Alice Cooper

En prima fødselsdag med kvalitetsforskelle

-

Sons of Death Valley + EVRA, High Voltage, 09. januar 2016

Musikmanagementet Prime Collective havde inviteret folket på 1 års-fødselsdagsfest på rockklubben High Voltage og medbragt to af deres egne bands, hvor der herskede tydelige forskellige i kvalitet og – givetvis – erfaring

Gratis indgang, frie fadbamser i en time og herlige rock’n’roll-rammer en kold januar-aften indenfor? Og så endda med to styks live ensemble – der var nærmest ingen undskyldning for ikke at dukke op denne aften i Boltens Gård på High Voltage og blive sparket i løgposen til musikmanagementet Prime Collectives fødelsdagsfest, hvor to af deres medbragte orkestre stor parat til at svinge én omkring.

Men om der var tale om et gedigent los i løgene, eller om det var et fatamorgana i udsigten, afhang af, hvilken band man havde set mest frem til.

Sons of Death Valley
Første band på scenen var Sons of Death Valley, som med deres sydstats-agtige hardcore har taget denne redaktion med storm; og storm var også parolen for bandet denne aften i fuld ornamentering. Sønnerne er snart klar med deres andet album, som vi venter i længsel på, men før forventningens ulidelige udholdelse bliver udfordret for kraftigt, er det en befrielse, at røsten kan blive smadret, når man forsøger at overgå forsanger Dan i fremførelsen af deres fremragende nummer “Cutter Throat”. Den sang er simpelthen skabt til at blive leveret live!

Og heldigvis var der en god sjat smagsprøver på den kommende plade i form af nogle nye numre, som vi allerede kan afsløre – hvis du begik den fæle fadæse at blive væk – allerede er dømt til at blive nyklassikere/metalliske evergreens.

Ja, før der går for meget ananas i egen juice i den, kan vi vist godt understrege, at der er en grund til, at Sons of Death Valley er en del af Metal A Days koncertarrangement den 5. februar på Lygten St., for at vise, hvad den bedste etablerede undergrund kan byde på.

EVRA
Den tidligere pladeudgivelse fra EVRA havde ikke efterladt et vedvarende indtryk på denne redaktion. Ikke dårligt, ikke i topform. Så vi var spændt på, hvad bandet kunne live.

Vi må være svar skyldige omkring, hvorfor der gik så lang tid, fra Sons of Death Valley forlod scenen, til EVRA gik på. Faktum for os var, at vi ad flere omgang oplevede et band, som vist nok startede deres koncert, for at slutte den igen. Vi skulle langt over midnat, før hovednavnet her fik kickstartet deres halvleg.

Første indtryk var formfuldendt. Der var drøn på deres, i vores øregange, Post Hardcore-lyd krydret med Metalcore-effekter, men derfra gik det beklageligvis ned ad bakke…

Det virkede som om, at bandet ikke kunne høre hinanden, for takten forlod da medlemmerne som et Mathcore-band ville have misundt, men som nok ikke var tiltængt. Musikken var god nok, men mod slutningen meldte spørgsmålet sig, hvorfor lige EVRA skulle være slutnavnet, når nu Sons of Death Valley klarede det til UG med kryds og slange, og Prime Collective har så mange andre formidable kunstnere at rutte med i deres bagkatalog.

Koncerten var ikke dårlig, ikke i topform. Vores bud er, at Prime Collective har valgt at satse på bandet i denne omgang, og at dømme efter promoveringen af bandets plade, så lader de da også til at få et godt fremstød. Men vores bedømmelse er, at drengene skal et par gange mere i øvelokalet, strikke mere personlige sange sammen og måske skæve lidt mere mod andre bands og få lidt erfaring.

Men erfaring fik de bestemt denne aften!

Tillykke med fødselsdagen. Vi glæder os til to års-fødselsdagen!

(Foto: EVRA af Philip B. Hansen/High Voltage)

ANTAL STJERNER

Sons of Death Valley
EVRA

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Sons of Death Valley + EVRA, High Voltage, 09. januar 2016 Musikmanagementet Prime Collective havde inviteret folket på 1 års-fødselsdagsfest på rockklubben High Voltage og medbragt to af deres egne bands, hvor der herskede tydelige forskellige i kvalitet og - givetvis - erfaring Gratis indgang, frie...En prima fødselsdag med kvalitetsforskelle