Alice Cooper

High Voltage Rock Awards 2016 – Årets vindere

High Voltage Rock Awards 2016

Rock’n’Roll er langt fra død i DK, ej heller er den stagneret – men den kunne måske godt bruge lidt større albuerum, som man kunne fornemme denne april-aften.

For anden gang nogensinde lagde High Voltage i Boltens Gård både gulv og delvist navn til de to inkarnerede rock’n’rollers kendt som den rock/metalliske altmuligmand Martin “Love Gun” Jensen og det heavy journalistiske orakel Steffen Jungersens anden omgang af deres hyldest til dansk rock og metal, High Voltage Rock Awards.

Der var ikke sparet på krudtet, og for at parafrasere en kendt mockumentary så var der skruet op på 11, så feedbacken gik lige i hjerte og sjæl, men der var heldigvis ingen komiske relationer til uudtalte film ellers.

Kategorierne var udvidet, juryen var skarp, og publikum var mere ind over – eller kan man overhovedet kalde det publikum? Var det ikke bare branchefolk i forklædning?

Alle er vindere i aften, lød det fra scenen, og det er ingen fejl eller hemmelighed. Mange ansigter genkendte man denne aften enten nært eller perifert i “miljøet”. Som en vis anden journalist betroede os, så er der jo lidt tale om rygklapperi, men det skal der også være plads til.

Når Danmark til en vis grad har et musisk mindreværdskompleks på nogle områder til Sverige, som en anden branchemand kommenterede på de sociale medier, så kan det uundgåeligt kun ende i, at folk kender hinanden på den ene måde fra Aarhus til København, fra Gedser til Skagen (hvis der overhovedet findes en lokal-scene for de tunge genrer de steder?)

Men vi SKAL fejre os selv og give den anerkendelse til de udøvende musikere og branchefolk. Det får dem formentlig ikke til at arbejde mere eller mindre for den ærbare anerkendelse, for som det (også) lød oppe på scenen, så er Rock’n’Roll en livsstil og ikke noget, man køber i butikkerne eller bærer som en trend.

Som nævnt var udførelsen af prisuddelingen allerede væsentligt forstørret på flere parametre, end det kan betale sig at nævne, men bemærkes skal det gå-på-mod og insisteren på at give os en fest, som d’herrer Jensen og Jungersen trakterede de fremmødte i alle afskygningerne med denne aften – sammen med alle de/os andre, der på en eller anden måde havde en finger med i spillet.

Rocken er en godsindet sygdom, der bider sig fast, og High Voltage Rock Awards giver os forhåbentligt endnu en infektion til næste april. For rocken høster større og større anerkendelse for hver gang, og det her arrangement er ikke bare et skub i den rigtige retning, det er et decideret karatespark.

Hold øje med Metal A Day, da vi snart poster en video-reportage med eksklusive interviews fra nogle af aftenens vindere og fremmødte.

 

Her følger vinderne:

Årets Classic Rock Udgivelse: Mike Tramp “Nomad”.

Årets Danske Video: Mindspark Films.

Årets Alternative Udgivelse: Halshug “Blodets Bånd”.

Årets Danske Live Band: Dizzy Mizz Lizzy.

Årets Danske Producer: Jacob Hansen.

Årets Bedste Metal Udgivelse: Myrkur “M”.

Årets Danske Spillested: Pumpehuset.

Årets Danske Rockfoto: Brian Baden.

Årets Danske Upcoming Band: MØL.

Ærespris # 1: Metalized Magazine.

Ærespris # 2: Dizzy Mizz Lizzy.

Årets Danske Rock Track: Dizzy Mizz Lizzy “I Would If I Could But I Can’t”.

Årets Rock Udgivelse: Grusom “Grusom”.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Discover

Latest

Eksplosioner sprænger euro-metal til atomer

Anmeldelse af: Amaranthe - "Manifest". Udgivet 02. oktober 2020 via Nuclear Blast.   Da Corona-virussen overtog vores verden i marts, måtte befolkningen lægges ned bag lukkede...

Devin Townsends empati smitter 

Anmeldelse af: Devin Townsend - Order Of Magnitude: Empath Live Volume 1. udgivet den 23. oktober 2020 via InsideOutMusic. Jeg kender ikke alt til Townsends...

Bersærk rammer solar plexus

Anmeldelse af: Bersærk - SOL. Udgives 23. oktober 2020 via Nordenvind Musikproduktion. Atomkraft? Nej tak. Bersærk? Ja tak! På albumcoveret på SOL står der med småt: “De...

Defecto driller deres lyttere

Anmeldelse af: Defecto - Duality. Udgivet 23. oktober 2020 via Black Lodge Records.  Fra “ekskluderet fjende” til “inkluderende dobbeltspil” Defectos første album, Excluded fra 2016, var...

Gammelt vand på nye flasker

Anmeldelse af: Behemoth - "And the Forests Dreams Eternally" genudgivelse. 18. september 2020. Via Metal Blade Records.   Nyt fra Behemoth? Nej, egentlig ikke. I denne...