Alice Cooper

Black Oak County er rockens nye, hellige treenighed

-

Anmeldelse af: Black Oak County – “Theatre Of The Mind”. Udgives d. 26. april 2019 via Mighty Music/Target Group.

“This is one of a kind, Welcome to the theatre of the mind!”

 

Esbjergensiske Black Oak County (BOC) debuterede i starten af 2017 med deres selvbetitlede plade, som var et solidt rock-album. I slutningen af 2017 forlod forsangeren, Niels Beier, bandet, hvilket var et chok for alle både fans og de andre bandmedlemmer.

Jagten begyndte på en ny forsanger, men da videoen til singlen “Pretty Pistol” udkom i august 2018, stod det klart, at det var bassisten, René Hjelm, som var blevet forsanger. Guitaristen, Jack Svendsen, og trommeslageren, Mike Svendsen, er fortsat med og sammen udgør de tre nu en hellig treenighed på samme niveau som Dizzy Mizz Lizzy var i 90’erne.

 

BOCs andet album, Theatre Of The The Mind, indeholder 10 stærke numre, heriblandt de stærke singler “Pretty Pistol” og “Wasted Life”. Stilmæssigt lægger de sig tæt op ad de gamle, også selv om det er en ny vokalist og sangskrivere. René Hjelm synger troværdigt, og man er slet ikke i tvivl om, at det var den rigtige løsning for bandet.  

 

Alle sange består af en perfekt kombination bestående af gode melodier, tekster og vokal-præsentationer.

 • På “Just Another Psycho” er der solide guitarsoli og catchy omkvæd, hvor René helt roligt synger “I’m just another psycho”. Det virker en anelse foruroligende, men også overbevisende, i modsætning til hvis det blev skreget ud. Less is more.
 • På “My Chance To Change” er der skruet op for fællessang og patos. Hvis ikke der også var elektrisk guitar, tung bas og solide trommer, ville sangen blive for tynd og poppet. Heldigvis er det ikke tilfældet, og derfor er sangen en af de bedste på skiven.
 • “I Know You’re Lonely” er den eneste ballade, hvilket passer godt ind mellem de hårdere rocknumre. Den minder lidt om deres gamle nummer “If You Only Knew”, hvilket også er en flot ballade.
 • Titelnummeret lukker pladen på bedst mulig måde – der bliver bundet sløjfe på, og man sidder tilbage med rar, veltilpas følelse, der giver en lyst til at høre skiven endnu en gang.

 

Theatre Of The The Mind er et helstøbt, stærkt album, som formår at løfte arven fra debuten til fulde. Debuten blev nogle steder en smule for amerikansk for eksempel På “Rated R For Redneck” og “Bogeyman”, men den udfordring har Theatre Of The Mind ikke. De er blevet endnu mere “danske” i lyden uden at få en dårlig dansk-engelsk accent.

Personligt ville jeg give deres første plade “Black Oak County” 4 ud af 5 stjerner, da jeg sjældent havde hørt et så vellykket debut, næsten kun overgået af for eksempel Dizzy Mizz Lizzy.

Ligeledes vil jeg også give “Theatre Of The Mind” 4 ud af 5 stjerner for at indfri alle forhåbninger. Den lover endnu bedre for fremtiden, nu hvor at de har bevist, at de ikke bare var et “one-album-wonder”.

BOC er desværre nok en anelse for blødt til Copenhells line-up, hvor jeg ellers tror, at de ville kunne lave en fest foran Pandæmonium-scenen. Men til gengæld kan man opleve dem på Nordic Noise i Amager Bio d. 10. Maj, hvor Black Oak County har lovet blod, sved, tårer og øl.

 

Trackliste:

 1. Watch Your Back
 2. Just Another Psycho
 3. My Chance To Change
 4. Since You’ve Been Gone
 5. Pretty Pistol
 6. Sycophanic
 7. Wasted Life
 8. I Know You’re Lonely
 9. Stick To My Guns
 10. Theatre Of The Mind
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Black Oak County - "Theatre of the Mind"

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Black Oak County - "Theatre Of The Mind". Udgives d. 26. april 2019 via Mighty Music/Target Group. “This is one of a kind, Welcome to the theatre of the mind!”   Esbjergensiske Black Oak County (BOC) debuterede i starten af 2017 med deres selvbetitlede plade,...Black Oak County er rockens nye, hellige treenighed