Alice Cooper

90’er ikon sørgede for dansefest

-

  • Beck
3.5

Anmeldelse af: Beck. NorthSide, Aarhus. 09. juni 2018

På sidste aften af dette års NorthSide Festival i smilets by, Aarhus, viste Beck, at de mere elektroniske og poppede kunstnere i sandhed også kan rocke.

Beck er måske langt fra metal med hans mærkværdige elektroniske sample-univers, men ikke desto mindre er manden altså stadig garant for et godt rockende og underholdende show.

Der lægges hårdt fra land med den rockende “Devil’s Haircut”, og publikum er langt henad vejen totalt klar til at feste. Der bliver skrålet med på sangene, og udførelsen sidder lige i skabet. Beck er en fantastisk mand at opleve live. Han forstår at sætte en fest i gang, og dette lykkes også her til aften, hvor fadølsglassene hurtigt bliver tømt i takt med, at der sendes smidige rytmer ud oppe fra scenen.

På trods af, at Beck er garant for en god fest, er det ligesom om, at der mangler et eller andet ved aftenens koncert. Der er adskillige numre, der ikke helt serveres, som man kunne have ønsket det.
Det rockende “E-Pro” falder lidt til jorden sidst i sættet, da guitaren simpelthen ikke går klart nok igennem. Heldigvis opvejes der for dette igennem den enorme fællessang, som omkvædet skaber, og det løfter alligevel niveauet op.

Generelt kunne sætlisten for mit vedkommende godt have været lidt mere interessant. Bevares, vi får da en god omgang “The New Pollution”, “Girl”, “Loser” og “Where It’s At”, men alligevel føles det som om, der mangler nogle sange i den ellers gode sætliste. Personligt kunne jeg godt have brugt et par numre mere fra debutten, Mellow Gold, og 2005-albummet, Guero. Der bliver dog leveret en skidegod akustisk coverversion af Prince nummeret “Rasberry Beret”, som i den grad falder i god jord hos NorthSide-publikummet.

Becks show minder egentlig mere om et rockshow, end det minder om de popshows, som jeg selv har oplevet. Der er til tider masser af distortion på guitaren, og indimellem bliver det faktisk tilnærmelsesvist tungt som i førnævnte “Devil’s Haircut” eller “E-Pro”.
Manden har en god interaktion med sit publikum og formår at komme godt rundt på scenen. Showets udførelse er generelt en fornøjelse, omend niveauet ikke helt når op på siden af, da han spillede på samme scene i 2016, eller da jeg fangede ham på Smukfest i 2006, hvor han leverede et ekstravagant dukkeshow, der nærmest blev til en opvisning i det mærkværdige.

Beck er dog stadig leverandør af koncerter af en høj kaliber, hvor folket helt bestemt kan vide sig sikre, på at de får sig en god og særlig oplevelse.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier