Alice Cooper

Fortidens rødder ser fremad

-

Torrment “Fear of Missing Out” EP 2015

Når Torment laver punk, har de lydens rødder intakt, udnytter en brydningstid og skuer fremad på samme tid. Det her er en gave for alle, der elsker punk, når lyden tør lege

Da første nummer, “Intronationale”, bryder ud af anlægget, kan man med ukendskab til, hvad man rent faktisk har sat i afspilleren, være ganske uvidende om, hvad type musik man har med at gøre her. Nummeret er nemlig en uhyggelig satan. En spilledåse med dystre undertoner leger med sit sind.

Og det er egentlig ret sigende for den kjøbenhavnske kvintet i Torments snartkommende EP, for man er på den ene side aldrig i tvivl om, hvad man hører her: Det er punk med nerve! Men samtidig er lyden så ‘eksperimenterende’ (i anførselstegn), at man kipper med hatten til bandets leg med lyden, uden de nogensinde forlader deres baggrund eller leger for legens skyld.

Som nævnt kunne deres første nummer være noget, som alle lige fra Ghost til Upon a Burning Body til Myrkur kunne have benyttet, og EP’ens længste nummer, “Ha Walks Among Us”, indkapsler bedst, hvad bandet er i stand til. Her hører jeg alt fra brydningstiden, hvor hardcore legede bedst med punk, tilsat mathcore-krydderier uden de akavede rytmeskift. Endvidere hører jeg elementer fra sen-Alternative Metal, som gør, at musikken stadig er tilgængelig. Vokalen bevæger sig også hele tiden på et knivsæg mellem brøl og growl. Godt klaret.

Ikke anti-produktion men storladent
Hvis punk skal være ‘ægte’ punk, skal det åbenbart have en slags anti-produktion, så det nærmer sig en gammeldags Black Metal-udgivelse. Heldigvis er nogle danske punkbands begyndt at producere bedrelydende plader, her tænker jeg blandt andet på Night Fever og Halshug.

Det samme gør sig gældende på Torments EP her. De har lavet en smuk produktion i Larmcentralen på Sydhavnen, men som indkapslet tidligere, og eksemplificeret på skivens sidste skæring, “Celebrate”, så kan man sagtens være storladne uden at blive pseudo-episke eller prætentiøse.

For modsat mange andre skivers lukningsnumre, som gerne skal forbi 7-minutters mærket, have en strygersektion med og trilliarder guitarer-soli og alskens lag af keyboard, så bruger Torment her ingen spejle og røgmaskiner. De er dem selv, men de skuer stadig fremad mod, hvad punk også er i stand til, uden at man skal tabe rødderne af syne. For det nummer her er storladent uden brug af unødvendige store elementer.

Udtrykket “Fear of Missing Out” relaterer sig nu om dage ofte til de sociale medier, hvor man konstant er bange for at gå glip af det mindste. Sociale medier forbinder man ikke med punk, og det tænker jeg heller ikke med Torment, men hvis du vil se, hvad punk kan nu om dage, så skal du IKKE misse denne udgivelse.

“Fear of Missing Out” udkommer den 18. september. Samme dag er der releasefest på EP’en, hvor du kan opleve bandet live. Se mere i vores koncertkalender.

ANTAL STJERNER

Torment - Fear of Missing Out

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Torrment “Fear of Missing Out” EP 2015 Når Torment laver punk, har de lydens rødder intakt, udnytter en brydningstid og skuer fremad på samme tid. Det her er en gave for alle, der elsker punk, når lyden tør lege Da første nummer, “Intronationale”, bryder ud af...Fortidens rødder ser fremad