Alice Cooper

Interview med danske ARCHON

-

Et interview med et nyt skud på den danske metalstamme!

Et af de nyere bud på, hvordan morgendagens metal skal lyde, findes i form af danske Archon. Dem tog vi os en lille snak med.

 

Beskriv jer selv med hvem, I er, og hvad jeres musikalske baggrund er?

Vi er ARCHON fra Aarhus, og vi spiller melodisk metalcore. Bandet blev oprindeligt stiftet under et andet navn til en koncert tilbage i 2018. Der var ingen af os, der fra starten sådan rigtig kendte hinanden, og vi har løbende haft lidt udskiftninger. Men det line-up, vi har i dag, er vi meget glade for. Vi har senere hen fundet ud af, at vi alle engang har været til samme koncert med Periphery, inden bandet blev ordentligt etableret. Det er lidt grinern, synes vi.

Vi har alle hørt metal i hver sin boldgade (fra numetal til deathgrind), og de fleste af os har erfaring fra tidligere bands. Men det, der har samlet os, er moderne metalcore og ”djent-bølgen”.

 

Hvordan vil I beskrive jeres musikstil med få ord, når I siger, at I også tilføjer ambiente og klassiske elementer i musikken?

Vi er stadig lidt katten om den varme grød, når det kommer til at beskrive vores musikstil. Vi eksperimenterer stadig en masse – det vil man også kunne høre på de kommende udgivelser.

Vores musikstil pt. er fundamenteret i nedstemte guitarriffs. De ambiente og klassiske elementer er vores måde at implementere de blødere og mere melodiske passager samt at hæve musikken og gøre lydbilledet større. Vi hæfter os meget ved at skrive musik, som både er energisk, levende og har sjæl.

 

Hvordan vil I skille jer ud med jeres musikstil i forhold til de andre i genren herhjemme og i udlande, når der er så mange om buddet?

Med vores første EP har vi alle skullet lære at være et band, gå på kompromis og skrive musik sammen. Det er lidt for tidligt for os at svare på, hvordan vi vil skille os ud. Vi har endnu ikke 100 % defineret vores lyd. Ift. udlandet er vi inspireret af navne som Polaris og Architects.

Det har her i begyndelsen aldrig været et mål at genopfinde den dybe tallerken. Vores mål var og er fortsat at arbejde med de nuancer af musikken, som fungerer og bruge det, som vi alle faldt for ved metalcore – men også at finde de dele hvor vi giver vores personlige præg.

På længere sigt vil vi arbejde med det, vi synes, der fungerer bedst, og vi bliver ved med at forme vores musik og gøre det endnu mere personligt. Det er også vigtigt for os at pointere, at vi ikke ser det som en konkurrence. Når alt kommer til alt, er det ens fans og samarbejdet med andre bands, der får en op til de store scener.

 

Hvorfor vælger I lige at få gjort jeres band bemærket i en tid, hvor man ikke kan arrangere nogle koncerter og bevise sit værd live?

Svaret er todelt: Vi havde planlagt den her EP, længe før Corona kom. I en tid, hvor folk ikke kan gå til koncerter, følte vi, det ville give god mening at smide noget nyt på bordet i stedet for at vente, fordi folk nu ville have tid til at opdage det, når de fleste alligevel sidder derhjemme. Derudover tror vi på, at det store publikum for vores musik skal findes i udlandet, og derfor synes vi, det gav fin mening at udgive nu. Desuden har vi haft masser af tid til at etablere bandet rent administrativt og give os i kast med nyt materiale.

Men når det hele åbner op igen, skal vi nok bevise vores værd live – bare vent!

 

Hvorfor valgte I lige et samarbejde med Prime Collective?

Vi havde en rigtig god snak med Mirza (bagmanden i foretagende. red) efter anbefalinger fra venner og bekendte. Her fik vi indsigt i, hvad vi kan tilbyde og forvente af hinanden. Vi var alle enige om, at det lød som et godt match, og så gik vi med det. De har langt mere erfaring med promovering end os, så vi vurderede, at vi ville kunne nå ud til et langt større og bredere publikum gennem deres kanaler end via vores egne kanaler.

Derudover tager de sig af mange af de kedelige opgaver, så vi kan fokusere mere på at være et band i stedet for kontorassistenter (undtagen vores trommeslager. Ham har vi sat på som vores sekretær. Vi andre har jo også et liv ved siden af bandet, vi skal passe, ikk’?).

 

Prime har udtalt, at de har ret i langt de fleste beslutninger. Kan I ikke frygte, at I ender med at blive ”endnu et” målrettet band fra deres side af, hvor I mister medbestemmelse over, hvem I er?

Prime Collective har været i gamet i længere tid end et nyopstartet band har. Der er stadig mange steder, hvor vi er grønne og måske ikke har fået tænkt på alle facetter, før der skal træffes beslutninger. Men det er altid os, der træffer den endelige beslutning, og det har Prime fra start lagt vægt på.

Der har aldrig været en følelse af, at vi ikke selv har kontrol over ARCHONs retning. Vi er meget selvreflekterende og udfordrer os selv til at se tingene fra flere sider. Vi har altid været enige om, at hvis man ikke vil lytte til andre, som har været igennem det helt samme som en selv, fordi man tror, man ved bedre, så er man enten ekstremt dum eller ekstremt heldig. Med tiden vil vi blive mere selvstændige, og når vi har først har lært at flyve, flyver vi nok fra reden.

 

Hvor – og hvordan – kan man opleve ARCHON om fem år?

Langt oppe på rangstigen med mange liveshows under bæltet og tre udgivelser ude. På det tidspunkt ser verden nok mere åben ud. Vi har højst sandsynlig også lidt merch ude til gavn for de metalglade læsere hos Metal a Day.

– Nåh ja, og så bliver vi spillet, når Mikkel Hansen scorer i håndbold.

 

Har I langt en plan B for, hvad I vil gøre, hvis I ikke når de mål?

Vi ser ikke vores mål som faste, men nærmere fleksible. Kurs er vigtigere end fart. Vi tager udgangspunkt i den situation, vi står i, og vi evaluerer løbende, hvilke muligheder vi har. Men vi bliver ved med at prøve at komme så langt, vi kan, så længe vi har gnisten.

– Og hvis ikke vi bliver spillet, når Mikkel Hansen scorer, må vi nøjes med Mathias Gidsel.

 

Hvad er næste skridt for ARCHON?

Næste skridt er at skrive nyt materiale og få 110 % styr på vores liveperformance, så vi kan give et “Hell of a show”, når Danmark bliver åbnet op.
Forvent ægte liveshows – og forvent også en bassist (forhåbentlig).

 

Vi takker for sludderen og ser frem til, hvad bandet kan frembringe!

Indtil da kan I lytte til bandet her:

 

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier