Alice Cooper

Nyt Liv genopliver dansk hardcore

-

Anmeldelse af: Nyt Liv: “Ensomhedens Kolde Kald”. Indisciplinarian. 03. maj 2019.

“Denne verden, den er snart død, alt er dækket, i aske og blod…”

 

Der findes efterhånden mange danske metalbands – Bersærk, Livløs, Baest, Natjager, Cabal og Møl blandt andre. Nyt Liv lægger sig i slipstrømmen af dem på deres helt egen måde. De synger på dansk, ligesom Bersærk og Natjager, men Nyt Liv er mere brutale.

Forsanger, Michael Aagesen, har en rå råbevokal, hvilket passer godt til det øvrige lydbillede. Nyt Liv lyder måske mere hardcore ved første gennemlytning, end hvad de i virkeligheden er, men det er stadig overbevisende fedt.

Dette er “no bullshit”-metal, hvor alle 80’er-klichéer er skåret væk og tilbage er kun musikken – det er befriende. Når et band synger på dansk, har jeg som anmelder, højere krav til teksterne. Disse krav indfrier Nyt Liv til fulde, fordi de er originale og har en nerve, som kan mærkes.

 

Ensomhedens Kolde Kald består af 10 korte numre på i alt kun 26 minutter.

De bedste numre er “Stille ikke død”, “Det skal du nok blive” og “Aske og Blod”, da de er de mest insisterende og hårdtkæmpende, at de er svære at glemme.

Men fordi mange numre er meget korte, som en anden god punksang, får man en fornemmelse af, at albummet er en slags demo, hvor sangene ikke er i fuld længde. Det er lidt ærgerligt, også selvom “Ensomhedens Kolde Kald” kun er en debut, og at det er en del af deres stil.

Jeg vil give Ensomhedens Kolde Kald 3 ud af 5 stjerner for en lovende start, der viser at Nyt Liv har potentiale til at blive rigtig store, men også har de har plads til forbedringer.

 

Trackliste:

  1. Kniven
  2. Blodet Skygger
  3. Aske Og Blod
  4. Fortidens Tæsk
  5. Det Skal Du Nok Blive
  6. Løgne
  7. Stille Ikke Død
  8. Ingen Fast Form
  9. Farvel Til Fornuften
  10. Lys

 

Singlen “Hårde Tider” fra Copenhell EP’en “Ti År I Helvede” er desværre ikke med.

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Nyt Liv - "Ensomhedens Kolde Kald"

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Nyt Liv: "Ensomhedens Kolde Kald". Indisciplinarian. 03. maj 2019. “Denne verden, den er snart død, alt er dækket, i aske og blod...”   Der findes efterhånden mange danske metalbands - Bersærk, Livløs, Baest, Natjager, Cabal og Møl blandt andre. Nyt Liv lægger sig i slipstrømmen...Nyt Liv genopliver dansk hardcore