Alice Cooper

Attitude og breakdowns fra Danmark

-

Anmeldelse af: CABAL m.fl. Richter, Kbh. 01. april 2023.

En smule øm og træt fandt jeg på en lørdag med aftenensol vej til Søborg og spillestedet Richter. Og selvom en uge med arbejde på Strøget som tegneserie pusher + Soilwork på Gimle om torsdagen og Siamese på Hotel Cecil om fredagen havde efterladt mig mere brugt end normalt, så jeg frem til et show med danske talenter.

 

Foto: Gabriel Leikersfeldt Rasmussen

I øjeblikket er alle tre bands på landevejen med ny musik. Henret med Abandon Hope fra februar i år, Dethrxner med et par nye singler, hvor nummeret “Power” udkom kort før koncerten. Og sidst men ikke mindst CABAL, der er på tour med albummet Magno Interitus fra 2022.

 

Henret

Først på plakaten var Henret. De var denne aften et stykke uopdaget musik for mit vedkommende. Jeg havde set deres navn hist og pist (og researchet dem lidt inden i aften), men havde ikke tjekket deres lyd ud nogle steder. Det er nu engang altid lidt fedt at gå op foran scenen til, hvad der 100 % bliver en helt ny oplevelse. Så, som sagt, så gjort.

Bandet er en grov og brutal omgang støj med breakdowns, growl, råbevokal og masser af groovy riffs. Og jeg kan ikke modstå fristen til at varme de ømme led og slå lidt med næven i luften og svinge lidt med håret. Særligt bassen virker ret fremtræden i flere af deres sange, og det klæder musikken. Her og der sniger der sig også lidt melodier ind, der bestemt giver en noget til tider tiltrængt variation.

For på trods af at musikken og attituden fra scenen er medrivende, så føler jeg, at jeg mangler lidt flere hooks til at fange mig rigtig. Der er smæk på, men det føles samtidig en smule ensformigt i længden. Forsangerens vokal kunne også have trængt til at blive skruet en lille smule mere op, da han af og til forsvandt lidt i mikset.

Men på trods af disse kritikpunkter er jeg helt klart blevet mere nysgerrig på Henret efter dette show, og jeg er ikke i tvivl om, at de nok skal få mig til at stompe og headbange med hele ryggen en anden gang. Ser absolut frem til at følge bandets fremtid og deres udvikling.

 

Dethrxner

Next up er Dethrxner klar til at indtage scenen. Jeg har oplevet bandet to gange før: Til et show på Stengade, hvor de dengang også varmede op for CABAL i 2019, samt på Hotel Cecil før Daze of June og Hearteater i 2021. Begge gange var jeg ikke helt revet med, men har lyttet her og der til deres musik siden da og er før denne koncert meget mere klar på bandets lidt bøllede og pumpede fest.

Dethrxner spiller deres Nu Metal-stylede Hardcore med masser af glæde, og jeg er temmelig fanget af stemningen. Den rappende vokal blandet med nogle rimelig brutale growls fra forsangeren, Nema, skaber en fed variation. Der er også god publikumskontakt igennem koncerten, og man føler sig inviteret med ind i festen.

Det er på ingen måde den dybe tallerken, bandet opfinder, man mindre kan i hvert fald også gøre det. Jeg blev helt klart fan denne aften. Det er som om, at bandet har omfavnet deres lidt banale, men virkelig underholdende og gennemførte lyd på en måde, jeg ikke har oplevet før. Ser allerede frem til at se dem spille på Næstved Metal Festival til august.

Dethrxner sætlist:

Real World

T.R.A.S.H.

Untouchable

Always Grind

Depressed

Power/Filter

Chemex

Nespresso

Get Good

 

CABAL

Hovednavnet, CABAL, skal til at lukke aftenen af, og jeg har lovet min kammerat, at jeg nok skal ryste mit kadaver ordentligt nu. Sidst, jeg så bandet, var til en sand magtdemonstration til Copenhagen Metal Fest 2021, hvor de væltede Amager Bio. Det er andre rammer i aften, men Cabal har bestemt altid et højt bundniveau på en scene.

Og selv om de ikke er et band, jeg lytter meget til derhjemme, plejer de at være en fest live, og det er bestemt fortjent, at de er en del af den bølge af dansk metal, der lige nu er grund til, at scenen aldrig har været større og mere anerkendt herhjemme såvel som i udlandet.

Bandet ligger ud med titelnummeret fra sidste års plade og derefter “Gift Givers” fra Drag Me Down-skiven fra 2020. Bandets musik er ikke altid det mest alsidige, men der er tryk på som altid, og med en storsmilende Andreas i front kommer der mere liv i publikum på gulvet inklusiv denne anmelder.

Det skal dog siges, at med en lidt anderledes line-up denne aften er der desværre tidspunkter, hvor de er mindre præcise i deres musik end sædvanligt. Det er lidt ærgerligt, og på trods af at Richer er nogenlunde besøgt denne lørdag, så er det langtfra alle, der deltager i festen i midten af gulvet.

Og, bevares, det er bestemt heller ikke et krav for at nyde en koncert, men det føles som om, at rummet bliver lidt drænet for energi af og til i løbet af koncerten. Selvom jeg da på et tidspunkt bliver crowdsurfet/løftet op på scenen af en ven og nogle dedikerede moshere, hvor jeg får danset kort. Så visse steder var entusiasmen alligevel på plads fra publikum.

Er af koncertens højdepunkter er helt sikkert, da de spiller “Drag Me Down” fra selv samme album og “False Light” fra debuten, Mark of Rot, fra 2018 lige efter hinanden. Der lukkes med “Death March” fra Drag Me Down, hvor Andreas stikker mikrofonen ned til publikum for at synge med på omkvædet. Undertegnede spilder da heller ikke chancen og får growlet med hele to gange. For pokker, det nummer er også et af de mere catchy fra deres katalog.

Det var til tider en lidt ujævn koncert fra CABAL, men som nævnt tidligere, så er de et musikalsk spark i ansigtet selv på en mere gennemsnitlig dag. Og jeg fik sgu rystet kroppen, så det stadig kan mærkes, imens denne anmeldelse skrives til ende. Og det taler jo sit eget tydelige sprog.

At diverse vokalister gæstede hinandens sange i løbet af koncerterne gav også en rar familiestemning. Det var en god aften, hvor dansk metal atter viste, at vi er på vej frem og ikke stopper for nogen.

CABAL sætlist:

Intro

Magno Interitus

Gift Givers

Bitter Friend

Violent Ends

Exit Wound

If I Hang Let Me Swing

Tongues

Existence Ensnared

Drag Me Down

False Light

Plague Bringer

Exsanguation

Death March

Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Forsanger i Anthropoid Idol, spiller med DJ Navlebrødrene på Zeppelin Rock Bar + dedikeret Metal A Day skribent

ANTAL STJERNER

Henret
Dethrxner
CABAL

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: CABAL m.fl. Richter, Kbh. 01. april 2023. En smule øm og træt fandt jeg på en lørdag med aftenensol vej til Søborg og spillestedet Richter. Og selvom en uge med arbejde på Strøget som tegneserie pusher + Soilwork på Gimle om torsdagen og...Attitude og breakdowns fra Danmark