Alice Cooper

En glohed aften for alle

-

Cold Night for Alligators, Gimle/Lokes Kælder, 12. marts 2016

Måske var det på papiret en kold aften for de koldblodede øgler, men det blev en hed aften for alle tilstedeværende i en Djentet afskygning

Normalt kommer man til kort og bliver udskældt ved at udtrække de forskellige bestanddele, der udgør de optrædende bands afarter af deres version af den underskønne Heavy Metal-genre. Men der skal alligevel gøres et forsøg for både de ind- og uindvigede.

Var du bare tilstede for at at oplevede Ghost Iris som opvarmning og Cold Night for Alligators på det roskildensiske spillested Gimles forvandlede kælder, så var der tale om Heavy Metal med afstikkere i forskellige retninger.

For de lidt mere nørdede kan tillade sig at kalde musikken for konsekvensen af populariseringen af svenske Meshuggahs Djent-lyd, som er opkaldt efter samme lyd, der kendetegner de toner, man ofte finder hos guitaren i den stilart. Udskældt bliver det også nogle steder kaldt simplificeringen af en kæk populistisk retning, som Metalcore og fx NüMetal tidligere har været det.

Men i så falde skulle du have oplevet disse to orkestre denne aften for at være vidne til, at det langt fra var enkelt men nærmere formfuldent!

Ghost Iris
Indpiskeren Jesper i front kan der skrives hele afhandlinger om, for jeg overhørte røster hos alt fra velbevandrede tilstedeværende udi genren om en imponerende, indlevende eksistens i front. Han forsøgte sig med både ren vokal (mere eller mindre vellykket), skrig og brøl, men det samlede indtryk for vokalen sammen med det ambiente, synthede lydbillede gav et fremragende indtryk for en gruppe, der “blot” har en enkelt plade under bæltet. Vi ser dog frem til mere!
Mine noter på blokken vidner om en tilfredsstillende oplevelse over det gennemsnitlige, der lå oceaner over de træge bands herhjemme (ingen nævnt, ingen glemt) hvad angår fremførsel, lydbillede og energi-niveau. Mer’ af den sags, tak!

Cold Night for Alligators
Det bedste argument for, at drengene her skal have topkarakter, er ikke så meget, at det var en af de bedste koncertoplevelser, jeg nogensinde har været vidne til, men ganske enkelt på grund af den stemning, som bandet kunne fremkalde i mig.
Når man tager sig selv i at lukke øjnene og få tonerne fra bandets Djente/Post Hardcore lyd til at bære én ud på en rejse, hvor sanseindtrykkene smelter sig sammen uden brug af ekstra substanser, så har man skabt noget for sig, som sjældent sker. Væk med tiden, væk med stedet, men bare leve i nuet.
Det var teknisk snilde på højt plan, uden det blev på bekostning af sammenspillet. Otte-strengede guitarer og en seks-strenget bass eksekverede en oplevelse ulig noget, man lige finder hver dag.
Specielt under den lange fremførelse af nummeret “Querencia” fra deres debut-plade “Course of Events” via Prime Collective (Anmeldelse kan læses HER.) blev man draget ud på en sonisk rejse med reminiscenser og konnotationer til bands som Alexisonfire, Sikth og Protest the Hero. Eminent spillet af et band, som immervæk har en del år på alligator-bagen, men som bestemt har potentiale til at drive det langt.

Hvis du ikke fik nok af alligatorerne den aften i Roskilde – eller missede du dem ligefrem – så har du mulighed for at vinde en T-shirt fra dem HER (under videoerne.)

ANTAL STJERNER

Ghost Iris
Cold Night for Alligators

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Cold Night for Alligators, Gimle/Lokes Kælder, 12. marts 2016 Måske var det på papiret en kold aften for de koldblodede øgler, men det blev en hed aften for alle tilstedeværende i en Djentet afskygning Normalt kommer man til kort og bliver udskældt ved at udtrække de...En glohed aften for alle