Alice Cooper

Dåsemad og kold kaffe…

-

Interview med Aphyxion, Jesper Haas.

Aphyxion er virkelig på vej frem, så vi har taget en lille snak med dem om deres nye album og fremtiden!

 

Foto: Simon Bradley

 

– Nyt album på trapperne, kan i fortælle kort om det?

Vi er tilbage med vores nye plade ’Void’ – en plade, der igen har været med til at rykke grænserne for vores lyd. Den repræsenterer en mere moderne og alternativ sangskrivning, mens tekstuniverset for første gang bevæger sig over i noget meget privat og personligt. Det er også den første plade med skønsang – og det er jo det helt store emne blandt dem, der har fulgt os gennem årerne.

 

– Jais er begyndt at synge, hvordan fik i den idé?

Ha, ja, den havde vi sgu heller ikke set komme!
Det skete faktisk lidt ved et tilfælde i forbindelse med vores Europatour sidste år.

Jais, vores bassist, går altid og synger med på alt, hvad han hører i radioen eller fra sin telefon – det er aldrig noget, vi har lagt synderligt mærke til, for det er som sagt, noget han har gjort i alle 12 år, vi har spillet i band med ham. Vores manager, Mirza, kommenterede dog hurtigt på hans sang og mente, at det var noget, vi skulle udforske noget mere.
Vi gjorde ikke rigtigt mere ved det på det tidspunkt, men tanken satte sig da fast hos os, og da vi kom i studiet, skulle det selvfølgelig testes – og det spillede maks, så det udnyttede vi på en række numre på pladen.

 

– Jeres lyd nærmer sig metalcore, er det fordi, I er ved at gå den vej istedet for den melodiske dødsmetal?

Vi går ikke efter at ramme en speciel genre, og vi vil nødigt låses fast til én specifik “titel” – det er sådan set det eneste, vi lover os selv, hver gang vi går i studiet. Vores musik bliver skabt ved at flytte grænser, og det er det, der tænder os ved at skrive en plade til at starte med.

 

– I har været en tur på Island for at filme næste single, kan I fortælle lidt om den tur?

Huha, ja, det endte faktisk med noget helt andet end først planlagt.

Planen var at vi skulle afsted alle mand, men to uger inden vi skulle afsted, gik vores flyselskab konkurs, så vi stod pludseligt uden flybilletter.
Det endte med, at vi fandt et par billetter ved et andet selskab, så Michael og kamerafolket i det mindste kunne komme afsted. De levede af dåsemad og kold kaffe i en autocamper hele ugen og optog hver dag fra 5.30-21.30 – det var en hård omgang, men resultatet bliver også deraf. Jeg mindes ikke at have set så ambitiøst en musikvideo i metalbranchen i DK før.

 

– Har I nogle store planer i forhold til tour i 2019?

Vores DK tour er så småt ved at være på plads, og vi har nogle udenlandske jobs på programmet også. Derudover vil vi meget gerne på noget tour i udland igen, så vi må se, hvad der dukker op.

 

– Har I et band, som I drømmer om at varme op for?

Parkway Drive, Gojira, Bring Me he Horizon – der er fandeme mange.
Det hele falmer dog lidt ved siden af Metallica, som vi jo fik lov at varme op for, for få år tilbage. Lige her følger vi sgu bare med strømmen og håber på, at vores booker finder noget sjovt til os.

 

– Hvorfor skal jeres fans lytte til jeres nye album, Void?

Som nævnt tidligere har vi endnu engang flyttet grænserne for vores lyd, og det skal vores fans helt sikkert opleve, hvad betyder. Alle numre har hver deres særlige udtryk, hvilket i vores øjne har givet pladen en skide fed dynamik.
Hvis man har ladet sig skræmme af en single med skønsang på, så kan man bare skifte til næste sang, og så har du fat i noget af det mørkeste, vi nogensinde har skrevet. Der er stor diversitet på pladen, og det glæder vi os til, at folk kan dykke ned i.

 

Tak til bandet, og man kan læse vores, Metal A Days, mening om den plade, kan man læse med HER.

 

 

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier