Alice Cooper

En tur ned ad nostalgiens vej

-

Anmeldelse af Tom Morello på Helviti, Copenhell. D. 20/06-24.

Tom Morello havde hevet masser af forskellige covernumre med til årets festival, hvor særligt Rage Against The Machine-numrene tog kegler hos publikum.

Foto: Anders Groos Mikkelsen.

2024 er som mange ganske rigtigt allerede har sagt og joket med solo-artistens år. I går havde vi henholdsvis Corey Taylor og Bruce Dickinson, hvor at Helviti i dag får fint besøg af Rage Against The Machine og Audioslave guitaristen Tom Morello, og han ønsker i den grad at spille op til dans.

Hele sættet kommer nærmest udelukkende til at bestå af covernumre og sange, som Morello har medvirket på for andre bands og artister. Vi ved dog godt alle sammen, hvad størstedelen af publikum er kommet for. Det kan tydeligt ses på pitten, at folket hovedsageligt er her, for den fest der er til Rage Against The Machine-delene af koncerten, ikke helt ulig da Morello sidst var forbi Copenhell med Prophets Of Rage. Støvet står i kraftige skyer nede fra pitten, og publikum har en fed fest til aftenens koncert.

Der bliver ligeledes givet tid til at ære og mindes den desværre afgåede Audioslave og Soundgarden sanger Chris Cornell, i det Tom Morello begynder at spille ’Like A Stone’ som absolut er godkendt og emotionelt. Heldigvis har Morello taget en sanger med som utroligt nok synger Cornells vokal fremragende og emotionelt. Den er godkendt!

Lyden er absolut fremragende til Tom Morello, der dog også kører et ret spartansk setup på scenen. Ikke for mange dikkedarer, der skal jo alligevel fokuseres på at spille og underholde publikum. Guitaren går (forventeligt) særligt godt igennem, og Tom Morello både lyder, og spiller nu engang sejt. Han er ganske givet en glimrende guitarist, som forstår at tage nogle chancer og prøve noget nyt med instrumentet.

At koncerten så kun varer små 53 minutter er desværre en skam. Der er så rigeligt af fine numre, som manden ville kunne tilføje til sætlisten, der ville kunne få publikum helt op i gear. Som næstsidste nummer får vi ’Killing In The Name Of’, hvor publikum får lov til at skråle af alle lungers fulde kraft (Rage Against The Machine-delene er helt instrumentalt i dag), tager i den grad kegler, og fungerer absolut som koncertens klimaks.

Tom Morello leverer en absolut godkendt koncert, som får sat godt gang i det fremmødte publikum. Støvet har stået i store brun/grå skyer, og publikum har fået hvad de kom efter, også selvom koncerten desværre er overstået lige hurtigt nok.

Galleriet er taget af Anders Groos Mikkelsen:

ANTAL STJERNER

Tom Morello

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af Tom Morello på Helviti, Copenhell. D. 20/06-24. Tom Morello havde hevet masser af forskellige covernumre med til årets festival, hvor særligt Rage Against The Machine-numrene tog kegler hos publikum. Foto: Anders Groos Mikkelsen. 2024 er som mange ganske rigtigt allerede har sagt og joket med...En tur ned ad nostalgiens vej