Alice Cooper

Lev og lad dø, Guns N’ Roses

-

Anmeldelse af Guns N’ Roses. Helviti – Copenhell. Lørdag d. 17. juni 2023.

Og det siger boom, boom’er…

Arkivfoto 2017.

Et helt kvarter forsinket gik Guns N Roses på, efter en voldsom lang animeret intro-video, og derefter gik det ned ad bakke i tre stive timer!

Bakken og pladsen foran Helviti for proppet, mest af ældre fans, som skulle se deres ungdomshelte og legender. Som jeg overhørte: “Det er fedt!” Men hvorfor? Fordi det er gammelt? Meh…

Axl Roses stemme lyder stadig som om han har røget og drukket for meget. Er det ikke sejt? Nej, det lød nok bare bedre i 80’erne. Som Politiken skrev efter Slipknotkoncerten, så må Copenhell stoppe med at booke så gamle bands, og satse mere på navne fra dette årtusind. Vi har ikke brug for AC/DC næste år – overrask os i stedet. Det er ikke en invitation til Volbeat, hvor uundgåelige de end er ved at blive for Copenhell.

Skal vi ikke bare være glade for at de gamle bands stadig spiller koncerter? Nej, ikke når niveauet er så middelmådigt, så hellere stoppe med æren i behold, mens legen er god for alle parter, og ikke bare for pengenes eller nostalgiens skyld. Hvis man vil have en nostalgisk oplevelse, kan man nøjes med at sætte favoritalbummet på anlægget derhjemme, der er øllene også billigere og solo’erne er kortere.

Axl råbte eller talte rytmisk mere end han sang, de øvrige medlemmer var næsten lige så stille som graven. “Welcome To The Jungle” var hverken frisk eller frodig, men mere som Amazonas-regnskoven er for tiden – lettere udbrændt. Havde de overhovedet spilleglæde? Næh… Axl sagde på et tidspunkt, at det var en god dag på jobbet? Hvorfor? Fortæl, fortæl, giv os noget mere personligt, end det sædvanlige gloser.

Jeg brokker mig ikke bare for at brokke mig, men pga. det kunstneriske over det kommercielle. Som en forbipasserende sagde til mig: “Axl lyder som en gammel traktor, der er gået i tomgang, hverken de lyse eller dybe toner kan han ramme.”.

Slash spillede egentlig meget godt, men han spillede bare for mange og for lange solo’er. Godt nok var der ingen sexistiske bemærkninger fra scenen og bassen var bedre, men stadig var koncerten ikke noget værd at skrive hjem om. Jeg overså mange stå med deres mobiler fremme, eller bare gik hjem, hvilket jeg godt kunne forstå.

Arkivfoto: 2018.

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Guns N' Roses

Del denne artikel

Seneste artikler

Fotoreportage: Crypta

Fotoreportage: Idaslet

Body Count in da house!

Som i gamle dage

Populære kategorier

Anmeldelse af Guns N' Roses. Helviti - Copenhell. Lørdag d. 17. juni 2023. Og det siger boom, boom'er... Arkivfoto 2017. Et helt kvarter forsinket gik Guns N Roses på, efter en voldsom lang animeret intro-video, og derefter gik det ned ad bakke i tre stive timer! Bakken og...Lev og lad dø, Guns N' Roses