Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Louise Bagger

-

Booker på Forbrændingen i Albertslund og for festivalen Dødsgangen i Vridsløselille Fængsel, Louise Bagger, har svaret på ugens voxpop.

Foto: Privat.

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Min første koncert var da jeg var ca. 6 år gammel og efterfølgende tog min søster mig med til koncerter, før jeg blev gammel nok til at gå selv. Jeg har altid elsket den energi og glæde man mærker fra både publikum og artisterne, når de lever sig ind i oplevelsen. Musik skal høre live, det er dér, det hele giver mening.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Der er heldigvis mange at vælge i mellem. ORM i DR Koncerthuset var en vild oplevelse og det samme gælder Afsky på A Colossal Weekend. Kæmpe ros til Ole Luk for at få metal til at lyde som om det kunne være temaet til Matador. Det var virkelig smukt og rørende.

Og i en helt anden boldgade har jeg stadig svært ved at få armene ned over Slaughter to Prevail på Copenhell i år!”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Heldigvis er min hukommelse så dårlig at jeg hurtigt sorterer de mindre heldige koncertoplevelser fra, så får artisterne også altid en chance til. Der kan være mange omstændigheder der spiller ind, og derfor lader jeg ikke en enkelt “dårlig” koncert definere hele oplevelsen. Så er det fordi publikum ikke kan opføre sig pænt overfor hinanden, hvilket heldigvis sjældent sker til metal.”

 

Er der en artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed, for nylig?

“Jeg arbejder som metalbooker, og det er derfor en del af mit job at holde mig opdateret på ny metal, så listen er lang! Vi har utroligt mange gode upcomming metalacts i DK for tiden, men værd at nævne er Henret, Kōya, og St. Digue.

Derudover glæder jeg mig til at høre 1914 fra Ukraine på Dødsgangen til august.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Må man sige sin egen, selvom den er upcomming? Jeg er stadig i gang med at prøve de forskellige festivaler af, og glæder mig til at opleve Metal Magic og nogle af de andre mindre festivaler. Det behøver ikke være metal for at være godt. Når det så er sagt, kan jeg som metalfan ikke lade være med at nævne Copenhell. Det er vel efterhånden ved at blive et slags ægteskab…”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Jeg har desværre ikke været med alle år, og bruger meget af min tid på at arbejde undervejs på festivalen, og får derfor ikke set så meget musik som jeg gerne ville. Generelt set synes jeg hvert år kan noget helt særligt, selvom der altid er nogen der kan finde noget at brokke sig over.”

 

 Spiller du selv i et band?

“Nej, det ville ikke glæde nogen. Men jeg elsker live musik, og når man ikke har talent for at stå på scenen, må man arbejde bagved. Det har jeg gjort i en del år efterhånden, med både booking, produktion, og meget mere, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med.”

 

Hvad er din all time favorite artist eller subgenre?

“I sidste ende er jeg nok mest til doom, selvom jeg hører mange forskellige subgenrer. Der er bare noget med den der helt tunge og mørke energi, som passer godt til mig.

Men helt ærligt… så har Billy Idol en særlig plads i mit hjerte. Der er langt fra doom til afbleget punk-rock, men for mig er han en karaktér der har været med til at præge mange indenfor punk og metal og er en kæmpe legende.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Næste måned skal jeg have tatoveret logoet til Dødsgangen som er mit eget projekt. Det var egentlig en hemmelighed, så måske jeg skulle se at få det gjort inden I udgiver dette. Der kommer helt sikkert flere til med tiden, men jeg er nu glad for jeg aldrig fik tatoveret et heartagram som 16-årig. Jeg er kommet videre fra den tid.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Juli måned bliver meget tom for koncerter når først jeg er tilbage fra Roskilde Festival – medmindre jeg finder noget spontant. Så næste koncerter er så Dødsgangen i Vridsløselille Fængsel (d. 24. august, red.). Men derudover har efteråret ret mange gode koncerter med Nakkeknaekker, Rot Away osv. Og ellers kan man altid finde mig til en Katla-koncert ;)”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier