Alice Cooper

MAD about Copenhell: Før festivalen 2024 med Bastian

-

Det er blevet den tid på året, hvor vi nærmest allerede kan mærke støvet fra pladsen. COPENHELL er over os, og med sit brede program kan det være svært at finde rede i, hvad man skal opleve og prioritere frem for andet. Det er svært, og derfor gør vi det lige sværere (eller nemmere?) ved at komme med nogle anbefalinger.

Arkivfoto: Mark Stoumann.

Tool på Helviti lørdag kl. 21:30

Kender du mig, ville du formentlig også have regnet med denne anbefaling. Tool er i blandt toppen indenfor progressiv rock og metal, og det er der en grund til. Deres shows er utroligt smukke og enormt veludført. Desuden er gruppens musikalske evner i den grad i top.

Alene at høre Danny Carey spille trommer er en oplevelse i sig selv. Er du til prog, kommer du ikke udenom at skulle se Tool. Er du ikke? Så overvej at give det en chance alligevel, også selvom der ikke er ‘dugga-dugga-hårsving’.

 

Khemmis på Gehenna torsdag kl. 16:15

Ovre i en helt anden grøft har vi amerikanske Khemmis! Khemmis spiller en ret bredtfavnende omgang doom, hvor der både er plads til det melodiske samt at få sat godt tryk på kedlerne.

Et dejligt alsidigt band, som jeg har set frem til at få muligheden for at se i et godt stykke tid live. Copenhell bliver den mulighed!

 

Mr. Bungle på Hades torsdag kl 14:45

Et af mine personlige favoritbands. Mr. Bungle er en sjov størrelse. De fleste af os forbinder formentlig mest Mr. Bungle med deres avantgarde metal, hvor de lystigt springer rundt imellem genrer. Det er aparte, sjovt og spændende på en gang. Dette er dog ikke det, vi får på Copenhell.

I sin nuværende form er Mr. Bungle nemlig i thrash-lineup og spiller en crossover-thrash, der nok er det tætteste, vi kommer på at høre nyt S.O.D – og ikke kun fordi, Scott Ian er med i bandet. Jeg selv satser på at dette bliver årets, måske endda flere års thrash-koncert.

 

Dvne på Gehenna onsdag kl. 16:45

Vi er (stadig) i det tunge univers. Dvne spiller en afart af sludge med rigeligt af både prog og post, og det gør de dæleme godt! Jeg blev introduceret til dem via en ven, og siden første lyt har dette band imponeret.

Dette er om muligt en af de absolut mest interessante bookinger fra festivalen i år, og jeg ser enormt meget frem til at høre dem, når de går på i skoven på Gehenna-scenen allerede onsdag klokken 16:00.

 

The Offspring på Helviti onsdag kl. 18:30

Nu skal vi et smut til barndommen. The Offspring er for mit vedkommende et af det mest afgørende bands for min musiksmag. Da jeg var ganske ung knægt, var det alt, hvad jeg ville høre, og formentlig nok en af grundene til, at jeg interesserer mig for musik til at starte med.

I år er de så endelig i Danmark igen efter 10 års venten. Dengang hed det Nibe Festival med en sætliste, der bød på hele albummet Smash i anledningen af pladens 20-årsjubilæum. I år har det så 30 år på bagen, og mon ikke vi som minimum får en god sjat sange fra netop denne perle?

 

Excel på Pandæmonium onsdag kl. 15:15

Her er vi ude i et band, jeg helt ærligt aldrig, troede jeg ville kunne få muligheden for at se. Hvis de har spillet i Danmark i den tid, jeg har lyttet til dem (hvilket efterhånden er mange år), så er det totalt gået min næse forbi.

Excel er lidt ligesom Mr. Bungle ovre i noget crossover-thrash med masser af fart, fede riffs og punket vokal. Noget, der burde tale lige ind i Copenhells ånd, hvis du spørger mig, og så kan man jo håbe, at de spiller “Tapping Into The Emotional Void”.

 

Fem hurtige om årene før Copenhell 2024:

 

Bedste år:

“2015 og 2013, men, for dælen, hvor var programmet i 2022 også bare godt.”

Bedste koncerter:

“Primus i 2015 er ubetinget den bedste koncert, jeg har oplevet på Copenhell.”

Dårligste koncerter: 

“Mötley Crüe og Guns N’ Roses i 2023 dog på hver sin møde. Mötley Crüe var komisk ringe, som når man ser The Room, hvorimod Guns N’ Roses var som at være til begravelse. I over 3 timer…”

Største overraskelser:

“Neurosis i 2015 er oppe blandt det ypperste, jeg har oplevet på festivalen. En vanvittig fed koncert!”

Største opdagelser:

“Black Sabbath. Ej, det er selvfølgelig gas – Zeal & Ardor blæste mine venner og jeg omkuld, da de spillede på Pandæmonium tilbage i 2018. En vanvittigt god oplevelse, der skulle få mig endeligt hooked på bandet.”

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier