Alice Cooper

Syv koncerter at se frem til på Copenhell 2023

-

Vi bringer dig her et par anbefalinger til årets Copenhell, som du bør se!

 

1: Architects (UK) – 16/6 kl 18.30, Helviti

Jeg så første gang Architects (med Beartooth som support) i Vega i 2019. De har alt, hvad mit metalcore-elskende hjerte begærer: Gode melodier, catchy omkvæd, hårde breakdowns og Sam Carter i spidsen med sin sindssyge stemme! De er lige nu aktuelle med albummet, the classic symptoms of a broken spirit, fra i år, og det er klart det band, jeg glæder mig mest til på årets Copenhell.

Fotograf: Mark Stoumann

2: Spiritbox (CAN) – 17/6 kl 19.30, Hades

Vi var mange, der var skuffede, da Spiritbox sidste år aflyste deres koncert på Copenhell. Men heldigvis får vi chancen igen i år, for at se de hårdtslående canadiere med Courtney LaPlante i spidsen. En af de sejeste kvinder i metal efter min mening. Jeg håber især på at høre hittet “Holy Roller”.

3: Electric Callboy (GE) – 15/6 kl 16.00, Helviti

Dette tyske band ved, hvordan man laver ørehængere og får stablet en fest på benene. Jeg håber, deres koncert på Copenhell bliver lige så stor en fest, som jeg har i mit hoved, når jeg lytter til deres musik.

Foto: Mark Stoumann

4: Fever 333 (US) 15/6 – kl 17.30, Pandæmonium

Sidste gang, dette band besøgte Copenhell i 2019, efterlod de et særdeles godt indtryk og dermed også høje forventninger til denne koncert. Jeg forventer masser af hop, moshpit og et energisk band på scenen til at styre slagets gang.

Fotograf: Mark Stoumann

5: Skynd (US) 16/6 – kl 19.45, Pandæmonium

Jeg opdagede Skynd, da de opvarmede for Babymetal i Vega i 2020. Som fan af true crime er jeg fascineret af dette specielle band, hvis tekster kredser om ægte forbrydelser. Lyden er elektro-industrial metal, og om ikke andet kan man forvente uhyggelige outfits og creepy vibes.

Arkivfoto

6: Jakob Stegelmann & Aarhus Symfoniorkester (DK) 16/7 – kl 13.00, Hades

Hvis man er vokset op med “Troldspejlet”, som jeg er, så er dette et must-see. Her er der mulighed for et lille afbræk fra headbang og moshpits, og hvis der gemmer sig bare en lille smule nørd i dig, så vil du ikke fortryde et smut forbi Hades fredag eftermiddag.

Foto: Mark Stoumann

7: Møl (DK) 15/6 – kl 19.45, Pandæmonium

Det er en fejl, at jeg ikke har set MØL live endnu. De fem fyre fra Aarhus spiller hypnotiserende shoegazer/blackmetal og er både teknisk dygtige samt optræder med en sjæl og intensitet, som har givet dem et ry som hæderligt liveband samt succes i både ind- og udland.

Fotograf: Mark Stoumann

Honorable mentions:

  • Halestorm (US) 15/6 – kl. 20.00, Hades
  • Three Days Grace (US) 16/6 – kl. 23.45, Hades
  • Forever Still (DK) 17/6 – kl. 15.00, Pandæmonium
Maria Engstrøm
Maria Engstrøm
Tatovør og bassist i Ivy Crown. Har altid en sjov hårfarve.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier