Alice Cooper

En ægte troldefest

-

Anmeldelse af: TROLD. Café Von Hatten, Randers. 27. maj 2023.

TROLD sørgede for fællessang og masser af hurlumhej til deres releasekoncert.

 

Foto: Bjørn Bavngaard

 

TROLD

TROLD er ude med nyt album, og det skal fejres på intimspillestedet Café Von Hatten i Randers. Til stort fremmøde på det lille spillested kommer bandets medlemmer gående blandt publikum og træder op på scenen. De har alt deres sædvanlige sceneudsmykning på, der består af ansigt- og kropsmaling, slidt tøj og andet fjollet påklædning som haler og dyreører.

Albummet intro bliver spillet over højtalerne og Astor Palsson (vokal) råber ”Randers! Er I klar på at høre nogle eventyr?”. Dét er publikum, der bryder ud i en spændingsfuldt jubel. Lyden starter godt ud på nummeret ”Heksen” dog med en til tider mudret vokal og tynd keyboardlyd. Bandet giver den dog alt, hvad de kan fra start. Samme gør store dele af publikum, og der går ikke længe, før alt og alle i lokalet er komplet gennemblødte i sved.

Der bliver sunget og danset med på sangene ”Havets Bund” og ”Røveren” fra publikums side, og Astor Palsson hopper ligeledes fjollet rundt på scenen og gestikulerer skægt med til de børnehistorieagtige sangtekster.

På nummeret ”Sensommerbålet” kommer René Pedersen (vokal) fra Mercenary og Hans-Jørgen Martinus Hansen (fløjte) fra Svartsot op på scenen for at hjælpe til med nummeret. I aften må vi desværre undvære Kristian Ellingsøe fra Idaslet og Laura Emilie Beck fra tidligere Huldre, der normalt plejer at supplere TROLDs optrædener.

Bandet spiller tight gennem stort set hele showet – bevares, der er småbetydelige fejl i ”Trolden og Jomfruen” – og vi bliver også præsenteret for nummeret ”Dansen Med Myrtille”, der bliver spillet live for anden gang nogensinde. Samtidig med de fastholder niveauet højt, går der til tider også teaterstykke i det. Under nummeret ”Knokkelmanden” tager Astor Palsson en stor middelalderagtig kutte på (stakkels mand, taget spillestedets allerede ulidelige hede i betragtning), som han fremfører resten af nummeret i med sit akkompagnerende fløjtespil.

Der bliver lukket på nummeret ”Trolden og Jomfruen”, som alle aftenens gæster kender og skråler med på. Til slut formår publikum dog at overtale TROLD til et ekstranummer, og der bliver nu for alvor lukket på nummeret, ”Troldenes Nat”.

TROLD gør det godt og sørger for en fjollet fest for aftenens gæster. Selvom der var lydmæssige benspænd undervejs, så var det tydeligt, at TROLD havde en fest på scenen, og de fik bestemt skudt albummet af på en god note.

ANTAL STJERNER

TROLD

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: TROLD. Café Von Hatten, Randers. 27. maj 2023. TROLD sørgede for fællessang og masser af hurlumhej til deres releasekoncert.   Foto: Bjørn Bavngaard   TROLD TROLD er ude med nyt album, og det skal fejres på intimspillestedet Café Von Hatten i Randers. Til stort fremmøde på det lille...En ægte troldefest