Alice Cooper

Electric Callboy levede op til “hypa hypa” hypen

-

Anmeldelse af Electric Callboy, Helvítí, Copenhell, 15.06.2023

Helvítí var til teknofest med Electric Callboy, som tilfulde levede op til de høje forventninger.

Foto af Tommy Skøtt.

Koncerten starter med en intro, hvor vi ser en kvinde på storskærmene, som fortæller os om det, vi skal til at opleve. Der bliver taget en “klappe test”, hvor publikum skal klappe på kommando fra skærmen. Folk er hyped og alle er med på at klappe og huje, før bandet overhovedet er kommet på scenen.

Da de endelig træder ud på scenen, starter koncerten med et brag. Ild og konfettikanoner bliver fyret af, og begejstringen er til at føle på. Allerede et par sange inde får vi en wall of death, og publikum er i bandets hule hånd. Vi har selvfølgelig også circlepits og crowdsurfers.

Electric Callboy laver ikke sofistikeret eller følsomt musik. Til gengæld er det ret befriende at se et band, som ikke tager sig selv seriøst og ikke går op i genrer eller holder sig tilbage med at blande metal og tekno. Det er en meget anderledes bookning af Copenhell, men det fungerer, og alle er klar på at feste.

Bandet skifter “kostume” et par gange under koncerten, hvor vi bliver underholdt af grafikker på storskærmene, hvorefter de kommer ud i farverigt tøj og åndssvage parykker. På trods af det lidt fjollede koncept, så virker alting meget gennemført. Grafikkerne passer til sangene med skiftende tekster og billeder. Der bliver også gentagende gange affyret konfetti.

Jeg har kun én dårlig ting at sige om denne koncert. Det virker som om, bandet ikke helt ved, hvor de er henne i verden. Måske har de jetlag? I hvertfald bliver der jævnligt sagt “tonight”, selvom klokken er fire om eftermiddagen. Der bliver også spurgt til, om vi kender til tysk schlagermusik. Altså, vi er jeres naboland, og vi har bogstavligt talt en “Biergarten” her på festivalen. Men det er måske også bare flueknepperi…

Se resten af billederne taget af .. nedenunder:

Maria Engstrøm
Maria Engstrøm
Tatovør og bassist i Ivy Crown. Har altid en sjov hårfarve.

ANTAL STJERNER

Electric Callboy

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af Electric Callboy, Helvítí, Copenhell, 15.06.2023 Helvítí var til teknofest med Electric Callboy, som tilfulde levede op til de høje forventninger. Foto af Tommy Skøtt. Koncerten starter med en intro, hvor vi ser en kvinde på storskærmene, som fortæller os om det, vi skal til at...Electric Callboy levede op til “hypa hypa” hypen