Alice Cooper

Københelvede fryser atter over i år

When Copenhell Freezes Over er igen i 2016 klar til at gøre januar lidt sjovere og ventetiden til årets metalliske brag i DK lidt mindre.

Fra pressemeddelelsen:

Publikum bliver revet godt rundt i de hårde genrer, når When COPENHELL Freezes Over 2016 blænder op for en håndfuld spirende danske bands fra hardrockens og metallens sorte, beskidte muld.

“When COPENHELL Freezes Over er en superstærk platform for danske musikere,” fortæller arrangør Jeppe Nissen fra LiveNation om det fjerde arrangement, som bekræfter dets vigtighed for den hårde danske musik. “Vi har i samarbejde med Music Export Danmark inviteret omkring 25 internationale topfolk fra musikbranchen til kun at se disse bands, så det er en fuldstændigt unik mulighed for at ramme de helt rigtige mennesker. Formen er også fed, fordi det er en rigtigt intens koncertaften, hvor bands spiller halvtimes-sæt, mens publikum bevæger sig frem og tilbage mellem koncerterne. Showcase-arrangementer kan normalt godt være lidt stive i det, men vi har et fuldt hus pakket af folk, der er kommet for se de her bands give den fuld gas på scenen, og der er altid en helt vild stemning – det er ikke altid, at man ser det.”

Flere af de medvirkende bands gennem årene er blevet booket af de udenlandske gæster til koncerter og festivaler i andre lande. “Det handler om at finde bands, der har blod på tanden og vil det her. Hvis de skulle blive samlet op, skal de være klar til at tage af sted og spille i udlandet – det kræver højt ambitionsniveau, masser af vilje og lysten til at gøre noget ved det,” fortæller Jeppe Nissen og tilføjer: ”Der er selvfølgelig også en rød tråd i forhold til vores arbejde med COPENHELL-festivalen. Med When COPENHELL Freezes Over favner vi også meget bredt i de hårde genrer med død, rock, noget ungt, noget supereksperimenterende – vi kommer godt rundt i kanterne!”

Som i tidligere år bliver et band i løbet af aftenen udpeget til også at spille på den hollandske Buma ROCKS!-musikfestival, som til gengæld leverer et hollandsk navn til When COPENHELL Freezes Over, denne gang MANDRAKE’S MONSTER.

WHEN COPENHELL FREEZES OVER 2016 – BANDS:

RISING lyder mest af alt, som om københavnerbandet har taget et væld af genrer, lige fra metal, punk og sludge til doom og psykedelisk 70’er-rock, og kylet det hele ned i en musikblender. Resultatet af en aggressiv og beskidt lyd, der hen over bandets indtil videre to albums har gennemgået en virkeligt spændende udvikling.

De fem århusianske rock’n’rollere i I’LL BE DAMNED spiller bundsolid, hamrende groovy og hård revolutionsrock med riffs, der flår tapetet af væggene. Alt er gennemsyret af rebelsk “Fuck it!”-attitude, når den blændende showman Stig Gamborg spæner rundt og skiftevis synger, skriger og growler sig gennem de samfundsrevsende sange, mens resten af bandet oser af rendyrket spilleglæde.

Det syrede avantgarde-indslag står århusianske OXX for med rødder i både mathcore-, noise- og drone-genrerne. Det er en rasende støjmur af kun lige akkurat kontrolleret kaos, der rammer publikum, når jazzede saxofoner spiller om kap med guitarer og tromlende trommer i bandets dybt eksperimenterende musik.

Den københavnske hardcore/stoner-kvintet EVRA har på blot to år høstet stor ros i både Danmark og udlandet for deres energiske musik og eksplosive live-optrædener. Bandets tunge, sprøde riffs, fængende sange og hidsig vokal garanterer en slagkraftig koncertoplevelse!

Det spændende black metal-band SLÆGT fra København har gennemgået store ændringer siden debuten og barsler med nyt album til januar, hvor de har tilføjet et væld af nye stilarter og er gået efter en langt mere episk lyd. Den sorte kant er dog stadig intakt, så regn med en dyster og ond koncert!

Det udenlandske indslag er talentfulde hollandske MANDRAKE’S MONSTER, som spiller alternativ hardrock inspireret af genrens giganter med høj energi, sjov og masser af ballade i højsædet!

When COPENHELL Freezes Over 2016 har tidligere været afholdt i København, hvor det er blevet en stor succes. I 2016 tilføjes der et lokalt arrangement Århus for at sprede talentplatformen ud til resten af Danmark – her deltager RISING, OXX, EVRA og SLÆGT.

Kom og oplev de spændende nye bands den 30. januar i Vega i København eller den 13. februar i Atlas i Århus – eller duk op til begge arrangementer, hvis du vil være sikker på at være med til nogle af de allerbedste musikfester i starten af 2016. Hvem ved: Måske ender et eller flere af disse bands med at blive det næste store danske rock- eller metalnavn! 

Billetter til When COPENHELL Freezes Over kan købes HER.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...