Alice Cooper

Den store præstation for de få

-

Anmeldelse af: The Materia + Natjager + Awake the Lights. Posten, Odense. 18. maj 2023.

Jeg havde taget rejsen fra Kbh til Odense for at opleve en spændende blanding af moderne lyd. Min første koncert på Musikhuset Posten skulle vise sig at være turen værd.

 

Foto: Gabriel Leikersfeldt Rasmussen

 

Det var i en lækker rummelig sal med fænomenal lyd denne aften; noget, der gik igen til alle tre bands denne aften. Vi er ikke mange denne Kristi himmelfartsdag, men jeg er fast besluttet på at have en fest uanset hvad.

 

AWAKE THE LIGHTS 

Det er en meget sprød rytmisk musik, der rammer mig, da bandet går på scenen. De har en utrolig glad forsanger, der smiler hele vejen igennem, og på trods af de få gæster får han bevæget sig godt rundt på scenen hele showet igennem, inklusiv at danse med et barn på gulvet, der har vovet sig helt op foran. Point dér.

Musikken er desværre så som så. Der er nogle fine rytmer, og det er nemt at følge med i samt nikke med hovedet til. Desværre oplever jeg det som en meget fortyndet version af Sepultura, både hvad angår vokalen og de bouncy guitarriffs. Deres ellers energiske forsanger kæmper beklageligvis også med stemmen flere steder, og resten af bandet forekommer meget stillestående.

Jeg funderer over, hvis jeg gik forbi Awake the Lights tilfældigt på en festival, ville jeg så stoppe op og være sulten på mere? Svaret er desværre nej.

Næste band er en helt speciel størrelse for mig.

At begynde at beskrive mit forhold til Natjager ville være sin helt egen artikel. Men kort sagt har jeg været forelsket i deres melankolske, dansksprogede autotune Rock/Metal lige fra første lyt. De har noget drømmende og følsomt på hjertet, som jeg ikke har fundet nogle andre steder på den danske musikscene. Og på trods af at de låner flere allerede afprøvede elementer af musik igennem tiden, så twister de det og gør det helt til deres eget. Nå, til koncerten.

 

NATJAGER 

Der åbnes med “Skind & Ben” fra sidste album, At Kende Bølge Fra Hav. Som sædvanlig er forsanger, Jon Kirkhoff Hansen, altid i hopla. En af de mest energiske frontmænd man kunne ønske sig. Jeg tror simpelthen ikke, at den dude kan stå stille på en scene. 

Og tak for det. Fra adskillige hop og rullefald ud iblandt gæsterne til at vælte rundt på scenen. Totalt opslugt af musikken og sin optræden. Men altid til stede og med masser af kærlighed til sit publikum.

Men en detalje, jeg ligger mærke til, er, at lysshowet på spillestedet er skrækkelig kedeligt. Udelukkende røde stillestående lamper. Dette valg kommer desværre ikke til at ændre sig resten af aftenen. Det står i stærk kontrast til musikken og alt, der foregår på scenen. Den del måtte meget gerne have fået lidt mere kreativitet.

Vi får serveret “Blå” fra deres Rejser-EP og “Havet Findes” fra debutskiven, Hvordan Vi Lærte At Svæve, men ellers er fokuset på den sidste plade. Et fornuftigt valg, da det absolut er værket, der gjorde, at Natjager tog det næste inspirerende skidt musikalsk.

Resten af gruppen er tændte. Jacob Mezin Jessen på trommer er et solidt og intenst batteri, der holder styr på løjerne. Ligesom at Kian Wulff som altid er konsekvent skarp i sin rytme på bassen.

Den store del af deres musik, hvor autotunen er så bærende, er bestemt noget, der kræver sin lydmand at have styr på. Et ekstra shout out til manden bag pulten i aften. Den sidder sørme i skabet.

Torben Vestergaard på keyboard, guitar og vokal er vokset imponerende godt i bandets liveshow og på plade. En sang som “Elendighed” slår dette fast med syvtommersøm. 

Vi får også en premiere på et spritnyt nummer, “Lad Os 2 Hænge”. Igen er Torben et fantastisk melodisk indspark til Kirkhoffs rappende sang. 

Denne anmelder får dedikeret den smukke “Alt Under Himlen” til sig og lidt rørt bliver man da. Den flotte solo fra Ronni på guitar løfter det nummer ekstra hver gang.

Men publikum er lidt tilbageholdende på trods af bandets energi. En skam. Men Natjager formår dog med ydmyghed og dedikeret indsats at få revet flere med til sidst. Særligt at Jon hopper ned og krammer en ung fan, der har set Natjager flere gange, giver et ærligt bifald fra folk.

“Skygge Og Blide Bølger” lukker et svedigt show. Men der samler sig en lille gruppe foran, der råber på ekstranummer. Ønsket er klassikeren “Tyler Durden” fra debut EP’en. Natjager indtager scenen igen, men det bliver til “Konkylie”. Den sang er nu engang også et fænomenalt filosofisk nummer, der har en helt særlig betydning for denne anmelder.

Ihærdighed var tilstede som altid og denne gang lyden ligeså. Men der manglede lige den sidste symbiose imellem gæsterne og bandet. Kan dog kun anbefale at tjekke gruppen ud, når de spiller på Rust d. 26 maj. 

 

Natjager sætliste:

– Skind & Ben
– Elendighed
– Havet Findes
– Blå
– Skær Her
– Batteri 666
– Overdosis
– Lad Os 2 Hænge
– Alt Under Himlen
– Skygge Og Blide Bølger

Ekstranummer:

– Konkylie 

 

THE MATERIA

Vi er endnu færre, da hovednavnet går på. Det er en pokkers skam, for, nøj, hvor kom det bag på mig, hvad jeg blev mødt af.

Jeg er slet ikke den store fan af Djentet Metalcore. Men den imponerende tekniske kunnen og knusende mur, der rammer mig, må jeg bøje mig for. Bandet er koncentrerede om at spille præcist, men de er også i den grad tilstede foran os.

Alle er de i bevægelse og tæsker sig igennem deres Djent, der både rummer hastighed, fokus på pirrende opbygninger i numrene og de stemningsfulde clean guitarstykker her og der.

Jeg må tage hatten af for, at det i flere sange kun er denne anmelder, der står og headbanger til de vandvittige rytmer fra The Materia, og alligevel arbejder bandet sig nådesløst igennem nye som gamle sange uden at blinke eller miste pusten på scenen. 

Der sniger sig lidt ren vokal ind fra forsangeren, men det er hans tekniske skrig og hurtige fraseringer, der bærer denne del af koncerten. At han samtidig har godt gang i sin bas, er temmelig sejt. Der kommer growl med fra den ene guitarist, og det er en fed detalje, da begge stemmer komplementerer hinanden godt. 

Det hele er leveret så fuldstændig med overblik og struktur samt vildskab, at de både fortjener en større scene og et langt større publikum. 

Jeg er øm og imponeret, da bandet går af scenen. Sikke en vild omgang. At blive overrasket på den her måde er virkelig fornøjelsen ved at hoppe hele vejen fra hovedstaden til det fede spillested lige ved siden af Odense Station. Jeg tager med glæde turen igen en anden gang.

The Materia sætliste:

– Rosa
– Harven
– Stuszki
– Maczi
– Szajba
– Rain
– Place
– B17
– Vandal
– Dziad
– Thank You Satan

Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Gabriel Leikersfeldt Rasmussen
Forsanger i Anthropoid Idol, spiller med DJ Navlebrødrene på Zeppelin Rock Bar + dedikeret Metal A Day skribent

ANTAL STJERNER

Awake the Lights
Natjager
The Materia

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: The Materia + Natjager + Awake the Lights. Posten, Odense. 18. maj 2023. Jeg havde taget rejsen fra Kbh til Odense for at opleve en spændende blanding af moderne lyd. Min første koncert på Musikhuset Posten skulle vise sig at være turen værd.   Foto:...Den store præstation for de få