Alice Cooper

I legestue med Blue Man Group

-

Anmeldelse af: Blue Man Group. Falkonersalen, Frederiksberg. 01. november 2023.

I selskab med Blue Man Group får man både musik, komik og barnlig interaktion – på den gode måde.

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen

En smølf, der scratcher på en filmrulle?! Det var, hvad der mødte mit blik for omkring 20 år siden, da jeg første gang stiftede bekendtskab med fænomenet Blue Man Group. Dengang var det med musikvideoen “The Current” til lydsporet til filmen Terminator 3. Den sang lavede de sammen med Gavin Rossdale fra bandet Bush.
I selvsamme video kunne man se tre blåmalede mænd med sorte trøjer og bukser spille på alt fra et monster af et slagtøj, bestående af PVC-rør (også kendt som deres drumbone) og klaver i form et enkelt slag på bagsiden af alle de åbne strenge(!)

Blue Man Group har deres oprindelse tilbage i 1987, hvor de siden har udviklet sig til en professionelt styret performancegruppe, der agerer uden tale på scenen med en høj grad af interaktion med publikum, hvorfor de forreste rækker i den fornemme Falkonersalen endda var udstyret med engangsregnfrakker.

Det er en høj grad af umiddelbarhed og barnlig nysgerrighed med en “Hvad nu hvis?”-attitude, der driver de morsomme indlæg fra at lave kunstværker med hhv. tyggegummi og skumfiduser, til at gruppen undersøger fænomenet “kærlighed” med frivillige fra publikum (som jeg har en mistanke om, var medvirkende eller i hvert fald stærkt instruerede statister).

De mere musikalske bidrag med akkompagnement af en decideret trommeslager kan bedst beskrives som Safri Duo på syre, da visse af disse drumbones kunne manipuleres til at skifte lydfrekvens, og det fungerede fænomenalt, når de gav sig i akt med disse instrumenter; som da heller ikke skortede på komiske afstikkere.

At gruppen performer live uden at ytre et enkelt ord, mens de tydeligvis kunne reagere på os i publikums reaktioner, øgede virkelig nærværet, men når Blue Man Group så alligevel vælger at lade mange beskeder udtales eller skrives på en bagskærm, tog det lidt effekten fra den uartikulerede oplevelse.

Endvidere fjernede det ikke oplevelse af, at man efter halvanden time gik derfra med en følelse af, at man burde møde verden med mere humor og umiddelbarhed.

Heldigvis kan du stadig nå at opleve Blue Man Group i Danmark, da de optræder på samme venue – nogle gange med flere shows om dagen – frem til den 05. november.

Her er flere billeder fra gruppens optræden. Billederne er taget af Anders Groos Mikkelsen:

 

ANTAL STJERNER

Blue Man Group

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Blue Man Group. Falkonersalen, Frederiksberg. 01. november 2023. I selskab med Blue Man Group får man både musik, komik og barnlig interaktion - på den gode måde.   Foto: Anders Groos Mikkelsen En smølf, der scratcher på en filmrulle?! Det var, hvad der mødte mit blik...I legestue med Blue Man Group