Alice Cooper
Forside Anmeldelser Omgivelserne trak bandet og budskabet ned

Omgivelserne trak bandet og budskabet ned

Author

Date

Category


Anmeldelse af: CEONEO. Borup, Sjælland. 29. maj 2019

Med 12 år på bagen startede Alan Binau i front for CEONEO, der netop har udgivet deres 4. album, deres Danmarks turne ved Corona i Borup.

 

Foto: Niels “Iffer” Erik Wøhlk

 

I skønne midtsjællandske omgivelser var det indledningsvist ’American barbeque’ for at sætte stemningen til dette dansk/amerikanske orkester, der generaliseret kan betegnes som contemporary rock over there. CEONEO var just landet fra Orlando, Florida og ifølge dem selv ramt af jetlag, hvorfor aftenens show fra start blev præsenteret kortere end normalt.

CEONEO åbnede med den melodiøse “Whispering”, som hurtigt fik fødderne til rytmisk at følge med. Desværre var lyden alt for lav til at bringe CEONEO til en berettiget position, og det fremmødte publikum synes mere interesseret i samtale end at nyde musikken. Om det skyldes, at underholdningen faktisk var gratis eller blev afholdt ved en campingplads, hvor fuglene denne aften helst skulle høres hele tiden, lader vi være uskrevet.
Det trak desværre uforbeholdent meget ned på de stjerner, som oplevelsen kunne have fortjent.

Alan Binau (der selv er dansker) fortalte os efterfølgende, at hans sangtekster er inspireret af rejser til blandt andet New Zealand og Australien samt i allerhøjeste grad USA. “Buy Buy Buy” gav indtrykket af det uendelige forbrug, vi mennesker har, og dermed fik bandet en ny, næsten politisk, vinkel. “Container City” gav kant til tankerne om jordskælv og den højaktuelle udsmidningskultur, vi ser. Ikke mindst, hvis muligheden var, at man mentalt kunne smide sine dårlige tanker ud. “Mrs. Sure” og ikke mindst Alans personlige og bevæget historie bag sangen fik tankerne i blues-humør sammen med den mørke “Meet Jack (the Ripper)”.

Sårbarheden blev afløst af mere lette, og smilene kom frem igen, da “How Could We Live Without Lucy” blev skudt af. Den var tidligere råspillet på DR’s P4 og blev pænt placeret på deres Airplay chart. “2:47am” var ren classic rock for dansefødderne. “Run, Keep on Run” overraskede som ekstra nummer med et miks af rock og reggae.

Det var blot nogle fra bandets repertoire, der spiller, fordi det er sjovt og ikke en økonomisk pligt. Og det afspejlede også herrerne, der lignede gamle venner, som bare hygger sig.

CEONEO er på kort turné her i landet og spiller blandt andet på Nivå Festival, Veteran support på Kronborg, på Refshaleøen, Skræddergården i Esbjerg med flere.

Vi ville gerne have hørt mere og anbefaler at tjekke dem ud, medens de er her. Vi kan kun være overbeviste om, at hvis lyden og omgivelserne er med dem, så er de en fornøjelse.

Du får ikke episk sceneoptræden, men varm og nærværende underholdning, sange med kant og gedigen klassisk rock mikset med country og folk, der ikke vil være til gene.

Hør vores interview og korte portræt af bandet på:

www.radioplaybackrock.dk/podcasts

CENEO

Recent posts

Afrikansk hiphop-party på Fyn

Anmeldelse af: Die Antwoord. Heartland Festival, Greenfield Stage, Fyn. 01. juni 2019. Die Antwoord leverede en formidabel opvisning i det gøglede, finurlige og ekstremt morsomme,...

South Haven – interview

Interview med: South Haven. 12. juni 2019. Vores gode venner hos Radio Playback ROCK har lavet dette interview med danske South Haven, som vi har...

Gensyn med 90erne

Anmeldelse af: The Smashing Pumpkins. Heartland Festival, Greenfield Stage, Fyn, 01. juni 2019. 90er-rockerne fra The Smashing Pumpkins leverede et velspillet omend ikke super engageret...

Ørnene landede i “Den Royale” med bravur

Anmeldelse af: Eagles. Royal Arena, Kbh. 10. juni 2019. Igen tager Metal A Day en tur i de blødere afkroge, hvor der mandag aften var...

Den progressive baronesse har klasse

Anmeldelse af: Baroness - Gold & Grey, 14. juni 2019. Relapse Records. Med fronten mod fjender og ryggen vendt mod allierede. På Copenhell 2017 hørte jeg...