Alice Cooper

Fransk hardcore-punk med tyngde

Anmeldelse af: Barque – “Pyre Builders”. 14. januar 2019.

Dette Franske band fra Lille, et stykke nord for Paris, kommer her med en hårdtslående, tung vinyl.

 

Første nummer på denne grønne vinyl lægger standarden for pladen med et åbningsstykke, der kunne være taget fra en intens gyserfilm.
Dit værelse bliver da fyldt med onde grawls og grumme tekster om helvede, tortur og selvfølgelig masser af død.

Ondskaben er tydelig især med et nummer som “Hanged, Drawn and Quartered”.
Der er den gamle engelske måde at skaffe sig af med landsforrædere, ender teksten: “Tortured and beheaded. Crushed then forgotten”.
Igennem pladens kun fem numre udsættes instrumenterne for deres egen tortur, der giver nogle af numrene en effekt af mørke stormfulde aftener med hård vind, torden og masser af vræl fra guitaren.

Dog finder man også lette og til tider elegante melodiske stykker, der giver et friskt hvil, inden bandet igen, river en midt over og kaster med resterne.
Skrig og den voldsomt tunge lyd, som de fire gutter fra Frankrig har helt styr på, sørger ihvertfald for, at man ikke sidder helt stille i løbet af albummets korte længde.
Up and coming og klar til at vise, hvad de kan. BARQUE har styr på deres lyd og har klart erfaring til trods for kun at have to udgivelser som begge er med få numre.

En lille sidehistorie til albummet, det andet nummer på pladen, der hedder noget så Dansk som “Kirke”, får faktisk sit navn derfra.
Under tilblivelsen hed nummeret oprindeligt “CHURCH”, men da det danske band Eglise, som er det franske ord for kirke, valgte at stoppe, så tog Barque, beslutningen om at kalde nummeret kirke som en tribute til det danske band.

Mikset af hardcore-punk med melodiske stykker og interessante instrumenteksperimenter giver et intens og uden tvivl imponerende stykke musik.
Nutidens musikere, der ikke holder sig tilbage fra at blande genrer, har det med at imponere. BARQUE holder sig ihvertfald ikke tilbage fra at imponere.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

Barque - Pyre Builders

Discover

Latest

Copenhell ’21: Syv skarpe skud!

Ligesom sidste band-annoncering fra Copenhell (11. juni '20) har Copenhell også denne gang genbestilt navne fra 2020-programmet og et enkelt ny.   Arkivfoto: Mark Stoumann Der er...

Carach Angren – Franckensteina Strataemontanus – anmeldelse

Anmeldelse af: Carach Angren - "Franckensteina Strataemontanus". 26. juni 2020 via Season of Mist. Det brutale hjørne giver dig en anmeldelse af en dyster satan! Vi...

Groove Metal med politik til dessert

Anmeldelse af: Lamb of God - "Lamb of God". 19. juni 2020. Nuclear Blast. Med deres selvbetitlede plade leverer amerikanske Lamb of God en festlig...

Velkommen til Junkyard Drive-in

Anmeldelse af: Junkyard Drive. Dyrskuepladsen, Roskilde. 13. juni 2020. Så skulle konceptet med en drive-in-koncert afprøves, og hvem bedre at gøre det sammen med end...

19 “nye” navne til Copenhell 2021!

Copenhell 2020 havde et fænomenalt godt lineup. Heldigvis har bookerne været gode og gen-erhvervet nogle af de bands, mange havde glædet sig til at...