Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Pernille Jensen

-

Til Den Hårde Tone 2023 mødte vi, Metal A Day, musikanmelder Pernille Jensen fra Politiken og spurgte, om hun ville deltage i vores voxpop. 

 

Foto: Privat

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“Fordi jeg ikke kan lade være. Der er en vildskab og en energi i liveshows, som jeg bare ikke får andre steder. Koncertanmeldelser er også klart de tekster, jeg har det sjovest med at skrive. Man skulle måske tro, jeg fik nok af koncerter i kraft af mit arbejde, men det er ikke sket endnu, og jeg har været på Politiken i snart 12 år.”

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Det spørgsmål får jeg tit, og det svinger jo. Men for mig står Mercyful Fate på Copenhell 2022 som noget særligt. I månederne op til koncerten havde jeg arbejdet på en kæmpe artikel om bandets banebrydende debutalbum, Melissa, og jeg havde stort set ikke lyttet til andet i den periode. Men fordi jeg jo havde interviewet dele af bandet, kunne jeg ikke anmelde koncerten på grund af inhabilitet. Derfor var jeg nødsaget til at se koncerten med venner og utrolig mange fadøl i stedet. Inden da havde jeg hilst på King Diamond backstage, og det hele var meget surrealistisk, euforisk og dejligt.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Oftest gør folk sig jo faktisk umage, når de står på scenen, men, shit, jeg havde en lang aften til Mötley Crüe på Copenhell i år…”

 

Er der et band, som virkelig har fanget din opmærksomhed (for nylig)?

“Jeg er for evigt til fals for gode bandnavne, så da jeg faldt over norske Forcefed Horsehead, var jeg nødt til at tjekke dem ud. Og det har jeg ikke fortrudt. De er et band lige efter mit hoved – de kalder det selv norsk grindpunk, men, altså, det er jo ikke nogen beskyttet titel. De blander alt muligt sammen til en uhellig alliance af fede titler, eminent sangskrivning og kæmpe energi. Og så er det jo bare verdens fedeste bandnavn. Kæmpe anbefaling!”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Jeg er en Roskilde-pige by heart. Jeg har været der hvert år siden 2000, som var et heftigt år at debutere grundet den tragiske ulykke under Pearl Jam-koncerten. Men det skræmte mig ikke mig væk. Tværtimod var jeg bevæget over at mærke omsorgen mellem festivalgæsterne i dagene efter ulykken. Det fik mig til at føle mig hjemme, og sådan har jeg haft det lige siden.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“År 2022 var bare lidt særlig. Både på grund af Mercyful Fate, men der var også en kollektiv festivallængsel efter corona, som skulle forløses. Og det blev den.”

 

Hvad er dit all time favorite band eller subgenre?

“Det må næsten være Nine Inch Nails, som jeg har fulgt i over et halvt liv nu. Jeg elsker ikke alle deres plader, men det er på mange måder det perfekte band til et metalhoved, der også elsker popmusik, store følelser og nørdede hyperperfektionister (hej, Trent Reznor). Jeg har set dem live flere gange efterhånden, første gang var Roskilde i 2000, og de minder mig altid om, at Nine Inch Nails bare er et fucking fedt yndlingsband.”

 

Spiller du selv i et band?

“Nej, det er min lille gave til alle jer andre, haha.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Nej, men som teenager havde jeg en stor drøm om at få tatoveret Nine Inch Nails’ logo på lænden. Fedt band, frygtelig idé. Jeg er lykkelig for, at min mor sagde nej, selvom jeg insisterede på, at jeg var stensikker på, bandet ville følge mig altid. Det skete jo faktisk, men jeg er ægte glad over, at de bare bor i hjertet og ikke sidder fast på min ryg til evig tid.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“In-di-sci-pli-na-ri-ans 10-års-fødselsdagsfest i Pumpehuset i januar (d. 20. red.). Umuligt navn, killer line-up. Piss Vortex kommer! Jeg gav deres debutalbum fem hjerter i Politiken i sin tid, og har hørt rygter om, at avissiden stadig hænger i deres øver.”

Foto: Thomas Borberg
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier