Alice Cooper

Imponerende amerikaner-thrash

-

Anmeldelse af: Testament. Arena, Roskilde Festival. 04. juli 2019.

Testament forsøgte at lægge Arena øde på dette års Roskilde Festival, og det gik langt hen ad vejen efter intentionerne.

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen

Så er det blevet tid til endnu et stykke med amerikansk-thrash, men denne gang en mere klassisk en af slagsen. Testament er kommet for at overtage Arena i lige over en time, med deres velspillede thrash metal.

Da koncerten starter er lyden decideret elendig. Man kan på ingen måde høre Chuck Billys røst, og guitaren slår aldrig rigtigt igennem. Heldigvis får lydmanden i løbet af koncerten rettet op på dette, om end det tager lidt langt tid.

Sammenspillet i bandet sidder dog lige i skabet, og er derved en enorm kontrast til sidst, jeg oplevede bande, på Copenhell i 2013, hvor bandet mildest talt spille en katastrofalt dårlig koncert. Dengang gik nærmest alt, hvad der kunne gå galt, helt galt, men i dag virker det næsten omvendt. Testament får hurtigt revet deres publikum med, og moshpits, circlepits og wall of death opstår alle løbende igennem koncerten, ofte kommanderet af den kære Chuck Billy, der viser sine bedste sider som frontmand frem i dag.
De første par gange, manden forsøger at få folk til at moshe, lykkes det ikke helt, men i løbet af koncerten fanger publikum lige så stille ideen og lærer mandens hentydninger i forhold til sine små gestikuleringer at kende.

Alex Skolnick er altså en genial guitarist, ja, muligvis den bedste indenfor thrash metal i dag. Hans rytme sidder lige i skabet, og solien er ligeledes imponerende velspillet. At han så spiller op imod en af metallens største, og det i mere end en forstand, trommeslagere Gene Hoglan gør bestemt ikke noget skidt for koncerten. Hoglan har et helt unikt trommespil, som er enormt letgenkendeligt, og i dag rammer det sgu hårdt.

Testament får spillet sig en solid sætliste med baskere fra hele deres karriere, men det er altså under de gamle 80’er numre, at der virkelig bliver gået til stålet. Ikke helt atypisk bands fra den tid så er det altså bare altid det ældre materiale, som folk bider bedst på.

Testament beviser altså, på trods af lidt slinger i valsen, at de stadig er på toppen af thrash metal. De har i hvert fald formået at lægge Arena godt ned til dette års Roskilde Festival.

 

Anders Groos Mikkelsen tog billeder af koncerten:

ANTAL STJERNER

Testament

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Testament. Arena, Roskilde Festival. 04. juli 2019. Testament forsøgte at lægge Arena øde på dette års Roskilde Festival, og det gik langt hen ad vejen efter intentionerne.   Foto: Anders Groos Mikkelsen Så er det blevet tid til endnu et stykke med amerikansk-thrash, men denne gang...Imponerende amerikaner-thrash