Alice Cooper

Fransk hardcore-punk med tyngde

Anmeldelse af: Barque – “Pyre Builders”. 14. januar 2019.

Dette Franske band fra Lille, et stykke nord for Paris, kommer her med en hårdtslående, tung vinyl.

 

Første nummer på denne grønne vinyl lægger standarden for pladen med et åbningsstykke, der kunne være taget fra en intens gyserfilm.
Dit værelse bliver da fyldt med onde grawls og grumme tekster om helvede, tortur og selvfølgelig masser af død.

Ondskaben er tydelig især med et nummer som “Hanged, Drawn and Quartered”.
Der er den gamle engelske måde at skaffe sig af med landsforrædere, ender teksten: “Tortured and beheaded. Crushed then forgotten”.
Igennem pladens kun fem numre udsættes instrumenterne for deres egen tortur, der giver nogle af numrene en effekt af mørke stormfulde aftener med hård vind, torden og masser af vræl fra guitaren.

Dog finder man også lette og til tider elegante melodiske stykker, der giver et friskt hvil, inden bandet igen, river en midt over og kaster med resterne.
Skrig og den voldsomt tunge lyd, som de fire gutter fra Frankrig har helt styr på, sørger ihvertfald for, at man ikke sidder helt stille i løbet af albummets korte længde.
Up and coming og klar til at vise, hvad de kan. BARQUE har styr på deres lyd og har klart erfaring til trods for kun at have to udgivelser som begge er med få numre.

En lille sidehistorie til albummet, det andet nummer på pladen, der hedder noget så Dansk som “Kirke”, får faktisk sit navn derfra.
Under tilblivelsen hed nummeret oprindeligt “CHURCH”, men da det danske band Eglise, som er det franske ord for kirke, valgte at stoppe, så tog Barque, beslutningen om at kalde nummeret kirke som en tribute til det danske band.

Mikset af hardcore-punk med melodiske stykker og interessante instrumenteksperimenter giver et intens og uden tvivl imponerende stykke musik.
Nutidens musikere, der ikke holder sig tilbage fra at blande genrer, har det med at imponere. BARQUE holder sig ihvertfald ikke tilbage fra at imponere.

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

REVIEW OVERVIEW

Barque - Pyre Builders

Discover

Latest

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...

Fotoreportage: Artilley + Manticora

Fotoreportage fra: Artillery + Manticora. Amager Bio, Kbh. 04. september 2020. Hvordan ser metalkoncerter ud anno efteråret 2020 i denne tid? Det kan du få...