Alice Cooper

Devin, din drillepind

-

Anmeldelse af: Devin Townsend. Hades, Copenhell. D. 16. Juni 2022.

Natten mellem d. 16. og 17. juni skete der noget spektakulært på Hades-scenen: Fænomenet Devin Townsend!

 

Foto: Anders Gross Mikkelsen

Townsend præsenterede sig selv som bl.a. canadier og 100 % mindre pyro end KISS. Den mand udstråler allerede nu både humor, sympati og ydmyghed. Generelt talte han meget (MEGET!) mellem numrene, men hans humor reddede ham flere gange. Han sagde bl.a: “This is a shitty solo”, samt da publikum svingede med armene fra side til side: “I kan stoppe når I har lyst – det ser virkelig dumt ud”. Alle grinede. 

Han beklagede sit brug af bandeord – man er vel canadier, hvorefter han sagde: “Shit, det er sengetid” til “Aftermath” og “Regulator”. Han opfordrede også til at købe andres merchandise efterfulgt af ordene: “Jeg er 100 år gammel”. 

Koncerten nåede et højdepunkt under “Deadhead”, der både var så inderlig, progressiv og melodisk, så man blev helt forelsket i den “gamle” mand. Han afsluttede koncerten med “Poozers” og “Love”. Han sagde, at en af dem var virkelige heavy, men man vidste ikke, om han jokede, eller om han rent faktisk mente det,0s Så man blev nødt til at vente (u)tålmodigt på, at sangen gik i gang, og Devin begyndte at synge.

Devin sagde til allersidst, at han: “Ville gå hjem og bygge et drivhus. Er det metal? Fuck, det!”. Det var altså en yderst veloplagt entreprenør i metalmiljøet, der lukkede Hades af torsdag nat.
Det var virkelig en god koncert, hvor man kunne føle (og høre) ham hele vejen igennem. Det eneste kritikpunkt, jeg har, er, at han ikke spillede noget fra Empath-pladen (fra 2019).

Jeg havde glædet med til at høre som minimum “Spririts Will Collide”, “Genesis” og “Sprite”, ligesom han spillede på Order Of Magnitude livepladen fra 2020, som var et lille mesterværk!

Devin Townsend får derfor “kun” 4,5 stjerner. Hvor er det ærgerligt, at der ikke blev “fuldt hus”.

 

Galleri fra Anders Gross Mikkelsen:

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Devin Townsend

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Devin Townsend. Hades, Copenhell. D. 16. Juni 2022. Natten mellem d. 16. og 17. juni skete der noget spektakulært på Hades-scenen: Fænomenet Devin Townsend!   Foto: Anders Gross Mikkelsen Townsend præsenterede sig selv som bl.a. canadier og 100 % mindre pyro end KISS. Den mand udstråler...Devin, din drillepind