Alice Cooper

MAD-koncertgænger: Heidi Withington Brink

-

Bassist i Konvent og lytterjurymedlem af årets Wacken Metal Battle Danmark, Heidi Brink, har svaret på vores spørgsmål, inden WMB starter i næste uge d. 19. maj på Spillestedet Stengade i København.

 

Foto: Rebelactions Films

 

Hvorfor tager du til koncerter?

“For at blive overrasket, opleve magi og et stærkt fællesskab blandt ligesindede. Det er både for musikkens vildskab i en liveudførelse, men også lige store dele for det sociale. Størstedelen af min vennekreds, min kæreste og min lyst til at starte Konvent er fundet i det fælleskab, så det har virkelig haft en stor indflydelse på mit liv. Og jeg tror aldrig, jeg vil kunne være foruden.”

 

Hvilken koncert har været den fedeste for dig?

“Jeg tror nok, det var Fever 333 på Copenhell (2019, red.). De leverer altid et kæmpe show, og forsangeren er en af de bedste frontmænd, jeg har oplevet. Jeg er vild med, hvordan de også blander politiske budskaber ind i deres performance! Vi skulle spille samme dag på en spansk festival sidste sommer, men jeg nåede desværre ikke at se deres sæt (på Copenhell 2023, red.). Mens vi sad og ventede på vores lift, kom forsangeren hen til os. Jeg troede han skulle spørge om vej til toilettet, så da han sagde, han havde set vores show og var helt vild med det, tabte jeg simpelthen kæben. Der gik flere dage, før jeg fik den samlet op igen ovenpå den oplevelse.”

 

Hvilken koncert var så den værste?

“Jeg så Black Breath på Roskilde (Festival, red.) for en del år siden, og jeg havde glædet mig som et lille barn, da jeg var kæmpe fan af deres lyd. Men jeg blev så skuffet over deres performance og energilive, at jeg faktisk mistede interessen for dem efterfølgende.”

 

Er der en artist, som virkelig har fanget din opmærksomhed for nylig?

“Ja, jeg er blevet stor fan af amerikanske Wage War, som jeg først opdagede i slutningen af sidste år. Jeg holder støt øje med deres sociale medier i håb om en Europaturné.”

 

Hvad er den bedste festival i Danmark?

“Jeg tror, det må blive Metal Magic. Jeg besøgte den første gang i 2014, vist nok, da den stadig blev afholdt i Ungdomshuset i Fredericia. Det var nok en af de hyggeligste festivalweekender, jeg nogensinde har haft.”

 

Hvilket år var Copenhell bedst ifølge dig?

“Sidste år var en virkelig god kandidat til den titel! Der var bare enormt meget på programmet, jeg gerne ville se, og jeg havde nogle virkelig gode dage derude.”

 

Spiller du selv i et band?

“Ja jeg startede for ni år siden deathdoombandet Konvent, som jeg stadig spiller bas i.”

 

Hvad er dit all time favorite artist eller subgenre?

“Jeg tror faktisk, jeg må sige Norma Jean. Det har jeg godt nok lyttet meget til gennem årene, og jeg er bare inde i en kæmpe hardcore-fase i øjeblikket.”

 

Har du nogle musik-relaterede tatoveringer?

“Jeg har én, som min veninde har håndpoket på mit håndled. Det er faktisk den halvmåne, vi også har i Konvent-logoet, og det er lidt en tatovering, jeg har for at minde mig om det, vi har opnået i bandet. Så den betyder en hel del for mig, selvom den er lidt skæv. Men det har vores rejse også været til tider, og ingenting er jo perfekt.”

 

Hvor kan vi finde dig til den næste koncert?

“Jeg skal spille på A Colossal Weekend om et par uger (d. 16. – 18. maj, red.), og der spiller et band, der hedder Cloakroom, som jeg er helt pjattet med. Den koncert skal jeg helt sikkert stå forrest til!”

Mads Pristed
Mads Pristed
Grafiker, lærerstuderende og finnofil 🇫🇮

Del denne artikel

Seneste artikler

Populære kategorier