Alice Cooper

De 10 største metal-hymner

-

Hvilke heavy metal-sange hylder egentlig mest heavy metal?

DET HAR EKSISTERET NÆRMEST LIGE SÅ LÆNGE SOM GENREN SELV: AT HYLDE METALLEN I HEAVY METAL!

Af Bastian Reinholdt Madsen

Det er velsagtens blevet en essentiel del af genren, ja nærmest en uundgåelig kliche, specielt hos en god portion af de bands, der spillede tilbage i 80’erne, hvor genrens popularitet var på sit højeste. Der kunne godt være tale om kokain, men det er ikke det, denne artikel handler om. Der er selvfølgelig tale om de sange, som næsten er for ’’mædl’’. De sange, der omhandler at være mædl og være en del af ’’metal-familien’’.

Som nævnt var fænomenet helt klart størst i 80’erne, men også nyere bands har haft en tendens til at skrive sange om, hvordan det er at bevæge sig som individ i dette store fælleskab. Det er oftest vanvittigt cheesy og ret så dumt, men der er virkelig også en grund til, at det er gjort så meget, som det er. Men hvilke sange er fedest? Hvilke er mest mædl? Hvilke skal alle have hørt? Her kommer i hvert fald mine personlige bud.

 

10. “Warriors Of The World United” – Manowar

 

Vi lægger ud med et af de dummeste metalbands i verdenshistorien. Jeg har måtte se lidt udover min egen næse med den her. Jeg må indrømme, at jeg virkelig ikke bryder mig om Manowar, men en sådan liste er simpelthen ikke komplet uden de selvproklamerede ’’Kings of Metal’’! Mere cheesy bliver det altså virkelig ikke. Manowar er nok det mest mædl band af alle bands inden for genren. Det er evigt dumt, men også evigt metal! Det er svært at vælge et nummer fra et band, der simpelthen har så mange sange om lige netop dette emne, men lige dette nummer er valgt ud fra, at det er ekstra corny og omhandler det at være en del af ’’the metal family’’, og hvordan vi alle er forenet under metallens banner.

https://www.youtube.com/watch?v=IpvUqzPixAU

 

9. “Death To All But Metal” – Steel Panther

Så er vi rykket til glam-parodiens mestrer. Steel Panthers absolut største hit er sangen, der handler om, hvordan det eneste, der virkelig holder, er mædl, og publikum er vilde med det! Dette tilføjet masser af spandex, lirede højpotent guitar, en morsom musikvideo og en god portion 80’er charme og så har man lynhurtigt fanget sig en klassiker inden for metal-anthems. Sangen ligger lidt lavt i og med, at den velsagtens kan kategoriseres som parodi, og parodi er ikke ligeså mædl!

 

8. “Black Metal” – Venom

Hvis ikke satan er mædl, så ved jeg ikke, hvad er. Titelnummeret fra Venoms anden plade omhandler, hvordan metal er skabt af satan, og at det naturligvis er en god ting! Bandet har altid spillet en hurtig omgang speed metal, der velsagtens nærmest læner sig op ad thrash metal. Når man synger om at sælge sin sjæl til rock’n’rolls gud (Satan), så bliver det sgu en kende Corny og dumt, men det er, hvad vi vil have, så Venom leverer! Desuden har denne sang navngivet en hel genre, som handler om satan, mere mædl bliver det sgu ikke.

 

7. “Heavy Metal Breakdown” – Grave Digger

Første sang, der handler om at bange! Der er brug for en metal-invasion i verden, og den har Grave Digger i sandhed tænkt sig at give os på titelnummeret fra deres første fuldlængde. Vi har gang i den fede tyske speed metal med masser af saft, kraft og en herlig rå vokal. Ifølge Grave Digger er metal præcis det, som kvinder og børn hungrer efter. Et hårdt beat og en masse larm er, hvad vi alle har brug for. Verden bliver aldrig rigtigt mædl uden et Heavy Metal Breakdown!

 

6. “Metal on Metal” – Anvil

Dette er simpelthen essensen af, hvordan det er at være til metal og gå til koncerter, hvor man craver, at det skal være højere og mere knusende. Anvil kan velsagtens næsten anses som lidt et for sjov-band – det er, hvad der sker, når man spiller soloer med dildoer. Sangen har dog alt, hvad et metal-anthem skal have! Fra det evigt fede og tunge guitar riff til den dejligt fængende tekst, som blot handler om at, mædl skal opleves live, og at det ikke kan blive højt eller tungt nok.

 

5. “Far Beyond Metal” – Strapping Young Lad

Dette er uden tvivl den mest moderne lydende sang på hele denne liste. Bandet, vi desværre nok aldrig kommer til at få lov til at opleve igen, skrev dette fantastiske nummer, der omhandler, hvordan metal er kuren på den døende musikindustri til deres sidste plade ’’The New Black’’. Sangen har masser af tempo, smæk for skillingen og så endda en gæsteoptræden fra ’’GWAR’’s Oderus Orungus, som joiner ind som ’’The Maggot Master’’. Det giver klare pluspoint!

 

4. “Whiplash” – Metallica

Ingen top ti over sange om ’’The Metal Family’’ uden at have en sang fra ’’The Metallica Family’’ med, og hvilket andet nummer end Whiplash fra ’’Kill Em All’’ skal da med? Sangen handler essentielt set om at være metaller til en koncert, hvor man headbanger og går amok til den voldsomme og hurtige musik. Sangen er naturligvis opkaldt efter en nakkeskade, som man kan erhverve sig bl.a. ved at headbange. Det er fandeme mædl!

 

3. “The Book Of Heavy Metal” – Dream Evil

Vi er rykket til et nyere band, der dog har deres stil sat hos den gamle skole. Atter engang en sang, som handler om essensen af at ville være mædl. Dybest set omhandler teksten en søgen efter at komme i ’’The Book of Heavy Metal’’ ved at lave musik og leve sit liv ifølge metalguderne. Alene ekstratitlen på sangen, “(March of the Metallians)”, er så mædl, som det overhovedet kan blive. Tjek i øvrigt det super svedige riff ud, som rent faktisk er skrevet af trommeslageren Snowy Shaw. Dette nummer er helt klart et must at kende for alle metal fans.

 

2.Bonded By Blood” – Exodus

Vi er tilbage I thrashland! “Bonded By Blood” er sangen om at få blandet metal ind i sit blod og derved blive ultimativt mædl. Med disse riffs og den intensitet, som Exodus hele deres karriere har behersket, er der naturligvis tale om en god gang nakkesmerte også! Sangen er en stabil liveklassiker, som altid sørger for at få gang i publikum, præcis som den selv beskriver. Desuden, hvad er mere mædl end at have metal blandet ind i sit blod?

 

1. “Denim And Leather” – Saxon

Så er vi nået til den ultimative ’’vi er mædl, og vi er forenet’’-sang! Sangen handler i bund og grund om, hvad det er, der bringer os sammen som folk inden for genren. Vi har alle en tendens til at klæde os i denim og læder. Denne sang er en stabil liveklassiker, når Saxon er ude at spille, og det er med god grund! Sangen er helt formidabelt komponeret og skriger efter den lede omgang fællessang i omkvædet. Det er en vaskeægte publikums-pleaser, når den bliver fyret af. At stå på f.eks. Wacken Open Air sammen med 30.000+ mennesker, der skråler med på omkvædet, og netop dette, blandet med den knap så corny feeling sangen har, er grunden til, at den ligger som nummer et på denne liste.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier