Alice Cooper

Helhorse hærgede hotellet

-

Anmeldelse af: Helhorse + Nyt Liv. 23. august 2019 på Hotel Cecil, København. 

Samme dag, hvor Helhorse udgav “Hydra”, blev der afholdt releasekoncert på Hotel Cecil. Med sig havde de Nyt Liv.

 

Fredag aften var det første gang, jeg var på Hotel Cecil (og det tidligere Jazzhouse for den sags skyld). Så man kan roligt sige, at det var på tide for mit vedkommende. Helhorse var en god “undskyldning”.


Nyt Liv
Nyt Liv er råt, usødet, punket metal i reneste form, både live og på plade (læs anmeldelsen af “Ensomhedens Kolde Kald” HER). Forsanger, Michael Aagesens, uklare råbevokal dominerede lydbilledet – hvilket gjorde det svært at differentiere sangene fra hinanden. Det virkede som om, at guitarist, Martin Goltermann, bassist ,Søren Hvidt, og trommeslager, Simon Erlendsson, kun var statister på scenen, selvom de spillede ganske godt. Det var lidt synd. Man kan diskutere Aagesens talent for at råbe, men det er en del af deres “pakke”. De gjorde hvad de skulle (opvarme), og det var godkendt. 

 

Helhorse
Allerede få minutter inde i settet var Hotel Cecil på kogepunktet og badet i sved. Hotellet var fyldt med mennesker, som alle var med Helhorse denne aften. Det var en fryd endelig at høre de nye sange live (læs anmeldelsen af “Hydra” HER) og genhøre nogle af de gamle.

Bandet sagde flere gange, hvor meget de havde savnet publikum, og ud fra publikums reaktion var følelsen gengældt. Spilleglæden var så stor, så det smittede af på alle. Helhorse har ikke fået deres store gennembrud endnu, og jeg håber for bandet, at det sker nu. Deres nye sange er endnu bedre end de gamle – også live.
Efter de havde spillet titelnummeret (“Hydra”), proklamerede forsanger, Mikkel Wad Larsen, at Hydra var blevet født. Til det kan man kun bifalde og ønske Helhorse tillykke med det nye flotte monster. 

En af Metal A Days kon-kolleger (Devilution) sammenligner Helhorse og Mikkel Wad Larsens stemme med unge Volbeat og Michael Poulsen. Den sammenligning kan jeg slet ikke se/høre – det er to vidt forskellige genrer. Devilution pointerer også, at Wad Larsen er en langt bedre sanger end Poulsen – det synes jeg også er en malplaceret sammenligning, selvom det er sandt. Men så vil jeg også sige, at Wad Larsen også er en bedre sanger end Hansi Hinterseer, Keld Heick, Richard Ragnvald og Peter Belli, nu hvor vi er i gang med sammenligningerne. 

Den eneste kritik af koncerten, jeg har, er, at det var ulideligt varmt, og lyden var meget høj, men det var ikke decideret Helhorses skyld. 

Koncerten var lige så god som Eluveitie, Halestorm og Heilung på Copenhell tidligere i år. Derfor får Helhorse ligeledes 4 stjerner.

 

Fotograf: Mads Pristed

 

Sætliste:

Overboard
Avalanche
Hell Hath No Fury
Outcome: Ruin
Death Comes to the Sleeping
Fortune Favors the Bold
Carry Your Own
Hell of a Ride
Scarlet Meadow, Scarlet Brook
Deathride
Hydra
Fuck Art Let’s Kill
Under a Bad Moon
War Drums

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Nyt Liv
Helhorse

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Helhorse + Nyt Liv. 23. august 2019 på Hotel Cecil, København.  Samme dag, hvor Helhorse udgav “Hydra”, blev der afholdt releasekoncert på Hotel Cecil. Med sig havde de Nyt Liv.   Fredag aften var det første gang, jeg var på Hotel Cecil (og det tidligere...Helhorse hærgede hotellet