Alice Cooper
Forside Anmeldelser Albums Fransk hardcore-punk med tyngde

Fransk hardcore-punk med tyngde

Author

Date

Category


Anmeldelse af: Barque – “Pyre Builders”. 14. januar 2019.

Dette Franske band fra Lille, et stykke nord for Paris, kommer her med en hårdtslående, tung vinyl.

 

Første nummer på denne grønne vinyl lægger standarden for pladen med et åbningsstykke, der kunne være taget fra en intens gyserfilm.
Dit værelse bliver da fyldt med onde grawls og grumme tekster om helvede, tortur og selvfølgelig masser af død.

Ondskaben er tydelig især med et nummer som “Hanged, Drawn and Quartered”.
Der er den gamle engelske måde at skaffe sig af med landsforrædere, ender teksten: “Tortured and beheaded. Crushed then forgotten”.
Igennem pladens kun fem numre udsættes instrumenterne for deres egen tortur, der giver nogle af numrene en effekt af mørke stormfulde aftener med hård vind, torden og masser af vræl fra guitaren.

Dog finder man også lette og til tider elegante melodiske stykker, der giver et friskt hvil, inden bandet igen, river en midt over og kaster med resterne.
Skrig og den voldsomt tunge lyd, som de fire gutter fra Frankrig har helt styr på, sørger ihvertfald for, at man ikke sidder helt stille i løbet af albummets korte længde.
Up and coming og klar til at vise, hvad de kan. BARQUE har styr på deres lyd og har klart erfaring til trods for kun at have to udgivelser som begge er med få numre.

En lille sidehistorie til albummet, det andet nummer på pladen, der hedder noget så Dansk som “Kirke”, får faktisk sit navn derfra.
Under tilblivelsen hed nummeret oprindeligt “CHURCH”, men da det danske band Eglise, som er det franske ord for kirke, valgte at stoppe, så tog Barque, beslutningen om at kalde nummeret kirke som en tribute til det danske band.

Mikset af hardcore-punk med melodiske stykker og interessante instrumenteksperimenter giver et intens og uden tvivl imponerende stykke musik.
Nutidens musikere, der ikke holder sig tilbage fra at blande genrer, har det med at imponere. BARQUE holder sig ihvertfald ikke tilbage fra at imponere.

Barque - Pyre Builders

Recent posts

Tung søvn over Aarhus

Anmeldelse af: Sleep. Train, Aarhus. 10. oktober 2019. Sleep leverede i høj grad varen, da de i selskab med Pharaoh Overlord besøgte Train. Der var...

DMA ’19: Alle skuffer over tid

Reportage fra Danish Music Awards 2019. K.B. Hallen, Kbh. 17. Oktober 2019. Hvad der skulle have været en hyldest til hele den danske musikbranche, endte...

Ny Copenhell 2020-bandpakke + udvidelse!

Copenhell bliver anderledes til næste år! Vores allesammens festival Copenhell kan annoncere den første håndfuld af navne og annoncerer også en større udvidelse!   Arkivfoto: Mathilde Maria...

Kulturnat ‘19: Rock-beats og symfonisk metal på Vesterbro

Reportage fra: Soren Andersen på Beat + Ethereal Kingdoms på Zeppelin Rock Bar, Kbh. D. 11. oktober 2019. Selvom det kun var sidst på eftermiddagen/først...

Fredagsstemning på en søndag

Anmeldelse af: Uriah Heep. Train, Aarhus. 06. oktober 2019. Uriah Heep viste atter engang, at bare fordi man når op i alderen, betyder det altså...