Alice Cooper
Forside Anmeldelser Koncerter Basement - Reportage

Basement – Reportage

Author

Date

Category

Reportage fra: Basement. Pumpehuset, Kbh. 18. januar 2019

Vores udsendte – og eneste – franskmand var udsendt med kamera til at tage billeder af engelske Basement i Pumpen. Han kom retur med både billeder og ord

Foto og ord: Guillaume Blanjean

Bandet Basement spillede denne aften i Pumpehuset, og selvom jeg var lidt skuffet over det nye album, Beside Myself, kunne jeg ikke undgå at se, hvordan albumet fungerer godt i et levende miljø.

Det først band, som fik lov til at starte festen denne aften, var Muncie Girls. Dette var en gruppe med en dyb forståelse af hinanden – et aspekt, der afslørede sig gennem de glade vibes, som deres upbeat-melodier skabte.

Musikken var måske ikke lige i min boldgade, men teksterne var en bemyndigelse til alle, der har været offer for intolerance.

Der var der også en ægte følelse af taknemmelighed, som kom fra bandet i hele sættet med forsangerinden, Lande, strålende imellem sange, der fortalte publikum, hvor venlige de var for at komme ind og se dem til deres første koncert i København. Ærligt, et fint lille sæt fra et lidt genert, men charmerende opvarmingsband.

Jeg vidste virkelig intet om det band, som skulle på bagefter på: Culture Abuse. Jeg må indrømme, at det var aftens overraskelse for mit vedkommende!
De fem drenge fra Californien fik publikum med fra start til slut og gjorde det bare, som det er forventet af til et punk-rockshow!

David Kellings vokallevering var meget mere grittier live end på deres nyeste album, Bay Dream, (som jeg lytter til mens, jeg skriver min tanker her), hvilket helt sikkert har hjulpet med at holde energiniveauet oppe, men jeg må alligevel indrømme, at jeg savnede en lille smule mere af den melodiske side af stemmen; lidt mere defineret, som man kan virkelig nyde på deres nyeste udgivelse.

Aftens hovednavn, Basement,leverede en god koncert. Publikum var med fra start, folk, der var tilstede, var nok rigtige aficionados, for de fleste kunne synge med på næsten hver sang.
De fem drenge fra Ipswich, UK hoppede mellem sangene fra deres nyeste udgivelse og deres forrige albumer, der skabte et godt afrundet sæt med et godt udvalg af tempos.

Basement spillede på det rigtige sted i aften, Pumpehuset lille scene, hvilket gav en intim dimension, som iklædt deres musik og deres sæt gav en rigtig fint balance til aftens fest!

Galleri fra aftenen af selvsamme Guillaume Blanjean:

Fotograf: Guillaume Blj.

 

 

Recent posts

Helhorse henretter Hydra hensynsløst

Anmeldelse af: Helhorse - Hydra. Udgivet 23. august 2019 via Rodeostar Records. Siden 2006 har Helhorse redet gennem det den danske hardrock/metal-landskab i et stabilt...

The Brutal Corner – Devourment “Obscene Majesty”

Anmeldelse af: Devourment - Obscene Majesty. 16. august 2019. Vores nye tiltag, The Brutal Corner, tager Devourments kommende udgivelse under kærlig og ondskabsfuld behandling. Lige rundt...

Højeksplosiv hardcore for de få

Anmeldelse af: Converge. Avalon, Roskilde Festival. 06. juli 2019. Converge leverede en koncert med enorm energi for et halvfyldt Avalon på sidste dagen af årets...

Nostalgi, der tilhører alle

Anmeldelse af:Phil Anselmo & The Illegals. Avalon, Roskilde Festival. den 06. juli 2019. Der var i sandhed lagt i kakkelovnen til en ond omgang fællesskråleri,...

Kongen leverede, men mere var ønsket

Anmeldelse af: King Diamond. KB Hallen, Kbh. 10. august 2019. Så kom tiden endelig til at turen skulle gå fra Bornholm til Frederiksberg og KB...