Alice Cooper

En aften med Stoner, Rock og Rul, Celloer og fest!

-

“Pectora – Junkyard Drive – Dirt Forge”, Gimle

En kold vinteraften på spillestedet Gimle i Roskilde og en fest der gav dig varmen igen! Dirt Forge, Junkyard Drive og aftenens hovedattraktion Pectora holdt en herlig fest i den gamle tank i Roskilde.

Dirt Forge

Det er ikke første gang jeg ser de drenge spille deres stoner/sludge/doom metal, men det er heller ikke sidste gang!

Jeg har set Dirt Forge spille forskellige steder efterhånden, og lyden kan virkelig variere fra sted til sted, men på Gimle har drengene virkelig fået fat i lyden! De var det første band der skulle ryste væggene i den gamle tank i Roskilde, og hold da kæft, det gjorde de!

Når Nicolai starter ud på trommerne med et brag og forsanger Alexander og bassist Yannick følger efter med den sprøde og tunge lyd de drenge har, så er planen lagt for aftenens koncert. Trioen har formået at spille deres bedste koncert indtil videre, og med de 2 nye numre har de virkelig fanget publikum. Dirt Forge laver musik der sætter gang i dansen og moshpits blandt publikum, dog savner jeg lidt mere interaktion med publikum fra bandets side, men mon ikke det kommer når de har lidt mere erfaring.

 

Junkyard Drive

Jeg har hørt navnet før, men har aldrig set de unge knøse spille før, så jeg måtte jo lige alliere mig med en gang spotify lytten inden jeg drog mod Roskilde.. Musikken må siges at være Rock n’ Roll som får dig til at trampe i gulvet, headbange og støve luftguitaren af! Ikke nok med at deres musik lød godt på den hjertekære musikstreaming tjeneste, så lød det fandeme også godt live!

Junkyard Drive er stadig nye i branchen, men hold da kæft en fest de kunne starte! Drengene her ved hvordan de skal bevæge sig på en scene for at få publikum med til at starte festen!

De 2 guitarister Birk og Benjamin, valgte halvvejs i koncerten at springe ned blandt publikum for at battle på guitaren! Der var fart over feltet hos leadguitaristen Birk under hele koncerten, som ofte var ude på kanten af scenen for at få boostet festen endnu mere!

Hvis der var nogle den aften som blev forpustet var det helt klart det her band, med den energi de lagde for døren! Ikke nok med det, var der endda en druk konkurrence midt i koncerten. Forsanger Kris trak 2 personer op på scenen, og her gik det ud på at bunde en øl hurtigst imens resten af bandet holdt en rytme kørende!

Jeg selv var oppe på scenen for at skyde lidt billeder af dem, samt publikum.. Jeg kunne på ingen måde stå stille, for dér begyndte de så på deres afsluttende medley, hvor de blandt andet spillede, Black Sabbath’s Iron Man og AC/DC’s Thunderstruck!!

Der er ingen tvivl om at Junkyard Drive var aftenens band!

 

Pectora

Det er også første gang jeg oplever Pectora, og må være ærlig og sige at jeg er en smule skuffet. Min skuffelse kommer sig af, at når man tænker på at de var hovednavnet for denne fest fyldte aften, og oven i det har vundet Roskilde mesterskaberne i rock, og de så ikke var det bedst spillende band den aften, det skuffer mig.

Pectora havde helt klart styr på hvordan musikken skulle spilles, men forsangeren Kenneth lød mest af alt som om han meget gerne ville kunne skrige og synge kraftigere end han egentlig kunne, stemmen blev presset så meget den kunne, men det var ikke nok. Han var egentlig utrolig svær at høre i forhold til resten af bandet.

Deres lead guitarist Morten var til gengæld ekstrem på guitaren, han fyrede de vilde soli af, samt spillede en lækker intro sammen med de 2 cellospillende piger under nummeret “Valley Of Dreams”, som virkelig lød godt!

Trommeslageren Nicolas var en der overraskede mig positivt også, han var en djævel på de trommer. Lad mig sige det sådan her. Prøv at tænke på Animal fra The Muppets.. Nicolas var lidt derhen af, han kunne slå på de trommer så det lød ekstremt godt!

Generelt skuffede Pectora mig, da jeg havde høje forventninger til deres performance, men de gør det godt på en scene og spiller godt sammen, jeg manglede bare noget mere energi fra dem, samt interaktion med publikum, og så mere lyd på forsangeren tak!

 

( Billede: Junkyard Drive – bedste band den aften )
( Musik: Pectora – aftenens hovednavn )

ANTAL STJERNER

Dirt Forge
Junkyard Drive
Pectora

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

“Pectora - Junkyard Drive - Dirt Forge”, Gimle En kold vinteraften på spillestedet Gimle i Roskilde og en fest der gav dig varmen igen! Dirt Forge, Junkyard Drive og aftenens hovedattraktion Pectora holdt en herlig fest i den gamle tank i Roskilde. Dirt Forge Det er ikke...En aften med Stoner, Rock og Rul, Celloer og fest!