Alice Cooper

Den brasilianske og danske Alliance

-

Anmeldelse af: Crypta + Katla. BETA, Kbh. 06. juni 2023.

Et ildebefindende havde gjort, at jeg missede både Stügg og Odd Palace sidste uge. Til denne anmelders ærgrelse. Så Crypta og Katla skulle blive den sidste koncert inden årets Copenhell. Jeg ankom mere end musik hungrende til BETA.

 

Foto: Gabriel Leikersfeldt Rasmussen

 

Det er en evig fornøjelse at besøge spillestederne på Amager. Særligt nu hvor jeg er bosiddende tre minutter på cykel derfra, er jeg ikke blevet mindre fan af både BETA og Amager Bio.

Nu skulle Doom og Death Metal dominere den lille sal, og at dømme ud fra de mange gæster så faldt det i god smag.

De danske metallere og satanelskere i Katla skulle være første ret på menuen. De har slået deres navn solidt fast på den danske scene som et smilende, charmerende og tungt bekendtskab. Jeg har oplevet dem et utal af gange de sidste par år. Jeg husker specielt deres magtdemonstration på Copenhell i 2022. 

Det var på tide med den årlige Katlakoncert, denne gang i mit nabolag en tirsdag i juni.

 

KATLA

Med en båndet intro med lyden af tordenvejr går Doomdrengene på scenen. I blåt og hvidt lys er der ild i den gamle drage. Både stemmerne fra trommeslager, Rasmus, og deres nye mand på bass er i topform. Jeg oplever bassisten som havende en dybere vokal end sin forgænger. Det skader slet ikke.

Det er første gang, jeg ser den nuværende line-up live, og der bliver skam ikke slækket på noget. Det er en velsmurt metalmaskinem der hænger godt sammen i sine buldrende tunge led.

Med deres sædvanlige omvendt metalkors i siderne går Katla til angreb på BETA med naturligt vandvid og glæde. Der bliver opfordret til crowdsurfing, da de efterhånden har slået en rekord inden for dette som et Doomband, proklameres der fra scenen.

Med alle de koncerter, jeg har set med nordvestrødderne, tror jeg på det.

De virker efterhånden som urørlige og har altid et meget højt bundniveau. At de er på hjemmebane bane i Kbh, kan mærkes på bandets entusiasme. 

Atter et dansk eksportband, vi kan glæde os over, nærmer sig en bredere international anerkendelse. Denne aften illustrerer, at det kun er fuldt fortjent. 

De lukker med ny klassikeren “Dragonlord”, og jeg er vist ikke den eneste ,der kunne have ønsket mig et længere set og en større scene til vores danske drenge.

 

CRYPTA

Crypta er igang med deres “Echoes Over Europe Part 2”-tour, der tager dem fra Spanien til Berlin og også til Danmark. Gruppen blev dannet af Fernanda Lira and Luana Dametto, efter begge forlod Nervosa i 2020. Så det er en relativ ny gruppe, der allerede virker til, at de har god vind i sejlene. 

Med en fuldlængde udgivelse bag sig, Echoes Of The Soul, fra 2020 og den kommende Shades of Sorrow er jeg spændt på, hvor deres Death Metal lander. Jeg kunne i hvert fald ikke være mere klar på brøl og bulder.

Der er udsolgt denne aften, og jeg kan nærmest ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et arrangement på BETA, der kunne bryste sig af dette.

Forventningerne er i top hos publikum, og jeg må tidligt op fra sniksnakken i gården for at fange mig en plads helt oppe foran scenen.

Da bandet går på, er der simpelthen så meget glæde, grimasser og galskab over deres optræden, at jeg med det samme er fanget.

Det er tight old school Death Metal, og det bliver leveret med en satans stor indlevelse fra alle på scenen. Fra små frække guitarsoloer til groovestykker, der gerne måtte være flere af, tæsker Crypta Amager på plads i aften.

Alle medlemmer er ude over scenekanten med den største indlevelse i mands minde. Særligt deres forsangerinde, Fernanda Lira, får hypet publikum til moshpits og smil.

Deres italienske stand-in trommeslager på denne tour får udfyldt sin rolle med lige så står præcision som de andre medlemmer.

Desværre må jeg nok indrømme, at musikken som helhed er alt for ensformig for mig. Det hele er skåret efter den samme skabelon. Numrene fremstår ikke unikke efter 3-4 stykker af slagsen. Lyden er med dem, såvel som deres optræden, men når materialet ofte er så middelstandard for genren, så trækker det ned. 

Havde Crypta ikke haft en legendarisk energi og overskud, så havde jeg ikke været længe underholdt af deres Death Metal. 

Men jeg tager gerne en svingom med dem igen, da den her form for glæde husker mig på, at Heavy Metal frem for alt er underholdning og sjov. Festen blev leveret i høj grad, og min nakke kom på overarbejde.

Gæsterne havde absolut heller ikke haft noget imod tre numre mere, men som bandet måtte tilstå, har de jo kun en plade ude.

De skal nok få tilsvarende succes med opfølgeren, særligt live, det er jeg ikke ët sekund i tvivl om.

Cryptas sætliste:

  • Kali
  • Death Arcana
  • Under Black Wings
  • Starvation
  • I Resign
  • Dark Night of the Soul
  • Blood Stained Heritage 
  • From the Ashes
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Forsanger i Anthropoid Idol, spiller med DJ Navlebrødrene på Zeppelin Rock Bar + dedikeret Metal A Day skribent

ANTAL STJERNER

Katla
Crypta

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Crypta + Katla. BETA, Kbh. 06. juni 2023. Et ildebefindende havde gjort, at jeg missede både Stügg og Odd Palace sidste uge. Til denne anmelders ærgrelse. Så Crypta og Katla skulle blive den sidste koncert inden årets Copenhell. Jeg ankom mere end musik...Den brasilianske og danske Alliance