Alice Cooper

Kærkomment gensyn med panteren

Anmeldelse af Steel Panther, Train, 21. september 2016

“Satire”bandet Steel Panther lagde forventeligt den jyske hovedstad ned

Da denne anmelder første gang stiftede bekendtskab med fænomenet Steel Panther live på Wacken, svor jeg, at jeg ville opleve drengene igen. Jeg havde ikke lige set det komme, at det allerede skulle ske måneden efter på det lettere intime spillested i Aarhus kendt som Train.

Og igen blev jeg så langt fra skuffet!

Men først blev vi trakteret med den engelske opvarmning i Inglorious.

I min optik vejer publikums dom altid højest i forhold til min egen vurdering (demokrati og alt det dér), og de fremmødte lod til at lade nakkemusklerne glide løsere og løsere henover opvarmningsbandets set.

Men jeg tør også satse på, at relativt få – trods bandets arbejdsiver før og efter koncerten med at slå deres navn fast – mennesker efter koncerten kunne huske Inglorious som noget særegent.

Der findes så gevaldigt mange gode rockbands derude, at jeg simpelthen ikke kan sætte en finger på, hvorfor jeg af alle bands skulle vælge at sætte en plade på med Inglorious, når vi alene i egen andedam har talentfulde folk som Blended Brew, Tainted Lady og Junkyard Drive bare for at nævne et par få.

Inglorious skriver jævne numre, rytmesektionen sidder tight, guitaren var sprød, og røsten var god, men generisk. Numrene var gode, men ikke mindeværdige. Så en godkendt opvarmning uden at være prangende. Tjek eventuelt bandets selvbetitlede debutskive ud, MEN lov mig at tjekke ovennævnte danske bands ud før da!

OG SÅ blev klokken 21.15 og Steel Panther, der havde voldtaget København dagen forinden, var klar til at indtage Smilets by!
Og det blev, som i Tyskland, et erobringstogt uden lige.

Bandet kan nemlig bikse den gode melodi sammen, om det så er den afdæmpede “Girl from Oklahoma” eller den medsynge-indbydende “Asian Hooker”, så beviser Steel Panther så meget mere end pik og patter-humor. Guitarist Satchel leverede fx ene mand både lidt potpourri Metallica, AC/DC og Guns N’ Roses på trommer og guitar.

Og nu vi er ved det aspekt, så evner bandet at inddrage publikum i deres sceneshow på fortrinlig vis. Blandt andet blev forsangeren fra Tainted Lady, Michael, hevet op på scenen til blandt andet at synge med på sangen “Community Property”, som han klarede med bravour.

Ja, der er gentagelser i nogle af bandets jokes, og man har set giraffen før. Men ville du ikke også blive skuffet, hvis AC/DC ikke spillede “Thunderstruck”, når de besøgte dit lokale sogn? Man får, hvad man betaler for, og der var så sandelig valuta for hver eneste jyske dollar den her lune september-aften.

Jeg glæder mig allerede til at opleve drengene en tredje gang.

Du skal også holde øje med vores site, da vi snart bringer et interview med guitarist Satchel backstage fra koncerten.

Herunder kan du se lidt billeder fra koncerten:

Steel Panther - Train. Foto: Denice Bjørndal
Steel Panther – Train.
Foto: Denice Bjørndal

Steel Panther - Train. Foto: Denice Bjørndal
Steel Panther – Train.
Foto: Denice Bjørndal

img_4340_edited

img_4382_edited

img_4560_editedimg_4482_edited_bw

EFTERLAD ET SVAR

Skriv din kommentar
Indtast venligst dit navn her

REVIEW OVERVIEW

Inglorious
Steel Panther

Discover

Latest

Coreys middelmådige fandenivoldskhed tydeliggøres

Anmeldelse af: Corey Taylor - "CMFT". Release: 2. oktober 2020 via Roadrunner Records/Warner Music. “CMFT must be stopped … CMFT can’t be stopped” - Aargh,...

Tygers taber terræn

Anmeldelse af: Tygers Of Pan Tang - Ambush (reissue). Release 18. september 2020 via Mighty Music/Target Group.   Britiske Tygers Of Pan Tang er særdeles aktive...

Lidt fra hver ende af spektret

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september. Del 2 af 2. Hvor førstedagen af årets udgave af Raise Your Horns-festivalen...

Det skete – rent faktisk – i de dage!

Anmeldelse af: Raise Your Horns 2020. Musikhuzet, Rønne. 11. - 12. september 2020. Del 1 af 2. Det er næsten ikke til at tro, men...

Chill Anselmo

Anmeldelse af: En Minor - When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out. 04. september 2020 via Season of Mist. Der skrues op...