Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Marika Hyldmar

-

Hende, der skælder ud i Xenoblight, Marika Hyldmar, har vi også snakket med i voxpoppen.

 

Foto: Rolf Meldgaard / www.rolfrawphotography.dk

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Jeg gør det slet ikke i så stor en grad, som jeg har gjort i mine yngre dage, men når jeg tager afsted, så er det klart for at mærke pulsen ved et liveshow, som er en langt mere forløsende oplevelse end at lytte til det på plade derhjemme.”


Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Det er så svært et spørgsmål at svare på, så beklager mit svar, da jeg ikke kan koge det ned til én koncert, så der kommer lige en række højdepunkter igennem årene: Jeg husker stor ekstase over at se Iron Maiden for første gang, da jeg for første gang besøgte Wacken i 2010. Deres koncert på Hellfest i 2014 er også deroppe omkring i mindebogen.
Gojira på Aalborg Metal Festival i 2014 var en magtdemonstration.
Destroyer 666 til Fires of Samhain 2015 i Dublin var en intens oplevelse.
Wovenhand på Train i 2016 var noget helt særligt.
Hamferð til Arctic Sounds i Grønland 2019 er meget højt på listen, det var simpelthen helt igennem magisk. Jeg har set dem en del gange efterhånden og det er altid en fornøjelse, men den her var bare den bedste! Jeg fik endelig set Psycroptic i Fredericia tidligere på året, som også var et ret stort koncert højdepunkt for mig. Madrugada på Det Kgl. Teater tidligere på måneden når altså også at klemme sig ind i gemmebogen som en af de bedste koncerter jeg har været til, alt gik bare op i en højere enhed. Til sidst vil jeg give et honorable mention til alle de gange jeg har set Anaal Nathrakh, det går rent ind hver gang.”


Hvilken koncert var så den værste?

“Jeg var så dum at bruge 700kr på en AC/DC billet et år, de spillede i Århus, fordi jeg kedede mig, kunne godt have sparet de penge. Jeg var også til den infamøse Destroyer 666-koncert på Metal Magic i 2016. Jeg har aldrig oplevet så trykket en stemning til en koncert nogensinde; ærgerligt, da alle de gange, jeg har set dem i udlandet ,bare har været pisse fedt!”

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Jeg er desværre blevet rigtig dårlig til at tjekke nyt ud. Lige for tiden har jeg fundet en stor kærlighed for Patti Smith, ikke just nyt eller metal, men jeg knuselsker hende. Jeg er også ret så forsinket begyndt at skamlytte til Zeal & Ardor, har kendt til dem længe og synes det har været sejt, men det er først nu at jeg for alvor har fået øjnene op for dem.”

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Mange af dem kan noget særligt, synes jeg, men hvis jeg skulle besøge nogen af dem som gæst igen, så skulle det helt klart være Heavy Agger eller Metal Magic.”

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Altså, helt personligt så har det naturligvis været højdepunktet selv at spille på festivalen i 2022, en helt særlig og uforglemmelig oplevelse! Som gæst så tror jeg, det må lande på enten 2013 pga. Immortal-koncerten eller 2014 pga. Watain-koncerten.”

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Inden for metallen så må det sgu nok være Psycroptic, Anaal Nathrakh og Hamferð. Jeg er godt klar over, at de virkelig roder rundt i hver deres subgenre, men skulle jeg vælge et af dem, hvor jeg lytter til flest bands i den boldgade, så må det være den mere techede død. Min kærlighed til Iron Maiden falmer nok heller aldrig helt, selvom de ikke rigtig har fået spilletid herhjemme i noget tid.”

Spiller du selv i et band?

“Jep, jeg skælder ud i Xenoblight.”

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Nej, de eneste tatoveringer, jeg har, som er relateret til noget, er lidt mere nørdet. Jeg har en lille tribute til tegnefilmsserien Invader Zim på læggen, og så har jeg en Lord of the Rings-tatovering på hånden. Jeg tror ikke, jeg får en musikrelateret tus nogensinde, da mine musik obsessions svinger en del. Jeg har dog kraftigt overvejet at få Svartidaudis Flesh Cathedral-artwork tatoveret et sted, fordi det er så mega fedt, jeg føler bare ikke helt, at jeg er nok fan til, at det kan retfærdiggøres, trods de er pisse fede.”

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Altså, der er Copenhagen Metal Fest, det er dog fordi vi, Xenoblight, selv skal spille” (d. 15.-16. september, red.)

 

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier