Alice Cooper

Mono Goes Metal Masterclass 2024

-

Artikel om Mono Goes Metal Masterclass 2024.

Mono Goes Metal Masterclass vender for tredje år tilbage, og i den anledning bringer vi her en lidt dybere indgang til, hvad dette Masterclass-forløb går ud på, og hvordan det kan hjælpe dig og dit band med at kunne opnå jeres ambitioner indenfor musikken.

 

Foto: Bastian Reinholdt Madsen

Bound Hands
Bound Hands var et af sidste års deltagere i Mono Goes Metal Masterclass. Ses her live fra festivalen. Foto: Bastian Reinholdt Madsen.

Mono Goes Metal Masterclass er et forløb, der har til mål at ruste de nyere musikere til at være klar til karrieredelen indenfor musik. Ambitionen er, at de bands, der deltager, lærer noget om alt det hårde arbejde, der ligger bag ved selve det at spille musik og fremføre den.

Her er fokus ikke på, hvordan dine akkordsammensætninger er, hvilken kompositorisk tilgang du skal have for at skrive Post-avantgarde-Black med den helt rette attitude, eller hvordan du skal opføre dig på en scene for bedst at nå dit publikum.

Beneath The Silence
Mette Hessellund fra Beneath The Silence giver den gas til festivalen under sidste års Masterclass-forløb. Foto: Bastian Reinholdt Madsen.

Jovist, som en del af at blive udvalgt får dit band da netop muligheden for at spille til årets Mono Goes Metal Festival, som er beliggende i den aarhusianske forstad Åbyhøj, hvor øvelokale foreningen Monorama findes. Det er også her, at de forskellige workshops bliver afholdt som et led af netop Masterclass.

Formatet er således, at der kommer til at være fire workshopdage, som alle bliver afholdt i Monorama. Hver workshop har et særligt fokus indenfor det arbejde, der ligger i at gøre musikken til en slags levevej og business; en ting, der ifølge en af hovedpersonerne bag både Mono Goes Metal Masterclass samt ejer og indehaver af Account The Beat, Trine Hessner Ulrich, har manglet indenfor netop metallen.

”Masterclass er for de bands, der er klar til at tage næste skridt i deres karriere. De, som er nået dertil, hvor de måske også er klar til at kigge imod udlandet og andre samarbejdspartnere,” fortæller Ulrich begejstret.

Rune Breiner Nielsen, der ligeledes er en af de ledende kræfter bag tiltaget tilføjer: ”Noget af det fede ved Mono Goes Metal Masterclass er, at det meget bliver tilpasset de behov, som de bands, der tilmelder sig og bliver udvalgt, har.”

Fjerde og sidste workshop til Masterclass 2023. Her lærer de deltagende bands om band økonomi. Foto: Bastian Reinholdt Madsen

“Nogle af tingene er helt overordnede. Det er halv/halv opdelt med workshops og sparringsessions – så man kan blive meget konkret, samtidig med at man bliver meget bred: Hvordan booker man koncerter? Hvad kan man trække fra i skat? Den slags ting, som man også snakker om.” udtaler Rune Breiner med entusiasme i stemmen.

Trine Ulrich tilføjer: ”Vi prøver at klæde dem [de deltagende bands i MGM Masterclass] bedst muligt på med en 360-graderspakke med alt fra regnskab til booking, SoMe, pressetekster, visuel identitet, interne bandkontrakter – hvem gør hvad i bandet osv.”

Advocacy
Advocacy fik publikum til at tælle takter, til deres koncert til Mono Goes Metal Festival 2023. Foto: Bastian Reinholdt Madsen

Mange bands indenfor forskellige stilarter deltager.

Sidste år deltog Bound Hands, Advocacy, Archon og Beneath The Silence i Mono Goes Metal Masterclass, og jeg fik talt lidt med nogle af de deltagende om, hvad de føler, at de fik ud af deres deltagelse. Fælles har de forskellige bands oplevet at have fået noget nyt med i rygsækken, om så det har været i forhold til at have et større fokus på SoMe, fællesskab med de andre deltagere eller arbejdsfordelingen indbyrdes i bandet.

Bl.a. udtaler Søren Stenhøj Drews fra Beneath The Silence:

”Vi har fået en større indsigt og bedre værktøjer ikke bare til, hvordan vi skal køre bandet selv, men også hvilke personer, virksomheder og selskaber vi med fordel kunne tage kontakt til, når vi skal køre bandet videre.”

Beneath The Silence
Beneath The Silence leverede et energisk og velbesøgt show til 2023 festivalen. Foto: Bastian Reinholdt Madsen

Mono Goes Metal Masterclass henvender sig både dem, som er nået et vist niveau, men også dem, som er klar til at arbejde, men mangler viden, erfaring og netværk. Omdrejningspunktet er at få dit band eller musikalske projekt til at komme ud over stepperne, hvilket da også står klart, når man læser programmet til årets Masterclass, hvilket kan tilgås via. linket længere nede i artiklen.

Archon
Archon leverede en glimrende opvisning i Metalcore til sidste års festival. Foto: Bastian Reinholdt Madsen

Sidste års deltagere fra Archon udtaler om deres deltagelse i Masterclass: “Der er ret meget af sådan noget ‘tavs viden’, som man får penslet ud, f.eks. alt det der revisions-hejs [dagens workshop om revision og band økonomi red.] vidste man ikke en skid om, og der er ret mange forretningshemmeligheder, som man kun ved, hvis man lige hiver fat i de rigtige, og så skal man læse rigtigt meget på det selv.”

Som en del af Masterclassen kommer man til at spille en koncert til årets festival, men dette er ikke, hvad man bør se som hovedmålet for Mono Goes Metal Masterclass. Koncerten er mere en slags bonus oven i det, som man gerne skulle lære om at drive ens band i alle andre aspekter end selve optrædenen og udførelsen af musikken. Til trods for dette har man som et nyt tiltag i år inviteret bookere fra bl.a. Inferno Festivallen i Norge, Summerbreeze i Tyskland og ikke mindst fra Copenhell med til både et netværks-arrangement og selve festivalen.

Beneath The Silence
Beneath The Silence til sidste års Mono Goes Metal Festival. Foto: Bastian Reinholdt Madsen

Program samt tilmelding til årets Mono Goes Metal Masterclass.

Står du og dit band og føler, at i lidt rammer panden imod en mur, så kan I tilmelde jer årets Masterclass, og såfremt I skulle blive blandt de udvalgte forhåbentlig få nogle værktøjer i jeres figurative værktøjskasse til at komme over den mur. Du skal til gengæld skynde dig. Der lukkes nemlig for tilmeldinger allerede på tirsdag den 16. april, så der er ikke langt tid at løbe på. Din tilmelding skal være tikket ind inden midnat.

Tilmelding samt yderligere information om forløbet kan tilgås via følgende link:

Mono Goes Metal Masterclass 2024 tilmelding.

Advocacy
Advocacy, til sidste års Mono Goes Metal Festival. Foto: Bastian Reinholdt Madsen

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier