Alice Cooper

Solrig eftermiddags-prog

-

Anmeldelse af Karnivool på Hades, Copenhell. D. 21/06-24.

Det tog lidt tid, men da først Karnivool indså, hvad de kunne med Copenhell-publikummet, nåede vi det niveau koncerten fortjente.

Foto: Tommy Skøtt.

Progressiv metal og Copenhell er ikke noget, som har holdt hinanden særligt godt i hånden historisk set. Bevares, genren er da ganske rigtigt heller ikke iblandt de mest populære genrer i Danmark, faktisk er vi nærmere oftest ude i et niche-publikum, medmindre der er tale om bands som Tool, Dream Theater, Opeth eller lignende, og selv hos dem er det ofte nogle lidt spøjse fans.

Derfor kommer det ikke som en overraskelse, at Karnivool har fået et tidligt spot til årets festival. Hvad der dog er en overraskelse, er at de overhovedet er blevet booket. Hatten af for det, for Copenhell kan godt trænge til lidt prog.

Karnivool spiller fra begyndelsen af koncerten afsindigt stramt, og det er svært ikke at være imponeret over gruppens evner, både i forhold til teknik, men i ligeså høj grad over deres sangskrivning. Numrene har en god udvikling, også selvom det for det meste bliver lidt flødet.

Det virker fra begyndelsen af koncerten mest til at være det velkendte og mere hardcore publikum der headbanger sagte i (skæv) takt til musikken. Da vi når ca. halvvejs sker der dog noget uventet. En moshpit opstår! Til en prog koncert! Det er jo nærmest uhørt, og smilet der kan ses på forsanger Ian Kelly virker åbenbarende. Man kan se hvordan manden indser, at han faktisk kan få fanget publikummet, og den chance lader sig ikke passere. Nu starter prog-festen først rigtigt, og energi niveauet på scenen får lige et nøk opad fra den talentfulde sanger. Herefter kommer der lidt mere gang i pitten, ligesom der opstår gode momenter af fællessang til bandets melodiske omkvæd.

Lyden er tæt på ekseptionel, i hvert fald oppe i pitten hvor denne anmelder har besluttet sig for at befinde sig. Riffs’ne står skarpt, og vokalen er perfekt kontrolleret, både lydmæssigt, men også rent teknisk fra Kellys side.

Karnivool tager lidt tid, før de forstår hvordan de kan forme koncerten sammen med det fremmødte publikum, men da de først når dertil, kommer koncerten netop op på et højere niveau, ikke bare teknisk men også i forhold til den rene stemning. Vel eksekveret prog i solskinnet ved Hades. Så er fredagen i gang!

Tommy Skøtt tog billederne til galleriet.

ANTAL STJERNER

Karnivool

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier

Anmeldelse af Karnivool på Hades, Copenhell. D. 21/06-24. Det tog lidt tid, men da først Karnivool indså, hvad de kunne med Copenhell-publikummet, nåede vi det niveau koncerten fortjente. Foto: Tommy Skøtt. Progressiv metal og Copenhell er ikke noget, som har holdt hinanden særligt godt i hånden...Solrig eftermiddags-prog