Alice Cooper

Opmærksomhed på glohedt talent

-

  • Ego Kill Talent
  • Shinedown
4.5

Anmeldelse af: Shinedown + Ego Kill Talent. Pumpehuset, Kbh. 04. juni 2018.

Foto: Lykke Nielsen

Denne mandag aften startede ud med, at en ivrig koncert-klar kvinde stak et enormt Dannebrog i hånden på mig og bad mig skrive under på det.
”Vi smider det op på scenen efter koncerten!” Jublede hun glad. Stærkt. “Nu skal de kendte se, hvordan det er at få VORES autograf!

Shinedown ledte turen denne aften bakket op af brasilianske Ego Kill Talent, som begge skulle udfolde sig på Pumpehusets store scene. En scene, som ifølge mange skuffede fans, var ALT for lille til det enorme talent, de to bands bragte med sig. Det ville dog vise sig, som det nu en gang imellem sker, at en lille intimkoncert kan give de største oplevelser!

 

Ego Kill Talent
Ego Kill Talent, et bandnavn forkortet af sætningen ”Too much ego will kill your talent,” bragte I den grad talent med sig. Ego? Måske ikke, men en røvfuld af karisma og personlighed derimod!

En god langtrukken suspense kulminerede i en hæs rytmisk vokal suppleret af et catchy beat. Det var hurtigt, larmende, og det svingede! De varme himmelstrøg direkte fra Sydamerika til Danmark opvarmede i den store sal fra første tone.

Dette energiske rockband kommer fra São Paulo i Brasilien og har siden 2014 udviklet sig sindssygt hurtigt, men dette er blot begyndelsen på en lang succesfuld karriere. Bandet har allerede spillet på store kendte festivaler som Lollapalooza og har derudover varmet op for bands som KoRn og System of a Down. Der er ingen tvivl om, at Ego Kill Talent er et talent på vej mod storhed!

Mit blik var betaget af trommeslageren, som tonsede afsted på sit sæt med ustyrlige armbevægelser, som var hans arme lavet af gummi. Til min store overraskelse rejste manden sig op, byttede ubesværet plads med bandets guitarist, smilede kækt til publikum og fortsatte koncerten nu som funklende nyudklækket guitarist!

Bandets karismatiske forsanger udviste stor ydmyghed gennem sangene og understregede endnu en gang, hvorfor ego ingen rolle spiller for ægte talent.

Musikkens genre var lidt over det hele. Der var alt fra rock til pop, breakdowns og metal til fællessang. Da koncerten lakkede mod enden, havde hele bandet formået at bytte plads og instrumenter udover forsangeren, som beholdte sin plads i fronten. Det var en herlig, overraskende og fuldstændig original ide!

Til slut var der nærmest ingen oxygen tilbage i salen, og alligevel synes forsangerens lunger stadig at fyldes med den. Vi bankede enstemmigt vores næver mod loftet i et triumferende ”HEY” til bandets sidste nummer: ”Try (There Will Be Blood).” Der blev endnu en gang byttet instrumenter, rytmerne rullede derud af, mens salen nærmest kogte over af ekstase. Der var mere end blod, men også sved og tårer, da Ego Kill Talent forlod scenen med et brag.

 

Shinedown
De ansvarlige havde fået tændt for nogle ventilatorer i salen, før Shinedown indtog scenen. Dette var en livsnødvendig detalje, da salen var tæt på de 186 grader celsius, og vi frygtede næsten for bandets velvære i den ekstreme varme.

Attention Attention”, lød det pirrende fra højtalerne, mens et vildt blinkende lysshow oplyste scenen til bandets betagende entrance. En dyb og rå knurren lød fra forsanger Brent Smiths mikrofon, da han kastede sig ud i det ekstravagante nummer “Sound of Madness”. Scenen var oplyst i et betagende show uden videre: et mikrofonstativ med to mikrofoner, et trommesæt på størrelse med en havetrampolin og fuldkommen ikoniske bandmedlemmer, hver og en med deres helt særlige udtryk og talent.

Is this your first Shinedown concert?!”

Smith beder os kigge på vores sidemand, give ham/hende hånden og stemme i med vores bedste sangstemmer til “Cut the Cord”. Nu kender vi alle hinanden, og kan nyde en fest uden lige.

Rockbandet fra Jacksonville, Florida eksploderede nærmest på den musiske scene og har siden deres formation i 2001 været en af mest populære frontrunnere af moderne rock. Deres sjette studiealbum, Attention Attention, udkom den 4. maj og siges at være deres hårdeste og mest modige album til dato. Shinedown er kendt for at sprede stor diversitet i deres musik, som hele tiden er under udvikling mod noget nyt og spændende.

Smith beviste, at interaktion med publikum var afgørende for at give et godt show. Han var indbegrebet af en showman gennem hele koncerten. Hver en tone, hver en kommando og hvert et trin på scenen blev dirigeret med sergent-lignende præcision. Publikum fulgte unisont med og imiterede hver en bevægelse – han klapper, vi klapper!

Vi fik smagt på lidt af hvert fra sange fra det nye album som “The Human Radio” til gamle klassikere som “State of My Head”. Dette blev nydt med hænderne højt i vejret, så vi også lige kunne sige hej til vores sidemands svedige armhule.

Sangene formåede også at skifte i tempo og takt, så publikums opmærksomhed blev holdt i et tæt greb. Der var en god vekslen mellem det hårde og det bløde, det sjove og det seriøse. Selv ved mere rolige numre som “I’ll Follow You” var man grebet af stemningen. Her kunne man fordelagtigt holde om og tage en sjæler med sin sidemand. Bandet spillede hver en tone med intensitet og ægte passion for deres musik.

Vi fik lov til at opleve nummeret “Brilliant” for første gang på en scene. Og trods dette kiksede mellem bandmedlemmerne grundet en fejlagtig tælling, så blev dette grint af, og sangen startede ubesværet forfra. “Brilliant” var et storslået og mindeværdigt nummer med hårde undertoner suppleret af et omkvæd, som emmede af en næsten triumferende, storslået følelse af kampgejst og håb.

Aftenen rundede af med det akustiske cover af Lynyrd Skynyrds “Simple Man” og afslutningsvis en hårdtslående performance af nummeret “Devil”. Den førende single fra albummet Attention Attention satte scenen for en overdådig, dramatisk og teatralsk performance.

Brent Smith bukkede anerkendende og ydmygt foran sit udmattede publikum. Vigtigst af alt, modtog han graciøst vores danske flag, viftede det triumferende på scenen, før han pænt foldede det sammen og tog det med sig under armen.

Vi kan blot håbe på, at han får lige så stor glæde af vores gave, som vi fik af aftenens storslåede koncert.

 

Herunder kan du se et stort galleri fra aftenens fotograf, Lykke Nielsen / Lykke Nielsen Photography:

 

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier