentlig er meningen, at den skal lyde så rusten. Idet mindste klæder det musikken lidt med den beskidte og rustne lyd.

Vi får ikke serveret synderligt mange hits, kan jeg høre på folk ved siden af mig, og da Nick Cave vælger at slutte af med den ganske stille sang “Push The Sky Away” efterfulgt af ordene ’’Goodnight, Copenhagen’’ kan jeg ikke andet end at krumme tæer, bare en lille smule.

Rutinepræget og tamt er, hvad jeg vil kalde den opvisning, som Nick Cave & The Bad Seeds just har leveret på Orange Scene. Der var ikke megen gnist at spore, lyden var dårlig, og Cave havde ikke engang fundet ud af, hvor han egentlig spillede henne. Det er sgu ikke helt godt, og det gav i sandhed en yderst akavet afslutning.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier