Alice Cooper
Forside Anmeldelser Imponerende amerikaner-thrash

Imponerende amerikaner-thrash

Author

Date

Category


Anmeldelse af: Testament. Arena, Roskilde Festival. 04. juli 2019.

Testament forsøgte at lægge Arena øde på dette års Roskilde Festival, og det gik langt hen ad vejen efter intentionerne.

 

Foto: Anders Groos Mikkelsen

Så er det blevet tid til endnu et stykke med amerikansk-thrash, men denne gang en mere klassisk en af slagsen. Testament er kommet for at overtage Arena i lige over en time, med deres velspillede thrash metal.

Da koncerten starter er lyden decideret elendig. Man kan på ingen måde høre Chuck Billys røst, og guitaren slår aldrig rigtigt igennem. Heldigvis får lydmanden i løbet af koncerten rettet op på dette, om end det tager lidt langt tid.

Sammenspillet i bandet sidder dog lige i skabet, og er derved en enorm kontrast til sidst, jeg oplevede bande, på Copenhell i 2013, hvor bandet mildest talt spille en katastrofalt dårlig koncert. Dengang gik nærmest alt, hvad der kunne gå galt, helt galt, men i dag virker det næsten omvendt. Testament får hurtigt revet deres publikum med, og moshpits, circlepits og wall of death opstår alle løbende igennem koncerten, ofte kommanderet af den kære Chuck Billy, der viser sine bedste sider som frontmand frem i dag.
De første par gange, manden forsøger at få folk til at moshe, lykkes det ikke helt, men i løbet af koncerten fanger publikum lige så stille ideen og lærer mandens hentydninger i forhold til sine små gestikuleringer at kende.

Alex Skolnick er altså en genial guitarist, ja, muligvis den bedste indenfor thrash metal i dag. Hans rytme sidder lige i skabet, og solien er ligeledes imponerende velspillet. At han så spiller op imod en af metallens største, og det i mere end en forstand, trommeslagere Gene Hoglan gør bestemt ikke noget skidt for koncerten. Hoglan har et helt unikt trommespil, som er enormt letgenkendeligt, og i dag rammer det sgu hårdt.

Testament får spillet sig en solid sætliste med baskere fra hele deres karriere, men det er altså under de gamle 80’er numre, at der virkelig bliver gået til stålet. Ikke helt atypisk bands fra den tid så er det altså bare altid det ældre materiale, som folk bider bedst på.

Testament beviser altså, på trods af lidt slinger i valsen, at de stadig er på toppen af thrash metal. De har i hvert fald formået at lægge Arena godt ned til dette års Roskilde Festival.

 

Anders Groos Mikkelsen tog billeder af koncerten:

Testament

Recent posts

Store bands på en lille scene

Anmeldelse af: Aphyxion + Hearteater. Stengade, Kbh. 06. september 2019 Man kunne godt mærke, at loftet var ved at blive sprængt af den energiudladning, der...

Sci-fi rock indhyllet i 80’er vanvid

Anmeldelse af: MUSE + Des Rocs, Royal Arena, Kbh. Den 8. september 2019. Engelske MUSE Troppede op i royal arena søndag aften som et led...

Frisk ål i nettet

Anmeldelse af: Eels. Den grå hal, Christiania. 27. august 2019. Det blev til den rene fest, da Eels snoede sig igennem en solid optræden i...

Ravnen flyver stadig med Sonata Arctica

Anmeldelse af Sonata Arctica -Talviyö. Udgivet 6. september via Nuclear Blast Records. Sonata Arctica er et af de bedste og mest populære finske metalbands sammen...

Når kopien kunne imponere originalen

Anmeldelse af: Queen Machine + Guitar Rebels. Køge, Køge Festuge. 29. august 2019 Queen-kopimaskinen imponerede undertegnede i sådan en grad, at jeg et kort øjeblik...