Alice Cooper

Vildskabens uovervindelige sejrsmarch

-

  • Psycho Brahe
7

Psycho Brahe, Lygten St. 14., oktober 2017.

Fra fremtidsarkivet

En koncert om at bytte søstre, heste og politisk korrekthed overtog Lygten St. med storm lørdag aften. Det blev til en fest uden lige med masser af gøgl, farver og energiudladelser. Det udmundede i den mest Psycho fødselsdags-bash i mands minde!

(Foto: En eller anden lommetyv)

Jeg husker det, som var det i morgen. Metal A Day havde treårsfødselsdag, som skulle holdes på det spillested, som de oftest benytter til arrangementer i København: Lygten St. Der var tre bands hyret til at skabe festlighederne til et Halloween tema, som Metal A Day havde valgt at trække nedover arrangementet, som Sovjetunionens jerntæppe over Østeuropa efter anden verdenskrig. Det første band havde fulgt anvisningerne til punkt og prikke og var klædt ud i nogle af de mest uhyggelige og uhyrlige halloweenkostumer, denne verden nogensinde har set.
Udklædningen skulle velsagtens ses som en hyldest til en af disse dages mest omtalte væsener og det liv samt de omgivelser, hvori vedkommende lever. Unikt og gennemført var hovedordene.

Psycho Brahe (sejt nok navn, alligevel) havde tydeligvis glædet sig til at spille deres første – som de selv kaldte det – udenlandske koncert. Bandet kommer nemlig fra Thy, og når man kommer helt deroppe/ude fra, så er København lovligt at betragte,som en større provinsby i det Svenske.
Fire mand høj leverede de en koncert, som København sjældent har set magen til med masser af gøgl og intensitet. Bandet er i deres egen beskrivelse yderst ydmyge i og med at de kalder deres musik for ’’Easy-listening for hørehæmmede’’. Det var faktisk så mærkeligt og gøglet, at man næsten skammede sig over, at man elskede det.

Et tekstunivers, der omhandler at bytte søstre, hvis nu bare publikums søstre var ligeså lækre som bandets, gik lige igennem og ramte det københavnske publikum dybt i deres hjerter. Forsanger Anders Gaardsdal fik let og elegant, eller måske nærmere tungt og elefant, ført publikum igennem det vilde og satiriske univers, hvori Psycho Brahe befinder sig. Med dybsindige, satiriske og overvejende danske tekster, samt en gøglet og energisk fremtræden fik bandet tydeligvis overbevist publikum om, at Psycho Brahe var kommet for at blive, i hvert fald indtil søndag, hvor de skulle hjem for at danse med ulvene i Thy Nationalpark.

Det var et særligt og smukt syn at opleve guitaristen Rune Breiner, der med sin badass rock’n’roll-attitude fik sat baren for, hvordan guitar også kan spilles, når nu man ikke hedder Steve Vai. Det var som om, at guitaren talte til publikums kollektive sjæl. Særligt under soloen i det vidunderlige nummer ’’Gi’ Mig En Hest, Mor!’’.
Trommeslageren Mikael Sønderskov og den unaturligt smukke bassist, Bastian Reinholdt Madsen, fik sat godt skub i bunden, ja, faktisk så godt skub, at rummet på Lygten St. nogle gange havde lidt svært ved at følge med.
Mikael Sønderskov legede godt igennem med de mest finurlige rytmer, man kunne forestille sig. En sammenligning med bands som Primus og Düreforsög ville ikke være helt hen i vejret. Lyden var god, om end buldrende, som man kan forvente det af et så højtspillende band i omgivelserne på en gammel nedlagt togstation. Dette trak bestemt ikke ned, da det blot hjalp med at sætte stemningen. Rock er højt og buldrende, og sådan er det bare!

Sætlisten var uden tvivl totalt gennemtænkt og skræddersyet til, hvor langt tid Psycho Brahe havde at spille i. 45 minutter blev det lige godt til med Thys mest flamboyante og eksperimenterende band.
Det yderst ydmyge og talentfulde band leverede altså en koncert udover det sædvanlige, en koncert, som alle burde opleve.

Efter koncerten havde bassisten fra Psycho Brahe tydeligvis set det som sin mission at drikke mig godt fuld. Derfor husker jeg kun de sidste koncerter, ganske uprofessionelt, i brudstykker og håber derfor, at et af vores søstermagasiner får anmeldt dem. Det, jeg husker fra deres koncerter, var godt, og jeg endte med at have en fest, ligesom du, kære læser, ville have haft, hvis du tog til Metal A Days treårsfødselsdags fest!

(Koncerten afvikles lørdag den 14. oktober 2017 på spillestedet Lygten Station. Køb billet og læs mere HER.)

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier