Alice Cooper

Mølgaard anbefaler: Metal i hjemmet

-

Har du brug for lidt inspiration til de lange dage som hjemmegående, så er her en “top 4” over forslag til, hvad du kan fordrive tiden med.

True Norwegian Black Metal

En Vice-produceret dokumentar, der kaster mørkt lys over den anden bølge af black metal i Norge, hvor bands som Mayhem, Dark Throne og (dokumentarens særlig fokus) Gorgoroth slog sig fast i metallens historie. Dokumentaren er særligt interessant for et omfattende interview med Gaahl, Gorgoroths forsanger fra 1998 til 2007, og en af selv den norske black metals mest ekstreme personligheder.

Se filmen gratis på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=32iX5lbVDto

 

What Are You Doing Here? A Black Woman’s Life and Liberation in Heavy Metal af Laina Dawes.

Denne bog på knap 200 sider giver et interessant indblik i metalmusikken fra et synspunkt vi ikke ser så tit, særligt i Danmark hvor der ikke er den samme race-bevidsthed som i USA.


Vocal Coach Reacts, en serie af videoer på YouTube-kanalen Kardavox Academy

Dette er en af de mere nørdede ting, man kan bruge sin hjemmearbejdstid på:
En stemme-coach, der går i dybden med de teknikker, forskellige metalsangere bruger for at få den helt rigtige brutale lyd frem. Særligt afsnittene om Cattle Decapitations “One Day Closer to the End of the World” og Anaal Nathrakhs “Hold Your Children Close and Pray for Oblivion” kan anbefales.

Se med her: https://www.youtube.com/channel/UC2g89Wkff0MajTScx4pXUNA

 

Metal: A Headbanger’s Journey, Metal Evolution af Sam Dunn

Det startede med en enkelt dokumentarfilm, så kom en hel tv-serie af dokumentarer og sidst et lille appendiks om ekstremmetal, der pt. kan ses på YouTube. Mange har nok set disse dokumentarer, men til dem, der ikke har, gives der en rigtigt god fundering i metallens historie, hvornår og hvordan de forskellige genrer brød ud fra metallens hovedåre og et indblik i de larger-than-life personer der gør vores genre til det den er.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier