Alice Cooper

Afrikansk hiphop-party på Fyn

-

Anmeldelse af: Die Antwoord. Heartland Festival, Greenfield Stage, Fyn. 01. juni 2019.

Die Antwoord leverede en formidabel opvisning i det gøglede, finurlige og ekstremt morsomme, da de lukkede festen under dette års Heartland Festival.

 

Foto: Marika Hyldmar

Årets festival er ved at være ved sin ende, men før vi her hos Metal A Day helt kan afslutte vores dækning, er det på tide at tage et lille smut på afveje.

Sydafrikanske Die Antwoord står nemlig for at lukke festen ned, og for at være ærlig er jeg personligt lidt af en sucker for det besynderlige og enormt bizarre univers, som de to gæve sydafrikanere lægger for dagen. Det er mærkeligt, men det fungerer helt vildt godt, i hvert fald på pladerne.

Det gør det til gengæld også her til aften, hvor begejstringen er enorm. Folk er klar på Die Antwoord, og Die Antwoord er friske på at levere. Der er dømt fest fra starten af koncerten, og denne fest bliver der danset rigeligt til nede iblandt publikummet.

Blandingen imellem den rappende vokal, der leveres af Ninja, sidder lige i skabet. Denne vokal suppleres på eminent vis af den spinkle og yderst specielle småpige vokal fra Yo-Landi Vi$$er. Sidstnævnte vokal er virkelig med til at gøre Die Antwoords musik så interessant og catchy, som den er. Vokalerne sidder så meget i skabet, at man til tider bliver i tvivl om, hvorvidt denne koncert egentlig er playback, eller om den reelt set er live.

Humoren skinner tydeligt igennem gruppens optræden, hvor der blandt andet bliver vist videoer af animerede figurer med kæmpemæssige peniser. Æstetikken matcher utroligt godt musikken, da begge dele formår at skeje dejligt meget ud. Sætlisten består af et udsnit af gruppens største hits. Dette hjælper kun på stemningen nede hos publikum, der er i sandhed er god.
Så kan der være nogle nok så glimrende rockkoncerter på Heartland, men det er Die Antwoord, der får publikummets blod helt op at koge.

Lyden er skide god, og alle detaljer i musikken går klart igennem. Det er nu noget nemmere, når det meste jo netop er optaget på forhånd og blot skal styres, men på trods bør det nævnes alligevel.

Gruppen er godt tændt og kommer rigtigt godt rundt på scenen, ligesom deres dansere og andre gæster kun bidrager til en god helhedsoplevelse. Vi får serveret hit på hit på hit. Sidst i sættet er Ninja endda også ude på en god crowdsurf tur, og det tager i sandhed kegler. Die Antwoord er modsat så mange andre indenfor de mere populære og konventionelle genrer ikke et band, der kun har et nummer, de er kendt for, og her til aften sidder størstedelen af sætlisten lige i skabet. På trods af brugen af ordet “konventionel” om Die Antwoord er de dog langt fra et konventionelt band. Der opstår kun meget få pauser i festen under koncerten, og disse kan egentlig ses som nogle udmærkede muligheder for pusterum.

Desværre spiller Die Antwoord kun lige over en time og fylder ikke hele deres spot på festivalen ud. Publikum virker ellers til at gerne ville have mere, men desværre går Die Antwoord af, efter lige godt en time og fem minutter. Et par ekstra numre ville være fedt og sætte prikken over i’et på en formidabel opvisning i, at de elektroniske genrer også tør lege, og endda tør at eksperimentere med nogle lidt sjove og spændende elementer. Desuden mangler vi stadig efter min mening at få serveret det sprøde nummer “Pitbull Terrier”.

Koncerten har været fyldt med humor, en veloplagt gruppe og et enormt festligt publikum. Det er ikke metal, og netop dette er med til at gøre Die Antwoord til så fed og helt særlig en oplevelse, som de nu engang er live.
Die Antwoord er absolut godkendt, også til folk der hører metal.

ANTAL STJERNER

Die Antwoord

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Die Antwoord. Heartland Festival, Greenfield Stage, Fyn. 01. juni 2019. Die Antwoord leverede en formidabel opvisning i det gøglede, finurlige og ekstremt morsomme, da de lukkede festen under dette års Heartland Festival.   Foto: Marika Hyldmar Årets festival er ved at være ved sin ende, men...Afrikansk hiphop-party på Fyn