Alice Cooper

Inspirende aggression

-

Anmeldelse af: Cro-Mags. Beta, Kbh. 05. juli 2023.

Den årlige Metal Magic Festival er på trapperne, men inden da lægger BETA rammer til klassisk NYC Hardcore. Det skulle ikke misses.

 

Foto: Gabriel Leikersfeldt Rasmussen

 

DECORTICATE

Danske Decorticate åbner med en tunge grooves og råbe growl. Bandet består af tre unge fyre, der meget hurtigt får smækket en omgang hurtig Grindet form for Hardcore ud i hovedet på os. 

Jeg fornemmer også lidt Thrash Metal i guitaren af og til. 

Vokalarbejdet byder også på vilde skrig fra guitaristen. Det klæder bestemt musikken. 

De bruger det meste af deres spilletid i koncertens sidste halvdel på korte sange, hvor det nærmest går over i Noise rent genremæssigt.

Det er hamrende vredt og samtidig flabet på en super cool måde.

Jeg ser med glæde det her en gang til. Og at dømme ud fra publikum så fik Decorticate flere nye fans denne aften.

 

Cro-Mags

At remse historien om Cro-Mags op her ville tage for lang tid. Men at kalde dem et kultband, der har inspireret mange kunstnere i Metal- og Hardcore-scenen, ville være en underdrivelse.

Der har været en del splid i gruppen igennem årerne, men anno 2023 står forsanger og bassist, Harley Flannegan, tilbage som ejer af bandnavnet og som eneste originale medlem. 

Da bandet går på scenen, er der fra allerførste node med det samme moshpit. Der er gang i Harley, der i hastigt tempo synger hele spillestedet helt op i gear.

Der er små soloer og et lækker groove igennem numrene, som man er nødt til at headbange til.

Harley har taget en Gasolin’-hættetrøje på denne aften; billige point tænker man med et kærligt smil. Men han har faktisk en fortid som bosiddende i Danmark.

Vi får en del taler og historier om hans forhold til Danmark og hans senere fortid i USA. For mange mennesker kunne de mange ord, særligt dem om at overkomme sine egne dæmoner og tro på sig selv, virke prætentiøse og som leflen.

Men Harley fortæller med en sådan indlevelse, humør, selvironi og oprigtighed, at man står og lytter koncentreret, hver gang han åbner munden og vil delagtiggøre os i hans tanker og fortid.

Jeg tager gerne til et spoken word-arrangement med den mand.

Cro-Mags Hardcore er meget efter bogen musikalsk, og publikum er absolut tændte og klar på festen, selvom pitten taber lidt pusten i midten af koncerten.

Under de sidste par sange vågner folk dog og genfinder den samme vilde gejst fra begyndelsen. En ren fornøjelse at være vidne til.

BETA var denne aften udsolgt med god grund. Og på trods af varmen kastede både bands og gæsterne sig over musikken i en skøn eufori.

 

Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Forsanger i Anthropoid Idol, spiller med DJ Navlebrødrene på Zeppelin Rock Bar + dedikeret Metal A Day skribent

ANTAL STJERNER

Decorticate
Cro-Mags

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Cro-Mags. Beta, Kbh. 05. juli 2023. Den årlige Metal Magic Festival er på trapperne, men inden da lægger BETA rammer til klassisk NYC Hardcore. Det skulle ikke misses.   Foto: Gabriel Leikersfeldt Rasmussen   DECORTICATE Danske Decorticate åbner med en tunge grooves og råbe growl. Bandet består af...Inspirende aggression