Alice Cooper

Festen, der ikke ville stoppe

-

Anmeldelse af: Longfield & Super Skeleton + Union Avenue. Råhuset, Kbh. 20. april 2023.

På hvad, der må betragtes som tæt på en sommerdag, var jeg taget til Onkel Dannys Plads for at se det norske rockband Longfield & Super Skeleton.

 

Foto: Migle Cerneviciūte

 

Det er bandets første besøg i Danmark på det lille spillested Råhuset.

Jeg har besøgt det intime venue en gang før til noget crust black metal og har siden da lagt mærke til, at der bliver booket mere musik på Råhuset med undergrundsbands. Så det er helt sikkert et spillested, man skal holde øje med i fremtiden.

Der samler sig en fin lille skare af mennesker. Der er vist solgt en 23+ billetter i forsalg, så et fint antal gæster til lokalet på Vesterbro. Indretningen er enormt hyggelig med en intim scene, bar og et lille “lounge”-område med borde og stole.

 

Union Avenue

Stemning er god, da det unge band Union Avenue går på scenen for at starte lille-fredagsfesten.

Det er en bunke unge gutter, der spiller melodisk rock med et smil på læben. Særligt deres forsanger får ubesværet publikum til at hygge sig blandt andet, da han kommenterer på, hvordan man nogen gange glemmer teksterne til sine sange. I hear you, brother.

Musikken er som sådan desværre ikke vildt fængende, lidt collegerock-vibes til tider, hvor jeg kunne ønske mig noget mere originalitet fra bandet. Der bliver dog leget med et mere roligt tempo og melodier, hvor tanken kan lede mig lidt hen imod Ret Hot Chili Peppers. Det er 100 % elementer, Union Avenue skal give nogle flere chancer. De kan godt larme, men er faktisk mere spændende, når de begiver sig ud i de følsomme passager.

De havde fået ny bassist, da den gamle havde skiftet til trommer, så stadig et band i udvikling. Og selvom der måske er lidt vej endnu, så er potentialet der absolut.

 

Union Avenues sætliste:

 1. On My Own
 2. Hannah
 3. Union Avenue
 4. Crying
 5. Not Like Them
 6. Point Of View
 7. Out Of It

 

Longfield & Super Skeleton

Nu skulle Longfield & Super Skeleton på scenen, og det er jo lige før, der ikke er plads til det seks mand store band på scenen. Der er sat flot op med lysdekorationer omkring monitorerne og på deres trommesæt.

Jeg havde lyttet til dem derhjemme, og de slog mig som en mere hård party-version af VETO. Deres forsanger kan visse steder minde mig om Jesper Binzer fra D-A-D. Alt sammen gode førstehåndsindtryk.

De virkede på deres musik som et band, der tager festen med sig. Var de så også det?

Svaret på det spørgsmål kom med det samme, da bandet går op scenen med kæmpe energi og en af de mest energiske forsangere, jeg nogensinde har set. Fra første strofe er han oppe at stå på trommesættet, monitoren og helt ude i ansigtet på publikum.

Deres electro rock har en skøn optimistisk vibe over sig, og på en scene liver det kun mere op. Publikum har bestemt også a good time med masser af smil over hele linjen og dans.

Bandets attitude er uforlignelig, man skulle tro, at vi stod 1000 mennesker, som de giver sig på scenen. Forsaner, Jarle Langåker, får taget flere ture ud i lokalet og op i loungen til dem, der kan sidde ned til den her slags musik.

Vi får sat os ned på gulvet, sunget med, guidet af forsangeren, og hoppet, og som en kapelmester har han folk i sin hule hånd. Det her er både god musik og samtidig en virkelig sjov koncert.

Det er så tydeligt, at alle medlemmer af Longfield & Super Skeleton ikke vil være andre steder end med os her i Kbh. Bookeren får også dedikeret en sang til sig, et af de mange ekstranumre bandet spiller. Det er som om, de ikke vil gå af scenen. Jeg tror simpelthen, at de kunne være fortsat resten af aftenen.

Men før eller siden må selv denne partykanon lukke og slukke. Jeg cykler videre ud i den københavnske nat, taknemmelig for at jeg oplevede en så intens og vild koncert fra nordmændene. Jeg kan ikke forestille mig, at der findes et spillested, som de her gutter ikke kan sætte ild til musikalsk. Og deres musik har også sin egen sjæl, samtidig med at den kan appellere til et bredt publikum.

Kom tilbage snart. Den her slags koncerter er grunden til, at jeg spurter frem og tilbage på alle de københavnske spillesteder for at fange de her øjeblikke, der står for sig selv. Stedet at være var i Råhuset på en næsten sommerdag i april.

 

Longfield & Super Skeletons sætliste:

 1. Parasite
 2. Seize Your Fire
 3. Release The Bats
 4. I Never Learn
 5. Tight Leash
 6. Bubblegum
 7. Rhinestone Renegade
 8. Suffer
 9. Chivalry Is Dead
 10. Gloria
 11. Graveyard Walk
 12. Child
 13. Sister Susie
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Forsanger i Anthropoid Idol, spiller med DJ Navlebrødrene på Zeppelin Rock Bar + dedikeret Metal A Day skribent

ANTAL STJERNER

Union Avenue
Longfield & Super Skeleton

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Longfield & Super Skeleton + Union Avenue. Råhuset, Kbh. 20. april 2023. På hvad, der må betragtes som tæt på en sommerdag, var jeg taget til Onkel Dannys Plads for at se det norske rockband Longfield & Super Skeleton.   Foto: Migle Cerneviciūte   Det er bandets...Festen, der ikke ville stoppe