Alice Cooper

Hvorfor skal du til Wacken 2019? Jo nu skal du høre!

-

Wacken 2019

Det er ved at være den tid på året, som nærmest kan beskrives som metalfolkets juleaften: det er Wacken-tid, og i år er noget helt særligt. Det er nemlig 30. gang, at festivalen bliver afviklet i den lille nordtyske by af samme navn.

Der er mange ting at se frem til, blandt andet et program med en bred vifte af rock- og metalnavne, hvor særligt en af koncerterne i programmet stikker ud. Det svenske powermetal band Sabaton skal nemlig spille på BEGGE de største scener på en gang, torsdag den 01. august. Hvad dette skal betyde, må endnu stå i det uvisse, men Sabaton har for nyligt annonceret en tour med Apocalyptica som special guest. Måske begge bands spiller på en gang? Måske bandet bare skal bruge ekstra plads til deres tanks. Uanset, virker lige netop dette spændende.

Udover dette har festivalen et enormt godt program af morfarrock, hvor særligt australske Rose Tattoo virkelig er en stram booking, og helt klart er noget, som bør ses. Derudover vil Tom Warrior fra Tryptikon og tidligere Celtic Frost tage publikum med på et helt særligt eventyr, da han vil fremføre en koncert udelukkende med Hellhammer-sange. Dette er en helt særlig mulighed for at opleve noget, som altså virkelig ikke sker hver dag, hvis da overhovedet nogensinde. Slayer giver ligeledes deres eftersigende sidste tyske festival-koncert nogensinde. Så er det altså være ved at være sidste udkald for at fange thrash-legenderne. Eftersigende.

En ting ved en festival er programmet, men et godt program er virkelig ikke alt for en festival. Festivaler har været ringe før på trods af vanvittige lineups, og netop her har Wacken den absolut stærkeste force. Stemningen på Wacken er noget helt særligt, og noget, man som metalhoved bør opleve mindst en gang i sit liv. 70.000+ mennesker, der alle er samlet om glæden ved en genre og dens enorme mængder af forskellige subgenrer er helt fantastisk. Især når humøret er så højt, som det altså er på Wacken. Langt de fleste mennesker, man kommer til at møde, er rare og totalt nede på jorden. Det er altid fedt at drikke en øl eller sodavand, hvis nu man ikke er til alkohol, med et andet menneske med en lignende musikalsk passion og som oftest viser folk sig at være hyggelige og super flinke.

Folk taler godt nok lige lovligt meget tysk, ja, faktisk går de automatisk ud fra, at alle enten er tyskere eller kan tysk, sådan helt typisk tyskere, du ved. Så er der jo så lige hele camp world, hvor blandt andet danske Livescenen slår sig ned. Her kan man så godte sig så fint og mageligt med ligesindede, som heller ikke forstår tysk.

Man kan dårligt sige Wacken uden også at sige metalmarket. På dette punkt er Wacken også godt med, om end det altså er ærgerligt, at de har lukket det store lækre pladetelt, hvor man kunne få nærmest alt, hvad der begærer hjertet af plader i alskens formater.

Wacken er altså et rent slaraffenland for det gæve metal hoved, der har en bred smag, eller går efter at opleve en af de festivaler i verden med den bedste stemning og en lækker infrastruktur. Wacken vil altså altid i mine øjne være et must at opleve mindst en gang i livet.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier