Alice Cooper

Stegelmann hopper op og ned og hid og did

-

Anmeldelse af Jakob Stegelmann & Århus Symfoniorkester. Hades – Copenhell. Fredag d. 16. juni 2023.

Under Edvard Griegs “In the Hall of the Mountain King” fik vi verdens mest langsommelige circlepit – men det var verdens smukkeste, og sådan var resten af koncerten også!

Fotograf: Anders Groos Mikkelsen.

Allerede 7-8 minutter inden koncerten gik i gang, da symfoniorkesteret små småt gik på scenen enkeltvis, hujede publikum “Århus”, “harpe”, “tuba” og “violin”. Lidt komisk, men fedt og dedikeret af crowden – det tegnede allerede nu til at blive en oplevelse!

Første nummeret der blev spillet var “The Imperial March”, ikke fra “Star Wars 2”, men fra “The Empire Strikes Back”, som Stegelmann påpejede. Senere fik vi også main theme fra “Star Wars” – og folk var selvfølgelig elle vilde med begge dele. Vi fik temaer fra (kult) spil, tv-serier og film.

Stegelmann kender sit publikum: Nørder, der helst vil sidde i en mørk kælder og se film og spille, fremfor at gå på stranden. Alle lo. Flere gange opstod der fællesdans, enten som hajer, cowboys eller trolde. Stegelmann sagde i starten af koncerten, at det i dag skulle handle om følelser, og vi fik både ondskab, frygt, sorg og glæde – og vi følte alt!
Stegelmann ville have at vi skulle blive sørgmodige, så derfor fik vi “Disney Sjov”-introen, “Looney Tunes”, “The Simpsons” og “Søren Spætte” – jeg fældede næsten en tåre.

Jeg har selv aldrig rigtigt spillet computerspil, men det var fedt alligevel at høre “F-zero”, “Doom”, “Streetfighter 2” og ikke mindst “Sonic”/”Mario”.

Dette var kultur, kult og musik i smuk forening. Stegelmann er lige så nuttet som “Bubbi Bjørnene” og sej som alle Avengers tilsammen! Det er allerede én af festivalens bedste koncerter!

Herunder er et arkivfoto fra 2018, hvor jeg mødte Jakob Stegelmann. Fotograf: Copenhell.
Derefter følger dagens billeder af Anders Groos Mikkelsen.

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

REVIEW OVERVIEW

Jakob Stegelmann & Århus Symfoniorkester

Share this article

Recent posts

Popular categories

Anmeldelse af Jakob Stegelmann & Århus Symfoniorkester. Hades - Copenhell. Fredag d. 16. juni 2023. Under Edvard Griegs "In the Hall of the Mountain King" fik vi verdens mest langsommelige circlepit - men det var verdens smukkeste, og sådan var resten af koncerten også! Fotograf: Anders...Stegelmann hopper op og ned og hid og did