Alice Cooper

Pest over Provinsen – interview

-

Interview med folkene bag “Pest over Provinsen”.

 

I morgen kan du opleve arrangementet Pest Over Provinsen. Det kan du blive klogere på her.

 

Vi på Metal A Day hylder generelt forsøget på at udbrede det gode budskab om metallens musik i de egne, der ikke altid bugner med metal-events i det danske land – specielt af den type, der inkluderer de fremadstormende navne.

Vi har selv arrangeret metalarrangementer på blandt andet Fyn, og senere på måneden kommer der en konkurrence fra os om at deltage i et koncert-event i Køge, og det lader da til, at den slags sætter ringe i vandet, da metallen langsomt bliver udbredt i flere områder af Danmark.

Blandt dette kan vi finde Holbæk-eventet Pest over Provinsen, der finder sted i morgen den 15. marts i Sidesporet/Rotationen i selvsamme by og byde på spændende navne som MØL, Deadnate og Kurgan.

Blandt de bærende kræfter finder vi heavymetal.dk og primus motor, Jonathan, som har været så beredvillig at stille op til et interview med os angående koncerten, som du kan finde billet til HER.

 

Men videre til Jonathan:

  • Hvem er kræfterne bag Pest Over Provinsen?

Det hele startede jo med, at det var en ide, jeg fik tilbage i oktober ’18. Men hvis ikke resten af Heavymetal.dk havde støttet op, hvis ikke Sidesporet havde sagt ja, og hvis ikke de tre bands havde sagt ja… Ja, så havde vi jo ikke lavet det her interview.

Jeg har naturligvis selv lagt utrolig mange kræfter i det her projekt, men hvis ikke resten af redaktionen havde hjulpet, så var der ikke sket en skid. Så det har helt klart været en holdopgave.

Men jeg synes faktisk også, at selve Holbæk har spillet en stor rolle. Alle, jeg har kontaktet, både avisen, lokalradioen, borgmesterkontoret og lokalforeningerne, har været helt med på ideen om at skabe og promovere noget nyt. Det har været utroligt bekræftende og næsten overvældende, at alle har været så klar på det her projekt. Selv min kone har været med, det er hende, der har designet vores t-shirt!

 

  • Hvordan blev det stablet på benene?

Det hele startede med, at jeg i oktober 2018 pludseligt fik den åbenbaring, at Holbæk skulle have en metalkoncert. Jeg havde længe gået og syslet med ideen om at prøve at stable et eller andet på benene, og nu skulle det være.
Jeg tror, at ideen om, at det kunne lade sig gøre, var kommet efter, at jeg havde været med til at arrangere vores Night of the Black Attack samt været vært herfor. Det gav mig blod på tanden.

Da jeg så havde fået ideen og fået grønt lys fra resten af holdet, så gik jeg ellers i gang med at skrive til revl og krat i Holbæk Kommune. Jeg var fra starten klar over, at jeg skulle kontakte så mange foreninger og nyhedsmedier som muligt, så det kunne blive eksponeret i en sådan grad, at det ville kunne lokke folk til fra ”storbyen”.

 

  • Hvordan udvalgte I de bands, der skal optræde?

På Heavymetal.dk er vores største mission at fremme dansk metal. Derfor var det vigtigt, at alle tre bands var danske, og en del af konceptet bag Pest over Provinsen er også at vise folk, hvad de danske metalbands kan. Derudover var det vigtigt, at nu når ”provinsen” var temaet, at mindst et af de udvalgte bands kom fra næregnen.
Derfor valgte vi Kurgan fra Fårevejle. Bevares, det er ikke en del af Holbæk Kommune, men det er lige ved siden af, og derudover er der også nogle seriøse krummer i dem – bare vent og se!

Deadnate valgte vi, fordi de har så meget potentiale. Det viste de os jo med deres EP, og, igen, den slags talent skal fremmes.

MØL er godt på vej fremad – både indlands og udenlands – og er derudover et fuldstændigt genialt band!

Deadnate og MØL endte jo også med at rende med vores priser til ”Årets Danske Håb” og ”Årets Danske Udgivelse”, så på det punkt gav det også totalt meget mening at booke lige de to.

 

  • Hvad mener I, man skal gøre for at få mere metal til provinsen (og lokke publikum til?)

Man skal sgu tage skeen i den anden hånd og så gå i gang med at arrangere noget!
Det med bare at sidde med hænderne i skødet og vente på, at det regner med manna fra himlen, den går ikke. Der er ikke nogen, der forærer dig noget. Så folk skal tage fat i deres lokale spillesteder og få dem til at booke noget andet end Sko & Torp, eller hvad de plejer.

Man skal ikke være bange for at tage nogle chancer. De musikere og bands, jeg har talt med, fortæller ofte, at det er federe at spille i et lille svedigt lokale med 20-30 åndsvagt passionerede fans end at spille i en stor hal, hvor folk er kommet for de lunkne øl. Det handler om, at provinsen skal slå igen, giv centraliseringstanken noget modspil – jo, jo, der er da fedt i de store byer, bevares, men det er der sgu også i de små lokalsamfund – hvor folk altså også bor!

 

  • Hvad er succeskriterierne for, at jeres arrangement kan betragtes som vellykket?

I mit hoved er det en succes, at det overhovedet er blevet til noget! Det er en succes, at der var et spillested, der gad lege med os, at der var nogle bands, der gider rejse til bitte Holbæk på en fredag, hvor de i stedet kunne drikke bajere og jamme.
Når selv mine 60+ årige kolleger kommer hen til mig på arbejdet og fortæller mig, at de har købt en billet og slæber børn og børnebørn med, så er det en succes. Det ultimative ville selvfølgelig være, at der også kommer et “Pest over Provinsen 2”, det er klart! Men hvis vi skal være knapt så idealistiske omkring det, så var den ”vision”, som Sidesporet og jeg blev enige om, at der blev solgt 100 billetter.

 

  • Hvorfor skal folk dukke op?

Fordi der ikke sker en skid andet i Holbæk den aften!
Spøg til side, folk skal dukke op, fordi vi har stablet et fuldstændigt kanon arrangement på benene med tre eminente bands, der alle lever og ånder for at vise, hvad de dur til. Folk skal komme for at opleve, at provinsen er andet end tomme butikslokaler, scooter-fester og overrendte solarier!

Folk skal komme for at være en del af et stykke lokalhistorie!

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier