Alice Cooper

Junkyard Drive svinger mellem vekselstrøm og jævnstrøm

-

Anmeldelse af: Junkyard Drive – Electric Love. Release d. 13. maj 2022 via Mighty Music/Target Group. 

Man kan ikke slukke for Junkyard Drive, men kan de løbe tør for strøm? Svaret er kort og godt: Nej!

 

Historien om Junkyard Drive kan beskrives som: “1980’er genbrugsguld i 2010’erne”. Guns N’ Roses-inspirerede melodier, AC/DC-energi og Baroness-progressivitet plus ungdommelighed giver Junkyard Drive. Det er melodiøst fængende, rocket og syng med-venligt, som alle kan være med på uden nogen bliver hægtet af. 

Junkyards cover af Joan Baez’ “Geordie”, som Gasolin lavede en dansk version af om til “Langebro”, gav dem deres gennembrud med over 350.000 visninger på YouTube til dato. Til koncerter er sangen blevet et must på sætlisten og får ALLE til at synge med. Siden debuten, Sin & Tonic, har nogle medlemmer forladt bandet, og nye er kommet til, men stilen er stadig den samme. 

Bandline-up’et er (som nævnt) ændret siden 2017. Det er kun forsanger, Kristian Johansen, og trommeslager, Claus Munch Aagard Hansen, der er tilbage. Mikkel Hoffmann (bas), Benjamin Høyer Filstrup (guitar), Birk (guitar) og Tim Meldal (bas) har forladt gruppen, men til gengæld er Mikkel “Sjus” Nelausen kommet til på bas og Oliver Hartmann på guitar. Overraskende nok lyder de på trods af overstående som sig selv. Men måske skyldes det primært forsanger, Johansens, let genkendelige og karismatiske, men også lyse stemme. 

Titelnummeret, “Electric Love”, førstesinglen, “Home”, “Tomorrow I Will Be Gone” og “Mind Eraser” er klart de bedste numre, hvor man virkelig kan føle, at Junkyard Drive vil gøre en forskel og at de er i sit rette rock n’ roll-element. Og apropos så er “Mr. Rock N’ Roll” også en god sang, men omkvædet bliver lidt for repetitivt med 13 gange “Who are you Mr. Rock N’ Roll?”; man lærer hverken “Mr. Rock N’ Roll” eller Junkyard Drive bedre at kende. Det bliver bare lidt “fyld”, selvom sangen også kan være lidt kryptisk.

Og så er der også “The Wonderland of Temptations”… Den har en flot, næsten Gary Moores “Still Got the Blues”-guitarsolo, som både er inderlig og episk. Resten af sangen (med klaveret) er desværre lidt mere trivielt, men stadig højt musikalsk niveau.

Det er lidt ærgerligt, at Michael Jackson coveret/tributen “They Don’t Care About Us”, de udgav i 2019, ikke er med på pladen, for dér viser de noget personlighed både i forhold til Michael Jackson og dem selv. 

I forhold til forgængeren, Black Coffee (fra 2018), er Electric Love en klar forbedring fra de tre stjerner, førstnævnte var værd i min optik. Electric Love er knap så “pæn” (heldigvis), men ikke så “retro” som Sin & Tonic til fire stjerner efter min mening, men er til gengæld mere stilsikker.
Electric Love en god blanding af uptempo-rocknumre (vekselstrøm) og jævne popsange/ballader (jævnstrøm) uden at låne for meget af muserne.
Derfor får Junkyard Drive og Electric Love 4,5 stjerner og kan blive “Årets danske rockalbum”.

 

Electric Love tracklist:

  1. Let It Burn 
  2. Electric Love
  3. Mr. Rock N’ Roll
  4. Home
  5. Let Me Love You
  6. Tomorrow I Will Be Gone
  7. Mind Eraser
  8. The Wonderland Of Temptations
  9. Mama
  10. Free Your Mind
Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

ANTAL STJERNER

Junkyard Drive - Electric Love

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af: Junkyard Drive - Electric Love. Release d. 13. maj 2022 via Mighty Music/Target Group.  Man kan ikke slukke for Junkyard Drive, men kan de løbe tør for strøm? Svaret er kort og godt: Nej!   Historien om Junkyard Drive kan beskrives som: “1980’er genbrugsguld i...Junkyard Drive svinger mellem vekselstrøm og jævnstrøm