Alice Cooper

Basement – Reportage

-

Reportage fra: Basement. Pumpehuset, Kbh. 18. januar 2019

Vores udsendte – og eneste – franskmand var udsendt med kamera til at tage billeder af engelske Basement i Pumpen. Han kom retur med både billeder og ord

Foto og ord: Guillaume Blanjean

Bandet Basement spillede denne aften i Pumpehuset, og selvom jeg var lidt skuffet over det nye album, Beside Myself, kunne jeg ikke undgå at se, hvordan albumet fungerer godt i et levende miljø.

Det først band, som fik lov til at starte festen denne aften, var Muncie Girls. Dette var en gruppe med en dyb forståelse af hinanden – et aspekt, der afslørede sig gennem de glade vibes, som deres upbeat-melodier skabte.

Musikken var måske ikke lige i min boldgade, men teksterne var en bemyndigelse til alle, der har været offer for intolerance.

Der var der også en ægte følelse af taknemmelighed, som kom fra bandet i hele sættet med forsangerinden, Lande, strålende imellem sange, der fortalte publikum, hvor venlige de var for at komme ind og se dem til deres første koncert i København. Ærligt, et fint lille sæt fra et lidt genert, men charmerende opvarmingsband.

Jeg vidste virkelig intet om det band, som skulle på bagefter på: Culture Abuse. Jeg må indrømme, at det var aftens overraskelse for mit vedkommende!
De fem drenge fra Californien fik publikum med fra start til slut og gjorde det bare, som det er forventet af til et punk-rockshow!

David Kellings vokallevering var meget mere grittier live end på deres nyeste album, Bay Dream, (som jeg lytter til mens, jeg skriver min tanker her), hvilket helt sikkert har hjulpet med at holde energiniveauet oppe, men jeg må alligevel indrømme, at jeg savnede en lille smule mere af den melodiske side af stemmen; lidt mere defineret, som man kan virkelig nyde på deres nyeste udgivelse.

Aftens hovednavn, Basement,leverede en god koncert. Publikum var med fra start, folk, der var tilstede, var nok rigtige aficionados, for de fleste kunne synge med på næsten hver sang.
De fem drenge fra Ipswich, UK hoppede mellem sangene fra deres nyeste udgivelse og deres forrige albumer, der skabte et godt afrundet sæt med et godt udvalg af tempos.

Basement spillede på det rigtige sted i aften, Pumpehuset lille scene, hvilket gav en intim dimension, som iklædt deres musik og deres sæt gav en rigtig fint balance til aftens fest!

Galleri fra aftenen af selvsamme Guillaume Blanjean:

Fotograf: Guillaume Blj.

 

 

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier