Alice Cooper

Stenalderrock på højblus

-

  • Queens of the Stone Age
4

Anmeldelse af: Queens of the Stone Age. NorthSide, Aarhus. 08. juni 2018.

Foto: Denice Bjørndal

Queens Of The Stone Age lagde vejen forbi NorthSide, hvor de leverede en glimrende opvisning i dansevenlig sydstats rock, så man nærmest kunne lugte støvet fra ødemarken i USA.

For anden gang besøger det amerikanske stoner rock-band Queens of the Stone Age NorthSide festivalen. Denne gang er det med deres nye album, Villains, i baghånden, hvorfra størstedelen af sætlisten da også er hentet.
Bandet besøgte tidligere i år Forum i København, hvor lyden desværre var en kende tarvelig, og forsanger og guitarist Josh Homme var syg. Derfor skal det netop være spændende at se, om bandet kan folde sig bedre ud på NorthSide, nu hvor de ikke har en syg forsanger.
Det viser sig hurtigt, at Queens of the Stone Age gerne vil have publikum lidt op i det dansende gear, hvilket særligt kan mærkes ved, at “Feet Don’t Fail Me” får lov til at åbne ballet. Den efterfølges af “The Way You Used To Do”, der om muligt er endnu mere dansevenlig.
Lyden er noget bedre, end den var i Forum på trods af, at vokalen desværre ikke går helt rent igennem hele vejen igennem koncerten.

Allerede tidligt i sættet får publikum serveret to lidt mere klassiske baskere i form af henholdsvis “Sick Sick Sick” fra Era Vulgaris og det uden tvivl mest populære Queens Of The Stone Age-nummer, “No One Knows”. Særligt får sidstnævnte publikum til at skrige med på riffet. Det er altså også et sejt nummer, og det virker fandeme live hver eneste gang! Bandet forstår at få en koncert til at køre på skinner, og der er en god energi at spore hos band såvel som publikum.

Der bliver ikke sagt meget imellem numrene. Det er tilsyneladende ikke altid, at den gode Homme er en mand af mange ord. Alligevel føler man sig ikke umiddelbart overset som publikum. Bandet formår nemlig at komme udover scenen imens de spiller, og der er generelt en god energi at spore oppe på scenen.

Sætlisten er måske en kende overrepræsenteret af nye numre, hvilket egentlig også kan mærkes på publikum. Der er ikke den samme energi og fandenivoldskhed over de to seneste albums fra dronningerne, så det betyder også, at publikum er lidt mere stillestående, end de måske ellers ville have været.
Adskillige af de ældre numre kunne med fordel have prydet aftenens sætliste. Numre som “Burn The Witch”, “Feel Good Hit of the Summer”, “Monsters In a Parasol” og “3s and 7s” ville have været kærkomne på aftenens sætliste. Naturligvis er de på turne for Villains, men fem sange fra den plade og fire fra den tidligere …Like Clockwork er måske lige i overkanten, når der er så mange fede numre at hive fat i. Man spiller for et festival-publikum, og man ikke har ret meget tid.

Sceneopsætningen er identisk med den, vi havde at gøre med i Forum tidligere på året. Det vil sige, at der er masser af lys og nogle helt særlige lyssøjler, som bandet har det sjovt med at gå og sparke til og læne sig op ad. Alt dette er med til at give bandet lidt ekstra til deres sleazy udtryk og er mildest talt, hvad jeg vil kalde for en utroligt fed sceneopsætning netop på grund af det simple og sleazy udtryk.

Sidst i sættet skubbes tempoet lidt mere op i form af en trilogi af ældre numre. En glimrende version den koklokke-drevne “Little Sister” kører over i det hurtige og skarpe nummer “Go With The Flow”, hvorefter aftenen sluttes af med det fantastiske nummer “A Song For The Dead”. Der opstår ikke den store moshpit eller wall of death til sidstnævnte sang, som der gjorde i København, og alligevel serveres nummeret med en kraft, der imponerer. Det er også tydeligt, at Homme selv er oppe at køre, da han går ud til et af deres store lysstativer og spiller rundt om det og slutteligt hænger sin guitar op på det.

Queens of the Stone Age leverer altså varen på dette års NorthSide. Desværre med en sætliste, der enten godt kunne have brugt nogle udskiftninger eller bare have været længere. Bandet har været tændte og leveret et godt show på trods af, det ikke træder udover det usædvanlige.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier