Alice Cooper

Melodi Grand Prix-metal fik sukkerchok

-

Anmeldelse af: Siamese. Roskilde Festival, Avalon. 1. juli 2023.

Lydproblemer på Avalon-scenen er blevet uundgåelige  – det var også tilfældet til Siameses halvsløve omgang metalcore.

 

Foto: Louise Petersen

 

Det er sidste dag på Roskilde Festival. Vejret lever op til Danmarks idylliske sommerforventninger: det regner. Det stopper os dog ikke i at fange danske Siamese på Avalon-scenen.

Tobias Rahims uundgåelige radiopop kører derudaf for fuld smadder fra Orange Scene, og alle os, der har søgt ly i metalteltet over Avalon-scenen, må starte metalprogrammet med et dusin minutters forsinkelse.

Immervæk går bandet ud på scenen og gør sig klar. Jeg må erkende, at det ikke er overraskende, at lydbilledet er håbløst fra start. Det er vist blevet en traditionsfast del af koncerterne på Avalon-scenen. Man kan kun ærgre sig.

Bassen runger ubehageligt meget, stortrommen er alt for høj, og backingtracket overdøver guitar og vokal. Siamese spiller metalcore, men de gør heldigvis en indsats for at spille det på en mere interessant måde end mange andre metalcorebands. Det er ret sejt, at de har en violin med live. Det havde været sejere, hvis man kunne høre den.

Honningkrukken er tom

Mirza Radonjicas (vokal) honningsøde metalcorevokal og gæsteoptrædende Benjamin Julian fra Daze of June er det, man kan høre bedst i lydbilledet udover stortrommen og det dunkende backingtrack. Man må lidt gå ud fra de vokalmelodier, man kan høre, og derefter gætte sig frem til, hvordan resten af sangen er struktureret.

Det er gennemført Melodi Grand Prix-metal fra øverste hylde. Men i dette tilfælde vil vi gerne stille det tilbage hurtigst muligt. Vi metalfans løb væk fra Tobias Rahims radiopop, men vi kunne ikke undslippe poppen i Siameses metalcore.

Siameses musik er lidt ligesom at skulle spise en hel roulade. Det fremstår lækkert, og idéen om det lyder ganske attraktiv. Men efter de første bidder bliver sødmen hurtigt for overvældende, og så vil man gerne have, at det snart er overstået. Det var i hvert fald tilfældet med deres Roskilde-koncert.

Louise Petersen bringer dig flere billeder fra koncerten:

daze

ANTAL STJERNER

Siamese

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Siamese. Roskilde Festival, Avalon. 1. juli 2023. Lydproblemer på Avalon-scenen er blevet uundgåelige  - det var også tilfældet til Siameses halvsløve omgang metalcore.   Foto: Louise Petersen   Det er sidste dag på Roskilde Festival. Vejret lever op til Danmarks idylliske sommerforventninger: det regner. Det stopper os...Melodi Grand Prix-metal fik sukkerchok