Alice Cooper

Feather Mountain-interview

-

Interview med Feather Mountain på Roskilde Festival 2023.

Under årets Roskilde Festival fangede vi danske Feather Mountain til en snak.

 

Foto: Trine Hessner Ulrich

(Du kan læse vores anmeldelse af deres koncert på Roskilde Festival 2023 HER.)

 

Vil I starte med at introducere jer selv?

Jens: Vi er Feather Mountain. Jeg hedder Jens og spiller guitar og synger kor.

Andreas: Jeg hedder Andreas, og jeg spiller bas og growler.

Christian: Jeg hedder Christian, og jeg spiller trommer.

Mikkel: Jeg hedder Mikkel, og jeg er ham, der synger.

 

Hvordan har I det få timer inden, I skal spille jeres koncert på Roskilde Festival?

Christian: Jeg kan godt mærke, nu hvor du spørger, at jeg bliver en lille smule spændt. Det er ret surrealistisk. Vi har jo glædet os sindssygt meget. Da vi fik at vide, at jobbet var booket, så gik vi alle sammen fuldstændig amok.
Men der er sket så meget herop til. Vi har haft rigtigt travlt alle sammen; vi er lige kommet hjem fra Copenhell. Så jeg synes egentlig ikke, at der har været særligt meget nervøsitet, da vi har haft så meget at se til. Det er faktisk først nu, at man begynder at kunne mærke det. Men vi glæder os rigtigt meget!

Andreas: Jeg synes faktisk, at jeg er landet lidt. Det var mere, da jeg løb rundt derhjemme, og tiden skulle gå. Men jeg kan mærke, at der kommer ro i mig, når jeg er sammen med de andre fra bandet, og vores manager, Trine, samt vores lyd- og lysteknikere. Så føler jeg mere: ”Der er styr på tropperne. Vi er samlet. Alt er godt. Solen skinner”. Men jeg kan også mærke: ”Her har jeg været rigtig mange år som gæst; det er dejligt at være tilbage”.
Tiden gik meget langsommere derhjemme, hvor her, der er det bare fedt. Man er selvfølgelig nervøs, men man glæder sig mest til bare at komme op på scenen og sparke røv.

 

Hvordan har I det med, at I er et af de bands, der skal repræsentere den danske metalscene på Roskilde Festival i år?

Mikkel: Det har jeg det godt med! Det siger også noget om, hvor den danske metal er på vej hen, eller hvor den måske er ved at åbne sig lidt mere op. Det er vi stolte af. Det er faktisk ikke noget, jeg har tænkt supermeget over – men jeg er stolt.

Christian: Jeg har tænkt rigtig meget over det. Jeg har også snakket med vores manager om det. Især med den retning, Roskilde bevæger sig i ift. programmet: der er ikke særlig meget rock og metal. Så det, at vi får lov at være med, dét siger noget om det musikalske, men også vores udtryk på scenen. Vi er ikke bange for at spille bredt genremæssigt, vi har både noget maskulint og feminint. Vi har nogle bløde sider, og det tror jeg, er rigtig meget i Roskildes ånd. Så jeg synes, det er rigtig fedt, at vi er et af de få metalbands, der får lov at være med.

 

I gør en del ud af jeres liveshows med lys og sceneudsmykning. Hvilken oplevelse vil I gerne have, at publikum får af jeres koncerter?

Andreas: Jeg håber, at folk går derfra med en oplevelse af, det var musikalsk dragende, og at det kræver noget af én. Gerne også at det visuelle er totalt overvældende. Det er vores guitarist, Jens, der programmerer rigtig meget af lyset i forvejen, men så har vi også en skidedygtig lystekniker (Anni Klitmøller), der står for resten. Det der med, at der er blevet tænkt meget over vores lys, har jeg en forventning om, at det understøtter vores lyd. Vores lysshow skal helst ikke virke tilfældigt.

Jens: Vi vil gerne give publikum den oplevelse af, at de er nødt til at følge med i, hvad der sker på scenen. Vores koncerter kræver lidt af publikum, men jeg føler, vi guider dem meget godt til, hvad de skal føle – både med vores måde at bevæge os på scenen, samt vores lys og lyd. Vores lydtekniker, Johan, ved jo præcist, hvornår han skal gøre det mere aggressivt. Så håbet er at skabe en helhedsoplevelse, der nærmest får folk til at glemme, at de er til koncert.

Christian: Jeg håber at ramme nogen, der ikke er metalfans i forvejen og måske ikke lytter til rock og metal. Dem vil jeg gerne give en oplevelse af, at metal kan rigtig mange ting og ikke bare er det, de går og forestiller sig, det er. Det ville i hvert fald være rigtig fedt, hvis der er nogen derude, der får lyst til at høre metal, efter de har set vores koncert.

 

Hvordan ville I selv beskrive jeres lyd?

Christian: Mikkels vokal er meget alsidig. Den minder meget om Maynard James Keenans. Sådan en ”honningsmurt stemme” plejer jeg at sige til folk, der ikke har hørt os før. Jeg har det som om, vi nogle gange laver et blødt lydtæppe, som vi vikler folk ind i, og så lige pludselig bliver det revet væk, hvor de så får en spand koldt vand i hovedet, haha!

Andreas: Der er noget autentisk over, at lyden er nuanceret. Der er både voldsomme dynamiske skift, men der er også plads til en lækker opbyggende jazzet solo, inden der kommer et breakdown med råb, skrig og djentet smadder.
Det, synes jeg, er rigtig fedt, fordi det afspejler noget kompleksitet, som vi alligevel beskriver i vores tekster.

Jeg synes, der er meget musik, der rammer snævert i sin lyd, fordi bandet tager én bestemt maske på, fordi ”Nu spiller vi dødsmetal eller pop,” eller whatever, man nu spiller. Det bliver lidt ensidigt, fordi man har fundet en opskrift, der fungerer. Der, synes jeg, at vi prøver at beskrive nogle komplekse ting med vores musik, og derfor skal lyden også være kompleks. Og det, synes jeg, er rigtig nice, fordi livet er komplekst, og det er jo det, vi skriver om i vores tekster.

 

Vi metalheads er jo i undertal her på Roskilde. Hvordan tror I, at publikum kommer til at tage imod jeres koncert?

Jens: Vi har jo nogle omkvæd, man kan synge med på, og det, tror jeg, kommer til at redde os lidt! Men jeg tror, den måde vi bruger de tungere stykker på, kommer til at passe meget godt ind på Roskildes festivals setting. Vi bruger dem jo til at krydre med noget aggressivitet, når vi synes, der er brug for det. Så kan folk også moshe lidt, men inden de bliver alt for forpustet, så kommer der noget mere spiseligt. Så jeg tror faktisk, at det kommer til at hjælpe os, at vi har sådan et varieret lydbillede.

Christian: Da jeg læste kommentarsporet til bookingerne og programmer, så fik jeg indtrykket af, at der var rigtig mange, der savnede noget mere rock og metal. Så dér, tror jeg, at vi bliver taget godt imod.
Vi ligger på et tidspunkt i programmet, hvor der ikke helt er andet, der konkurrerer om det samme publikum. Så dem, der er interesseret i metal, de kommer forhåbentligt og ser os.

 

Ville I ønske, at der var mere metal på Roskilde Festival?

Jens: Jeg er ikke en af dem, der bliver sur over, at Roskilde f.eks. også har rigtig meget elektronisk eller hiphop. Det er meget generisk at sige, men Roskilde skal jo også følge med tiden og afspejle hvilken musik, der bliver lavet, og hvad der er populært. Jeg bliver i hvert fald ikke personligt fornærmet over, at der ikke er så meget rock og metal på programmet. Jeg synes bare, det er fedt at være en af dem, der får lov at vise, at metal også kan noget og har sin berettigelse i Danmarks musiklandskab.

 

Roskilde er jo en stor booking. Har I større fremtidige planer/ønsker med Feather Mountain?

Christian: Det har vi i hver fald! For det første håber vi på at blive genbooket på Roskilde om måske to år og spille en af festivaldagene på en af de større scener. Derudover er vi blevet booket til Copenhagen Metal Fest og Euroblast til efteråret. Vi arbejder i øjeblikket også pisse hårdt på at skrive vores tredje album. Vi vil også rigtigt gerne arbejde med udlandet, både festivaler og tours. Storbritannien, Tyskland, Holland… generelt de lande, hvor der er større efterspørgsel på progressiv metal.

Andreas: Vi håber da at vokse her på den danske scene, men også bryde ud af den. Vi føler i hvert fald selv, at vi musikalsk har en berettigelse andre steder end kun i Danmark.

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier